Nämä nettipelit tempaisevat pelaajan hetkessä entisaikojen Villiin länteen

Nämä nettipelit tempaisevat pelaajan hetkessä entisaikojen Villiin länteen

Jokainen hevosfani on todennäköisesti joskus ajatellut kaihoisasti, millaista olisi ollut elää Villissä lännessä aikoina, jolloin hevosella ratsastaminen oli käytännössä ainoa keino liikkua tehokkaasti paikasta toiseen. Vanhat länkkärileffat antavat kuitenkin jonkin verran osviittaa siitä, miltä uljaalla hevosella halki preerian ratsastaminen on kenties tuntunut. Voimme myös kuvitella, miten jännittävää onkaan noihin aikoihin ollut saapua ratsastusreissun jälkeen kaupunkiin ja suunnata paikalliseen saluunaan seikkailujen ja odottamattomien kohtaamisten toivossa. Vuonna 2022 eläminen ei sekään tosin ole lainkaan hassumpaa — etenkään kun virtuaalisessa maailmassa on halutessaan mahdollista kokea entisaikojen ja kaukaisten paikkojen tunnelmaa tässä ja nyt.

Mikäli Villi länsi kiehtoo ja hevosia tottuneesti käsittelevät cowboyt vetävät selittämättömällä tavalla puoleensa, pääsee tuon ajan tunnelmasta nauttimaan esimerkiksi aihetta käsittelevien pelien kautta. Tällä sivulla esittelemme viisi länkkäriaiheista peliä, joista löytyy taatusti kiinnostavaa sisältöä etenkin hevosten ystäville.

Cowboys Gold

Jokaisessa Villin lännen kaupungissa oli aikoinaan tunnetusti paikallinen uhkapeluri tai parikin, jotka olivat aina valmiita haastamaan halukkaat korttipelin tai muun pelin äärellä. Cowboys Gold on Pragmatic Play -peliyhtiön hieman yli vuosi sitten lanseeraama videoslotti, joka on oivallinen esimerkki siitä, miten upeilta nykyajan kolikkopelit näyttävät. Tässä upeilla grafiikoilla varustetussa hämärään saluunaan sijoittuvassa pelissä vilisee teemana sopivia symboleita aina hevosenkengistä ja viskipullosta kiilteleviin sheriffin merkkeihin. 

Desperados 

Tietokoneelle suunnattu Desperados-pelisarja on suoranainen länkkäriaiheisten pelien legenda, jota monet ovat pelanneet antaumuksella jo parikymmentä vuotta sitten. Tässä pelisarjassa eletään 1800-luvun viimeisillä vuosikymmenillä, jolloin Villi Länsi oli kenties hurjimmillaan. Ei olekaan mitenkään sattumaa, että esimerkiksi pelisarjan kolmas osa, Desperados III, keskittyy lainsuojattomien jahtaamiseen monenlaisissa tilanteissa. Vaikka Desperados ei edustakaan viimeisintä osaamista grafiikkojen ja toteutuksen saralla, on siihen onnistuttu vangitsemaan juuri oikeanlaista kutkuttavaa jännitystä, joka pitää pelaajan jatkuvasti varpaillaan. 

Red Dead Redemption 2 

Eräs kaikkien aikojen menestyksekkäimmistä cowboyteemaisista pelisarjoista on Red Dead Redemption ja aivan erityisesti pelisarjan kakkososa. Red Dead Redemption 2 on viihdyttävä peli, jossa pelaajalle tarjoutuu oiva tilaisuus opetella cowboyn elämää. Hieman samaan tyyliin kuin huippusuositussa Grand Theft Auto 5 -pelissä, myös Red Dead Redemptioniin kätkeytyy valtava maailma täynnä vaaroja ja haasteita, joita pelaajan tehtävänä on selviytyä parhaansa mukaan. Luvassa on rikollisten jahtaamista ja kiinniottamista klassiseen tapaan lassoa heittäen, hulvatonta illanviettoa saluunoissa sekä tietysti roppakaupalla hevosiin liittyvää tekemistä aina villihevosten kesyttämisestä ratsastamiseen halki tomuisten preerioiden. 

Westland Survival: Cowboy Game 

Villiin länteen voi matkustaa muuallakin kuin videopeleissä. Mikäli mobiililaite tuntuu itselle mieluisimmalta pelivälineeltä, kannattaa siinä tapauksessa harkita Westland Survival: Cowboy Game -nimisen sovelluksen lataamista. Tässä Hello Gamesin kehittämässä cowboyteemaisessa RPG-pelissä pääsee nimittäin suorittamaan monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja kokemaan cowboyn elämää monelta eri kantilta. Pelissä voi rakentaa itselleen perinteisen ranchin suojakseen, metsästää villieläimiä, seikkailla luonnon keskellä sekä vierailla intiaaniheimoissa. Cowboy ei tietystikään olisi mitään ilman hevostaan, joten myös tässä pelissä päästään tekemisiin hevosten kanssa aina hevostallin rakentamisesta ratsastamiseen. 

Sunset Riders

Peliyhtiö Konamin vuonna 1991 julkaisema toiminnantäyteinen Sunset Riders on varsinaista herkkua kaikille retropelien ystäville. Peli sijoittuu Amerikan villiin länteen jonnekin 1800-luvun tietämille, ja siitä löytyvät kaikki kyseiselle aikakaudelle ominaiset elementit aina saluunoista dynamiitteihin. Sunset Riders on nyt pelattavissa esimerkiksi Nintendo Switchillä, joten mikäli etsinnässä on letkeä länkkäripeli mukavan rosoisilla grafiikoilla, voi tämä peli tulla silloin kyseeseen. 

 

Kuvituskuvat: Pixabay

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.