Oikeanlainen ratsastuskypärä on pääasia

Oikeanlainen ratsastuskypärä on pääasia

Oikea kypärä tekee ratsastuksesta turvallisempaa, mutta on tärkeää varmistaa, että se istuu ratsastajan päähän oikein. Hyvin istuva kypärä on mukava, antaa erinomaisen suojan ja on helppo kiinnittää. Ratsastus voi olla hauskaa ja vauhdikasta toimintaa, mutta on tärkeää asettaa turvallisuus etusijalle. 


Näin hankit täydellisen ratsastuskypärän lapselle ja aikuiselle:

  • Valitse oikeantyyppinen kypärä pään muotoon sopivaksi

Ensimmäinen askel on valita oikeantyyppinen kypärä pään muotoon sopivaksi. Paras tapa on kokeilla erilaisia kypäriä. Mahdollinen vanha kypärä antaa suuntaa.

  • Varmista, että kypärä istuu oikein

Ota pois kaikki hiusnauhat ja pannat ennen kypärän kokeilemista, koska ne vaikuttavat istuvuuteen. Kypärän tulee istua tiukasti, mutta ei puristaa päätä. Jos se liikkuu, kokeile toista kokoa, kunnes löydät sellaisen, joka pysyy paikallaan riippumatta siitä, missä asennossa olet. Kun olet löytänyt kypärän, liikuta päätä puolelta toiselle ja ylös-alas. Jos kypärä yhä hölskyy, se ei ole sopiva koko tai malli.

 

Vähennä riskejä kypärän kanssa

Kypärät on suunniteltu suojaamaan päätä iskuilta kaatumisen tai putoamisen sattuessa. Ne eivät ole idioottivarmoja, ne eivät voi estää kaikkia vammoja, mutta auttavat pitämään turvassa, jos onnettomuus sattuu. Ratsastuskypärä ei ole vain koriste, vaan se on turvalaite. Se voi estää päävammat onnettomuuden sattuessa.

Ratsastuskypärän ensisijainen tarkoitus on suojata kalloa iskuilta törmäyksen tai putoamisen aikana. Kypärän toissijainen tehtävä on pehmentää osa iskun voimasta. On olemassa erityyppisiä kypäriä, jotka tarjoavat eri suojaustasoja. Valitsemasi tyyppi riippuu ratsastusharrastuksesta ja budjetista. Harkitse vain sertifioituja kypäriä. Tietyt sertifikaatit varmistavat, että kypärä on läpäissyt tiukat testaukset ja täyttää turvallisuusstandardit.

Älä tyydy käytettyihin kypäriin. Vältä ostamasta käytettyjä kypäriä, koska ne ovat saattaneet vaarantua aiempien tippumisten tai vahinkojen aikana. On tärkeää käyttää aina uutta kypärää maksimaalisen turvallisuuden takaamiseksi.

 

 

Milloin kypärä vaihtoon? 

Ratsastuskypärän käyttöikä voi vaihdella useiden tekijöiden perusteella, mukaan lukien käyttötiheys, hoitotaso ja itse kypärän laatu. On tärkeää tarkastaa kypärä säännöllisesti ja vaihtaa se tarvittaessa parhaan turvallisuuden takaamiseksi. Tässä on joitain merkkejä siitä, että ratsastuskypäräsi on ehkä vaihdettava:

  • Näkyvä vaurio. Jos kypärässä on halkeamia, kolhuja tai muita näkyviä vaurioita, se on vaihdettava välittömästi.
  • Ikä. Vaikka ratsastuskypärillä ei ole asetettua viimeistä käyttöpäivää, useimmat valmistajat suosittelevat niiden vaihtamista 5–10 vuoden välein, vaikka niissä ei olisi näkyviä vaurioita.
  • Istuvuus. Jos kypärä ei enää istu kunnolla tai liikkuu ratsastuksen  aikana, se on ehkä vaihdettava. Tämä on erityisen tärkeää, jos kypärä on tippunut kovalle alustalle.
  • Myös hiki ja kosteus voivat hajottaa kypärän materiaaleja ajan myötä, joten jos ratsastat usein tai kuumalla säällä, kypärä on ehkä vaihdettava useammin.
  • Auringon vauriot. Altistuminen auringonvalolle ja kuumuudelle voivat aiheuttaa kypärän materiaalien hajoamisen ja heikkenemisen, joten on tärkeää säilyttää kypärä viileässä, kuivassa paikassa ja suojassa suoralta auringonvalolta, kun sitä ei käytetä.

 

Ratsastuskypärää ostettaessa tärkeintä on, että se istuu hyvin

Jokaisen kypärän mukana tulee kokotaulukko, joten suosittelemme, että mittaat pään ennen kypärän etsimistä. Jos sinulla on kypärä, joka istuu hyvin, mittaa pään ympärysmitta sen leveimmästä kohdasta, juuri korvien yläpuolelta. Jos ei, käytä pehmeää mittanauhaa löytääksesi pään ympärysmitta sen leveimmästä kohdasta.

Harkitse kypärää, jossa on hyvä ilmanvaihto, sillä se auttaa pitämään olosi viileänä ja mukavana kuumalla säällä. Varmista, että ilmanvaihto ei vaaranna kypärän turvallisuutta.

Seuraamalla näitä vinkkejä voit löytää täydellisen ratsastuskypärän, joka asettaa turvallisuutesi ja mukavuuden etusijalle. Muista, että kun kyse on ratsastuksesta, turvallisuuden tulee aina olla etusijalla. On tärkeää pitää kypärästäsi hyvää huolta ja vaihtaa se tarvittaessa turvallisuutesi varmistamiseksi. 

 

Kuvituskuvat: Pixabay

 

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *