Ehtii sitä kisoissakin pyörähtää!

Ehtii sitä kisoissakin pyörähtää!

Asikkalan harjoitusestekisat 9.5.2015.
Teimme yhteistyödiilin Koulutuskeskus Salpauksen viimeisen vuoden hevosalan opiskelijoiden kanssa ja autoimme heitä järjestämään näyttötyönä harjoitusestekilpailut Asikkalassa. Olin lähinnä neuvonantajana ja sponsorina seuramme puolesta. Mukaan ilmoitin kuitenkin meiltä kolme ratsukkoa; Roosa, Jesse ja Akro sekä Aliina ja Playsson. Aliinan isä lähti kuskiksi, kun heiltä löytyi tarpeeksi iso vetoauto.

Saavuimme paikalle hieman ennen klo 9.00. Siellä oli vielä täysi tohina päällä, sillä tuomari oli hieman muuttanut kisarataa. Meidän tiimin Anni sai kunnian toimia liputtajana, joten kertasimme vielä ohjeistuksen. Aliina verkkasi jo Playssonia ja Roosakin kiipesi Akron kyytiin. Aliinan luokassa (ristikko) oli vain pari starttia. Muutenkin oli harmittavan vähän tullut osallistujia… Playsson oli aivan liekeissä, pukitteli verryttelyssä ja oikein ”imi” esteelle. Kotitreeneissä keskiviikkona pappa oli lingonnut ratsastajansa pystyesteen jälkeen kentän hiekkaa maistelemaan… Nyt kuitenkin Aliina tsemppasi hyvin ja sai papan kuriin! Aliina hyppäsi siistin nollaradan, vaikka hävisikin kilpakumppanilleen parilla sekunnilla. Kyllä 24 -vuotias ponikin jaksaa vielä paahtaa!

Enemmän meitä jännitti Roosan suoritus, sillä Akro ei ole lahjakas hyppääjä (lue: kömpelö) ja menee aika ajoin kaasu pohjassa. Roosa on jo kerran päätynyt Päijät-Hämeen keskussairaalaan treenattuaan hyppelöitä Akrolla… Ihme ja kumma, ruuna oli ihan hanskassa ja muuten normaaliin tapaansa viilipytty. Roosa joutui jopa vähän herättelemään sitä, kun se ei 50-60 cm luokan esteitä pitänyt minään. Rata meni hienosti ja aikakin oli sen verran hyvä, että riitti luokan voittoon! Eihän tuo nyt hurja meriitti ole, mutta voitto on aina voitto ja sen suon Roosalle, joka on kovasti tehnyt ruunan kanssa töitä! Ihana nähdä tyytyväisiä ratsastajia, kun kaikki menee putkeen!

Päivän möhlijäpalkinnon voisi sitten jakaa Jesselle, joka osallistui Akrolla 80 cm luokkaan. Jesse on sen tyyppinen ratsastaja, että voi mennä kylmiltään millä vain ja mitä vain. Hän on hypännyt Akrolla viimeksi viime kesänä Korpikylän kisoissa. Akro kuitenkin niin simppeli, että varmoin mielin. Verkassa ruuna taisi olla jo vähän väsy, sillä kolhi puomeja ja haki ristilaukalla alas. Jesse starttasi toisena ja rata lähti hienosti liikkeelle! Tsekkasin, että ”vau, kyllä tuosta vielä esteratsukin tulee”. Nelos- ja seiskaesteet olivat vinottain vierekkäin ja silloin tapahtui kommunikaatiokatkos. Akro imi seiskalle, vaikka nelonen oli vuorossa. Jesse korjasi ja Akro hyppäsi pää edellä ottaen puomit mukaan ja Jessen kaulalle. Mies punki itsensä satulaan ja rata jatkui vielä yhdellä pudotuksella maaliin. Uusinta jäi luonnollisesti ratsastamatta (367.1).

Mutta kaikilla oli hauskaa ja kisat olivat mukavan rennot! Toivon kovasti, että tytöt saivat näytöstään hyvän numeron! Ensi viikolla on Korpikylässä Spring Tour, jonne todennäköisesti Elmo menee hyppäämään seuraluokkia. Sunnuntaina on Akron vuoro osallistua Hämeenlinnassa yhdistettyyn kilpailuun (koulu ja este).

Portaali alkaa tosiaan olla ihan viittä vaille valmis. Sivustolle odotetaan vielä paria artikkelia ja läpilukua. Portaali aukeaa maanantaina, toivon, että saan kaikki valmiiksi siihen mennessä! Kiitos kaikille, jotka olette esitelleet meille blogejanne! Kuusi ensimmäistä on nyt poimittu portaalin etusivulle! Seuratkaa Playsson.nettiä Facebookissa ja Instagramissa, niin pysytte mukana!

P.S. Jos joku tietää Bloggerin RSS -syötteen otsikoinnista, niin mailia minulle! Yksi ongelma ratkottavana ja nörttituetkaan ei pysty auttamaan… 😀

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *