Ponit kauneuskilpailuissa.

Ponit kauneuskilpailuissa.

Match show Hämeenlinnassa 3.5.2015.
Viimeiset pari viikkoa ovat menneet jonkinlaisessa tunnelissa ja laput silmillä. Kaikki aika ja energia on nyt ollut kiinni Playsson.netin uudessa blogiportaalissa! Sivustoa muokataan, teknisiä kohtia korjataan, mainostusta, promootiota, yhteistyösopimuksia, haastatteluja… Toivon kovasti, että saamme portaalin auki parin viikon sisään ja se myös toimii yleisölle halutusti. Tiimibloggaajat pääsevät kurkkaamaan sivustoa jo etukäteen ja antamaan siitä palautetta. Aikaisemmista postauksista löytyy juttu, johon voitte mainostaa omaa blogianne nostoja varten!

Tänään olen koulussa Lahdessa. Päivä käsittelee ATK:ta, joten otan tilanteesta hyödyn ja teen omia töitä! Näin ollen ehdin päivittää omaa blogianikin.

Jo aikaisin kevät-talvella ilmoitimme meidän ponit Hämeenlinnassa järjestettävään match show’hun. Mukaan lähtivät Elmo ja Lotta. Elmo ei ole koskaan ollut näyttelyssä ja Lotta taas kesäihottumansa takia ei juuri keskikesällä voi missään käydä. Niinpä tämä oli sopiva pari kauneuskilpailuihin! Alex esitti Elmon ja Roosa Lotan. Pesimme Roosan kanssa edellisenä iltana ponit kahdestaan, sillä Alex oli töissä. Lotan puunaus oli haastavampaa, sillä valkoiset läikät pukkasivat likaa pintaan koko ajann… Koska meidän oma vetoauto on vielä(kin) kytkinremontissa, Alexin isä tuli ajamaan yhdistelmää autollaan. Elmo on aikaisemmin vierastanut meidän uutta traileria, mutta nyt meni ihan suoriltaan kyytiin. Olimme Hämeenlinnassa hyvissä ajoin, kerrankin! Sillä Elmo oli jo kolmannessa parissa. Lotan vuoro oli vasta ponien puolessa välissä, paljon myöhemmin.

Elmon parina oli 4-vuotias arabiruuna. Elmo käyttäytyi hyvin kehässä ja liikkui rennosti! Arvostelussa kehuttiin rakennetta ja liikkeitä. Mainintoina mm. elegantti ja ryhdikäs, joten Elmo sai odotetusti I. palkinnon! Tämän jälkeen jouduttiin odottelemaan jonkin aikaa, jotta Elmo pääsi jatkamaan ykkösten kehään. Niin asiallisesti kuin Elmo olikin, se ei päässyt ykkösten kehästä eteenpäin… Olimme kuitenkin tyytyväisiä tähänkin tulokseen!

Alex joutui lähtemään töihin (Hämeenlinna-Tuulos n. 20 min), joten traileri jätettiin yksikseen parkkipaikalle ja me jäimme Roosan kanssa odottelemaan ponien kera kehän reunalle. Elmo oli kovin levoton ja meinasi hermo mennä, kun piti koko ajan kävelyttää tai jos pysähdyttiin, laittoi hiekkakentän pohjaa uusiksi kuopimalla. Kolhi mua etujaloillaan ja lossautteli päällä mua naamaan. Ihanaa. Lopulta oli Lotan vuoro mennä kehään. Lotan parina oli sievä minishettis.

Lottahan on käynyt vaikka missä; näyttelyissä, kisoissa jne. ja pärjännytkin hyvin. Koskaan ei ole ollut mitään ongelmia esiintymisen kanssa sinällään. Mutta voi tsiisus tällä kertaa! Poni ei hetkeäkään pysynyt rakennetta arvosteltaessa paikallaan – hyppi, pukitteli ja esitteli kaikki mahdolliset levadet sun muut. Käyntiä ei esittänyt ollenkaan ja ravikin oli täynnä ryntäämistä. Siis pisti aivan ranttaliksi ja puhdasta perseilyä! Roosa yritti kaikkensa, mutta tuomari Johanna Vaurio-Teräväinen poisti Lotan kehästä antaen samalla automaattisen II. palkinnon. Hieno homma Hermanni.

Pettymys kalvoi, mutta tällaista tämä on… Tauolla Roosa kävi kysymässä tuomarilta, saako käydä vielä ponin kanssa neuvottelemassa kehässä ja sai luvan. Roosa pelasti hyvin tilanteen ja sai tauon loppuun menessä Lotan käyttäytymään sivistyneesti. Otettiin riski ja Lotta osallistui kakkosten kehään. Kaikki meni hyvin ja yllättäen Lotta voitti ryhmän päästen BIS-kehään! Palkinnot olivat vuolaat; 20 kg porkkanasäkki, uudet suitset ja Magic Brush -harja. BIS-kehässä tulos oli jonkinlainen jaettu nelossija.

Arvostelussa kehuttiin rotutyyppiä, kaunista ja ilmeikästä päätä. Liikkeistä ei (kumma kyllä…) ollut saanut tarpeeksi selvää, mutta ravista sentään vähän positiivista lausuntoa! Meidän Lottahan on ollut aina ruoka-aikaan kotona, joten oli ymmärrettävää, että arvostelussa luki ”esitetty hieman raskaassa kunnossa”… 😀 Kauniisti sanottuna paksu tyttö.

Sää suosi näyttelyväkeä melkein koko tapahtuman ajan. Aurinko paistoi, vaikka hetkittäin synkkeni ja tuli vähän sadettakin. Iso kiitos järjestäneelle taholle, eli Kissankulman Eläinpihalle sekä heidän yhteistyökumppaneillensa! Olemme olleet jo parina vuonna heidän mätsärissään ja tulemme uudestaankin!

P.S. Meidän traileri sai tiimitarrat kylkeen!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Ponit kauneuskilpailuissa.

  1. Kiva! Tuunko mä siis huomenna hyppäämään poitsulla? ja meenkö mä itsenäisesti vaiko pitääkö joku mulle NS "tuntia"

  2. Eikääh! selailin vaan nettiä ja saavuin tänne. Lueskelin postauksia ja saavuin tähän postauksee ja huomasin että mähän näin teijät siellä mätsärissä! Pitäs ittekkin ens vuonna tuoda hoitsu sinne, kun siis meidän talli sen järjesti 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *