Hevoset inspiraation lähteenä peliteollisuudessa

Hevoset inspiraation lähteenä peliteollisuudessa

Peliteollisuus on tätä nykyä miljardien eurojen arvoista bisnestä. Lähes jokainen tuntee jonkun, joka on täysin hurahtanut pelaamiseen, olivat kyseessä sitten konsolipelit, tietokonepelit tai vaikka nettisivustoilla pelaaminen. Pelitarjonnasta löytyy erilaisia vaihtoehtoja laidasta laitaan, joten jokaiselle löytyy mieluista pelattavaa. Tämä tarkoittaa sitä, ettei myöskään hevosfanien tarvitse joutua pettymään. Vuosien saatossa hevoset ovat nimittäin toimineet inspiraation lähteenä kymmenissä tai jopa sadoissa eri peleissä. Joissain peleissä hevosille on kehitetty erilaisia hahmoja ja persoonia, kuten esimerkiksi Shadowmere The Elder Scrolls -pelissä sekä Epona The Legend of Zeldassa. Toisissa peleissä hevoset ovat sen sijaan näkyvästä osastaan huolimatta neutraaleja ilman sen suurempaa persoonaa tai edes nimeä. Lisäksi hevosia näkee peleissä paljon sivurooleissa esimerkiksi päähenkilön uskollisena ratsuna tai pelin taustalla luomassa siihen tietynlaista tunnelmaa.

Hevosaiheisille peleille on kysyntää

Hevosfaneja löytyy ympäri maailmaa, joten ei olekaan mikään ihme, että myös peliteollisuudessa pyritään houkuttelemaan pelaajia erilaisia hevosaiheisia pelejä kehittämällä. Onkin selvää, että hevosaiheisille peleille on paljon kysyntää tietyissä piireissä. Viime vuosina pelimarkkinoille on tämän seurauksena ilmestynyt eri alustoille pelejä, jotka tarjoavat mahdollisuuden päästä ihailemaan hevosia mitä erilaisimmissa ympäristöissä.

Upeita hevosia pelimaailmassa

Jos hevoset ovat lähellä sydäntä, voi niitä bongata lukemattomissa suosituissa videopeleissä. Muun muassa Villin lännen tunnelmiin vievässä Red Dead Redemption II -pelissä esiintyy lukemattomia uljaita ratsuja. Pelissä pelaaja voi valita itselleen mieluisimman ratsun eri hevostyyppien joukosta, joihin lukeutuvat muun muassa Mustang, Arabian ja Turkoman. Hevosten ystäville Red Dead Redemption II:llä on paljonkin annettavaa. Pelin pitkälle kehitettyjen grafiikkojen ja pelisuunnittelun ansiosta hevoset liikkuvat ja käyttäytyvät pelissä hyvin realistisesti, joka tekee pelaamisesta nautittavaa. Jos hevosella ratsastaa esimerkiksi liian lähelle jyrkkiä kallionkielekettä, laukaisee se hevosen itsesuojeluvaiston, jolloin se pyrkii perääntymään paniikinomaisesti. 

Hevosiin törmää pelimaailmassa muuallakin kuin vain videopeleissä. Ne ovat laukanneet nimittäin myös muun peliteollisuuden syövereihin ja myös kolikkopelien joukosta voi nyt löytää laadukkaita hevosteemaisia pelejä pelattavaksi. Jos nauttii rahapelien pelaamisesta ja sattuu olemaan hevosten ystävä, kannattaa siinä tapauksessa harkita esimerkiksi Pragmatic Play -peliyhtiön vuonna 2019 lanseeraamaa Treasure Horse -nimistä kolikkopeliä, jonka tarjoaa esimerkiksi suosittu pelisivusto Casino.com.  Tässä upeassa pelissä seikkaillaan fantasian ja todellisuuden rajamailla mystisessä Kiinassa.

Pelin taustalla häämöttää tyypillinen kiinalainen vuoristomaisema ja siinä vilisee erilaisia kiinalaiseen kulttuuriin liittyviä esineitä. Tässä näkyvimpään rooliin on nostettu kuitenkin hevonen, jonka taustalle kätkeytyy syvällisempi merkitys. Pelissä esiintyvä hevonen kantaa mukanaan nimittäin kultaisia astioita, jotka toimivat entisaikojen Kiinassa valuuttana. Noihin aikoihin myös hevosen omistamista pidettiin Kiinassa äärimmäisenä ylellisyytenä, johon vain harvalla oli varaa. Näin ollen pikaisesti katsottuna varsin kepeältä tuntuvassa pelissä onkin syvällisempi merkitys, joka saa sen näyttämään monen silmissä erityisen kiehtovalta.

Teknologia mahdollistaa upean visuaalisen ilmeen

Mitä pidemmälle teknologia kehittyy, sitä upeammaksi pelien grafiikat ovat muuttuneet. Perinteisesti juurikin hevoset videopeleissä ovat tuottaneet pelisuunnittelijoille harmaita hiuksia, sillä hevosten ainutlaatuinen tapa liikkua on ollut haastavaa ikuistaa uskottavasti pelinäytölle. Varsinkin paljon hevosten kanssa tekemisissä olevien on helppo havaita epäjohdonmukaisuudet peleissä esiintyvien hevosten liikkeissä ja käyttäytymisessä. Pelisuunnittelussa onkin täytynyt pureutua tarkemmin hevosten maailmaan ja ymmärtää paremmin hevosille ominaista käyttäytymistä, jotta niitä voitaisiin käyttää myös peleissä aiempaa uskottavammin.

Grafiikoiden kehittyminen ja aiempaa suurempi yksityiskohtiin kohdistuva huomio ovatkin johtaneet siihen, että peleissä näkee nyt kerrassaan upeita hevosia. Mikäli tarjolla ei ole mahdollisuutta suunnata hevostallille ratsastamaan tai minnekään muuallekaan näkemään näitä uljaita eläimiä lähietäisyydeltä, tarjoavatkin monet pelit upeine grafiikkoineen nyt oivallisen tilaisuuden päästä yli pahimmasta hevoskuumeesta.

Kuvituskuvat: Pixabay

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.