Valmistaudu tulevaan ratsastuskilpailukauteen

Valmistaudu tulevaan ratsastuskilpailukauteen

Kilpailukausi on jälleen nurkan takana ja osittain jo alkanutkin. Oikeanlainen kisoihin valmistautuminen on myös avain menestykseen. Olitpa sitten aktiivinen kilparatsastaja tai harrastusmielessä kisoja kiertävä, oikea valmistautuminen voi monesti olla ratkaisevaa sekä sinulle että hevosellesi.

Ennen kilpailukautta on tärkeää varmistaa sekä oman että hevosesi kunto. Säännöllinen harjoittelu on osa treeniä, joka tehdään kilpailukauden ulkopuolella.

Valmistaudu ajoissa

Suunnittele harjoitusohjelma, joka sisältää sekä ratsastuksen että hevosen fyysisen kunnon parantamisen. Muista myös treenata eri lajeja (koulu- vs. esteratsastus, maastoilu) sekä harjoittelun vaikeusasteita.

Oikea ruokavalio on olennainen osa valmistautumista kilpailukautta varten. Varmista, että hevosesi saa tarpeeksi ravinteita ja nestettä, jotta se voi suoriutua parhaalla mahdollisella tavalla. Keskustele valmentajan tai eläinlääkärin kanssa ruokinnan sopivuudesta ja tarvittaessa tee muutoksia esimerkiksi energiantarpeen suhteen.

Ensimmäinen vaihe on poistaa kaikki näkyvä lika ja hiekka varusteista harjaamalla ne huolellisesti. Käytä pehmeää harjaa tai liinaa puhdistaaksesi nahkavarusteet satuloiden tai valjaiden puhdistukseen tarkoitetulla saippualla. Anna varusteiden kuivua kunnolla ennen käyttöä. Muista myös tarkistaa varusteiden kunto ja mahdolliset vauriot, kuten halkeamat tai repeämät.

Henkinen ja fyysinen valmentautuminen

Valmentautuminen ennen kilpailukautta on olennaisin osa koko treenikalenteria. Etsi kokenut valmentaja, joka voi auttaa sinua kehittymään ja parantamaan taitojasi. Suunnittele kisapäivät ja kisat huolellisesti. Varmista, että sinulla on riittävästi matkustusaikaa ja saavut kisapaikalle hyvissä ajoin ennen starttia sekä että hevosesi saa tarpeeksi aikaa verrytellä.

Kilpailukausi voi olla stressaavaa sekä sinulle että hevosellesi. Yksi tehokas tapa hallita kisajännitystä ennen kilpailuja on käyttää rentoutumistekniikoita, kuten syvähengitystä, progressiivista lihasrentoutusta tai meditaatiota. Näitä harjoituksia voidaan tehdä jo päiviä ennen kilpailuja rauhoittamaan mieltä ja vähentämään stressitasoa. Lisäksi on tärkeää valmistautua huolellisesti etukäteen, kuten tekemällä mielikuvaharjoituksia kisaradalta sekä suunnittelemalla aikataulu, jotta kilpailupäivänä voi keskittyä pelkästään omaan suoritukseen.

On hyvä pitää mielessä, että jännitys voi olla normaalia ja jopa hyödyllistä, kunhan se ei hallitse omaa toimintaa. Pyri pysymään positiivisena ja luottavaisena omiin ja hevosen kykyihin. Tee rentoutumisharjoituksia tarvittaessa myös ennen varsinaista kilpailusuoritusta ja keskity hengittämiseen.

Valmistautuminen tulevaan kilpailukauteen vaatii aikaa, vaivaa ja sitoutumista, mutta oikeilla toimilla voit varmistaa parhaan mahdollisen suorituksen kisaradalla!

Kuvituskuva: Pixabay

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *