Ypäjän aluekatsastus (video).

Ypäjän aluekatsastus (video).

Aiiiivan mahtavaa!


Meidän moderni yhdistelmä, Saab -90 ja Fredi De Luxe -87. 😀

Vähän aikaa sitten Roosa (eli Löpö 15v.) haki Akrolla aluekouluvalmennukseen ja meille tuli kutsu katsastukseen viime viikonlopulle 28.2.-1.3. Koska Ypäjällä oli samaan aikaan aluevalmennukset, katsastukset ja kisat, oli opiston majoitukset ja tallipaikat täynnä. Ja me myöhässä liikkeellä… Sain kuitenkin tutultani Mirva Ylösmäeltä (hänen tallistaan) yöpaikan Akrolle ja varasimme huoneen Paijasta.

Lauantaina lähdimme matkaan vasta klo 14 jälkeen. Armollinen Saab on kiukutellut kytkimen kanssa, joten isä lähti mukaan mekaanikkoavuksi. Hän kävi viikonloppuvierailulla serkullaan samalla. Jännittimme mahtuuko Akro meidän uuteen traileriin. Ostimme kuukausi sitten Alexin kanssa kahden hevosen telitrailerin etupurulla, Fredi merkiltään. Etupuomi oli V:n mallinen, joten edessä olikin yllättävän paljon tilaa. Myös korotettu katto helpotti tilannetta. Akro hieman pohti, mutta meni traileriin hyvin ja matkusti rauhassa. Kylältä otimme mukaan avuksi EA:n.

Olimme Ypäjällä joskus viiden aikoihin. Purimme tavarat ja Roosa laittoi Akron kuntoon. Isä jätti trailerin pihaan ja jatkoi matkaa. Kävelimme Poukkasillan kautta wanhalle maneesille, jossa Roosan tunti alkoi klo 18.00. Anu Korppoo kyseli Roosalta tietoja ja valmentajansa mainitessaan Anukin huomasi, että olin paikalla. Tunnin aiheena (tai oikeastaan koko viikonlopun aikana) oli taivutukset ja väistöt. Meidän ratsukkoa vähän jännitti alkuun, laukannostot oli aika… kröhöm… kauniita. Lopputunti sujui paremmin ja Roosa sai kehuja Anulta. Lopputunnista kuulimme, että Roosa ja Akro pääsevät aluerenkaaseen jo näillä näytöillä! Hienoa! Nyt minulla on kaksi ratsukkoa aluerenkaissa. Kävelimme vielä hämärissä heijastinliiveissä ja otsalampun valossa takaisin Mirvalle. Ei siinä mitään, mutta koska isä vei auton, jouduimme vielä talsimaan kauppaan ja tavaroiden kanssa pari kolme kilometria Paijaan. Huoneessa olimme klo 21.00 jälkeen. Ilta meni Kingiä katsoessa ja tyttöjen naureskellessa kikkeliskokkelis -jutuille…

Sunnuntaina heräsimme puoli yhdeksän ja söimme aamupalaa. Sitten kävelymatka takaisin tallille, nyt ilman tavaroita. Saavuimme kympin pintaan tallille ja Akro oli syönyt aamuruuat. Roosa aloitti kuntoon laiton. Sovimme Mirvan kanssa jatkon yhteistyöstä, minulle olisi kesällä tarjolla valmennusleirin pito siellä Ypäjällä. Lähimme taas kävellen (ja ratsain) opistolle, nyt tunti olikin Ypäjä -hallissa. Toisessa hallissa oli estekisat täydessä käynnissä, joten sai väistellä pörhäköitä poneja! Tunnilla oli pari hevosta, edellisenä päivänä oli junnut poneillaan. Roosa ratsasti paljon rennommin ja laukkakin oli sujuvaa! Jäi todella hyvä mieli! (Itse kävin kesken tunnin leikkisästi oksentelemassa. Ostin automaatista ”kahvin” ja hetken kuluttua sai juosta vessaan… Mitä lie myrkkyä oli.)

Kävelimme vielä tallille ja isä olikin tullut, trailerikin oli jo autossa kiinni. Pakkasimme tavarat ja hevosen. Haimme vielä matkalla tavarat Paijasta ja kävimme syömässä. Seuraava aluevalmennus on huhtikuun lopulla. Ensi viikonloppuna on Horse Fair -messut, jossa olemme bloggaajapasseilla tekemässä juttua keppihevoskisoista. 14.-15.3. olemme Hollolassa ja Hämeenlinnassa koulukilpailuissa.

Minulla oli videokamera mukana, joten sain kuvattua n. 13 minuutin verran materiaalia. En ole maailman paras videopostausten tekijä, koska mulla ärsyttävä ääni ja iso pää. 😀 Keskittykää kuitenkin enemmän Roosan ratsastuksiin!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Ypäjän aluekatsastus (video).

  1. Millä tavoin pelkäsitte ettei Akro mahdu tuohon koppiin? 🙂 leveys vai korkeussuunnassa? 😀

    1. Akro on 175 cm korkea ja pelkkää kaulaa ja jalkaa (näyttää hämähäkiltä). Eniten jännitti pituussuunta, että mahtuuko sen runko sisään. 😀 Mutta koska puomi oli "kulmallinen" tuli eteen lisää tilaa. Traikku on kyllä 220 cm korkea, samanverran kuin mun hevosauto oli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *