Päivitystä ponitallilta.

Päivitystä ponitallilta.

Vähän meidän kuulumisia.


Heti tuli mieleen, että pitäisi pikkuhiljaa luopua ”Ponitalli” -liitteestä. Meillä kun on nykyään jo melkein enimmäkseen isoja hevosia, kuin poneja. 🙂 Yritys olisi tarkoitus muuttaa toiminimestä osuuskunnaksi jossain vaiheessa, ehkäpä vielä tämän vuoden puolella. Muutenkin pienimuotoinen muutos tulossa… Viime tiistaina meillä kävi SRL:n tallitarkastaja. Kaikki oli ok, täytämme EU-vaatimukset, ei ollut mitään huomautettavaa. Meillä kuulemma pieni, mutta toimiva ja kotoisa talli! Näin ollen tallimme jäsenluokitus harrastetallista muuttuu SRL:n hyväksymäksi yksityistalliksi. Toiminta jatkuu normaalina, sillä nyt kriteerit kuvaavat enemmän meidän systeemiä! Odottelen uutta kylttiä saapuvaksi ja mietin, mainostaisinko lisäratsastajia varten…

Tällä viikolla meillä ei ole ollut tunteja, olen tehnyt töitä vain pari tuntia. Syynä se, että sain maanantaina sairauslomaa 13.12. asti. Ei vakavampaa, mutta olen yrittänyt ottaa iisisti. Vatsa on oireillut työstressistä, joten sain siihen lääkettä ja ”hermojen lepuutusta”. Seuraavilla viikoilla hoidan vain ulkopuoliset ratsutukset ja valmennukset, Jesse ja vieraileva apuope kotitunnit. Pakkoloma tekee varmaan ihan hyvää, muuten kun ei ehdi huilata kuin yhden päivän viikossa, jos sitäkään. Olen katsellut leffoja, käynyt kaupungilla, tuunannut kypärän ja leiponut. Tein mutakakkua (ja vaniljajäätelöä päälle), vein talliinkin maistiaisia ratsastajille. Alex on tehnyt eniten nyt töitä, kengitettäviä on ollut – eikä mitään helppoja tapauksia!

Akron kanssa olin maneesilla treenaamassa viikko sitten maanantaina. Tehtiin ihan perusjuttuja, vähän vaihtoja ja sulkuväistöjä ravissa. Tein myös muutaman toiston niin, että mentiin laukassa sulkuväistöä ja tehtiin siitä vaihto. Kuvia tai videota en saanut, oltiin Alexin kanssa kaksin (ja Alex oli Musen kyydissä). Muuten olin oikein tyytyväinen treenikertaan! Ajateltiin, että olisimme menneet seuraavana lauantaina Vironmäelle koulukisoihin, mutta vähäisen treenin takia jätettiin väliin. Parempi ”päättää” kausi suhteellisen onnistuneeseen VaB -rataan. Kentän jäädyttyä kävelykuntoon, ollaan tehty kevyesti töitä. Nyt viimepäivinä Jenni on ratsastanut Akroa ja muitakin hevosiamme, ei tarvitse silläkään vaivata päätään. Olen aina välillä katsellut perään ja antanut hyviä vinkkejä. Tänään Jenni treenaili vähän siirtymisiä pyöreässä muodossa. Lunta satanut jo sen verran, että kenttä ollut semi-kelpoinen.

Kaikesta huolimatta ajatukset on töissä kiinni. Meille oli tulossa kauempaa ratsutukseen estepainotteinen ruuna, jolle olin jo ehtinyt värvätä hyppääjätkin. Omistaja joutui kuitenkin perumaan paikan hevosen loukkaannuttua. Niiinpä meillä on uudestaan vapaana talli- tai ratsutuspaikka täysihoidolla (jos joku etsii). Jostain kumman syystä, eteen on tullut useita vuonohevosia. Mikäpä siinä, hauska rotu ja oikein persoonallisia yksilöitä! Yksi tamma olisi tarkoitus ratsastaa kantakirjaustapahtumassa ja mahdollisesti rodun mestaruuksissa. Estepuolellekin oli toivetta, sen saa hoitaa joku muu… Esteitä jatkan vain siinä mielessä, että kevättalvella kutsuu estetuomarin koulutus! Ensi kesänä saa sitten tehdä harjoitteluita.

Muita pieniä ilon hetkiä ovat olleet ensinnäkin se, että sain meidän vanhan hevosauton myytyä ja vielä käypään hintaan! Lisäksi Vespan omistaja kävi kylässä ja teimme sopimuksen, että ruuna jää meille ylläpitoon osto-optiolla. Vespa on mukava ja helppo hevonen, se toimii hyvin kisa- ja valmennustoiminnassa. Siksi on hienoa, ettei se livahda ”sormien välistä”. Ensi lauantaina on tallin pikkujoulun erään tallilaiset ”navettapubissa”. Nyyttärimeiningillä kokonnutaan, tytöt järjestää vähän ohjelmaa ja suoritetaan vuosittaiset palkitsemiset. Luvassa siis hyvää ruokaa ja loistavaa seuraa (klo 21 eteenpäin K18)! Tallin toiminnallisuutta jatketaan joulukuun lopulla, kun Saara Auvinen tulee pitämään istuntatunteja. Koitetaan saada aikaiseksi säännöllinen jatkumo! Saaran nettisivut löytyvät osoitteesta saaraauvinen.fi, jos joku haluaa tsekata!

Olen seurannut mielenkiinnolla Hippola -blogiyhtymän alkuaskeleita. Kiinnostaisi mennä katsomaan heidän klinikkaansa Rusalle, mutta lähdemme juuri samana päivänä käymään Virossa… Jos joku menee, niin tehkää rehellinen mielipidepostaus! 😉 Vastailen piakkoin kysymyspostauksen kysymyksiin, mutta ei – en tee tänä(kään) vuonna joulukalenteria. Se ei ole minun juttuni ja harva bloggaaja osaa tehdä erikoisen, mielenkiintoisen ja toimivan kalenterin. Mutta… Jatketaan taas!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Päivitystä ponitallilta.

    1. Kyllä, Nero oli meillä yhden kesän treenattava. Nerppa löytyy mm. tuon bannerin kuvistakin. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *