Aina ne pojat treenaa.

Aina ne pojat treenaa.

Akro & Elmo in action!


Ilman jalustimia!

Muutaman päivän ajan on ollut useampi keikka ajeltavana traileri perässä. Osassa ollut oma lehmä ikäänkuin ojassa, osassa ajeltu jonkun muun henkilön hevosasioissa. Keskiviikkona pakattiin Akro kyytiin ja köröteltiin Korpikylään. On todella kätevää, että Korppari on meiltä vain 15 minuutin ajomatkan päässä! Roosa kärsii identitenttikriisistä, sillä hän ei osaa päättää olisiko koulu- vai esteratsastaja. Siinä mielessä ei ole väliä, sillä Akro on oikeastaan allrounder eikä nuoren ratsastajan tarvitse vielä ”suuntautua”, jos minulta kysytään. No, joka tapauksessa Roosa oli Akrolla Mikael Wahlmanin estetunnilla ja vieläpä ihan itsekseen. Miksu sopii loistavasti meidän hevosille, joten ei ole mitään syytä, miksemme tekisi hänen kanssaan yhteistyötä!

He hyppäsivät helppoa rataa, matalalla korkeudella. Akro on iso ja vahva hevonen, jolle korkeus ei ole mikään ongelma. Ratsastajakin tarvitsee paukkuja, jotta saa sitä pideltyä ja ratsastettua. Akro oli aika pinkeenä, eikä aina malttanut kuunnella Roosaa lähestymisissä loppuun asti. Sarjaväli tultiin neljällä alkuun, vaikka viidellä olisi pitänyt mennä. Sekin onnistui parin yrittämän jälkeen. Roosa joutui myös tekemään töitä harjoitusravissa ilman jalustimia. Loppupelissä tultiin siihen tulokseen Miksun kanssa, että on parempi jatkossa, että hän käy aluksi selässä ja sitten Roosa hyppää. On enemmän iloa, kun Miksu tavallaan ”läpiratsastaa” sen ensin.

Palaveri kannuksien käytöstä…

Torstaina oli Elmon vuoro käydä treenaamassa. Elmolla ollut vähän uhmista, sillä se on mielensä mukaan kieltänyt jopa ristikoille. Niinpä Miksu hyppäsi ruunalla itse. Elmon kanssa mentiin vähän samanlaista rataa, kuin Akronkin kanssa, mutta hieman isommalla korkeudella. Suurin pysty taisi olla n. 90-100 cm. Se on tuolle ponille jo hyvä korkeus. Elmo kuulemma kehittynyt ja miellyttävän tuntuinen! Kerran kehtasi ”spedeillä” ja kielsi, mutta Miksu korjasi tilanteen helposti. Eipä enää yrittänyt. 😀 Seuraavan kerran ruunat menee todennäköisesti Korppariin ensi viikon sunnuntaina.

Eilen Akrolla oli kevyt päivä ja tänään Olga Temonen (linkki) kävi testaamassa ruunaa meillä kotona. Tarkoituksena olisi, että Olga saisi lainata Akroa valmennuksiin ja Roosa saisi siinä sivussa apua Akron ratsastukseen. Olga sai yllättävän nopeasti Akron ”punaisesta narusta” kiinni ja ruuna liikkui tosi napakasti. Ainoastaan Akron vahvuus yllätti, kuten yleensä aina uusien ratsastajien kanssa käy. Olga tykkäsi Akrosta ja sovimme, että Roosa menee ruunan kera Olgalle ”leiriytymään” tässä heinäkuussa hetkeksi. Sen jälkeen voidaan sumplia aikatauluja, että Olga pääsee Akrolla valmennustunneille…

Tässäpä tätä tältä erää… Meille saapui myös uusi nuori hevonen projektiksi, mutta siitä myöhemmin! Loppuun video Elmosta.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *