Muuta kuin hevosjuttuja.

Muuta kuin hevosjuttuja.

Iloisia uutisia!


Ajattelin välillä päivittää muitakin, kuin hevoskuulumisia. Marras-joulukuussa oli liiketalouden perustutkinnon kartoitusjakso, jossa meille hakijoille tehtiin siis kartoitustestit. Vähän jännitti, sillä onhan minullakin peruskoulusta jo reilu 10 vuotta aikaa ja kokeilla määriteltiin hakijoiden peruslähtötaso. Kokeet kestivät koko päivän. Olin valmistautunut vähän kertaamalla ruotsia ja joitain matikkajuttuja, lähinnä prosenttilaskuja ja jakokulmaa. Testit olivat ennakkoon luulemaani helpompia ja eilen tiistaina oli tulosten palautuspäivä. Mikäli testit eivät ole riittävät, joutuu käymään ns. tukikursseja ja pääsee aloittamaan vasta ensi syksynä. Muuten jo tammikuussa.

Tulokset olivat omalta kohdaltani yllättävän hyvät! Matematiikassa virheitä oli 15/70, eli virheprosentti jäi 21,43 %. Kaikki tehtävät olivat päässälaskuja (ei laskinta käytettävissä), sain jopa kaikki yhteenlaskut oikein! Ja minä olen oikeasti ollut aina huono matikassa! Ruotsissa pisteet annettiin 1-3 (3 paras) ja siitä sain kolmosen. ATK ja liiketoiminta meni myös hyvin. Englannista olin hieman pettynyt. Rakenteista 13,5 / 20 pistettä ja aineesta 2,5/3. Jokatapauksessa testeistä läpi hienosti ja aloitan opinnot tammikuun 13. päivä! Olen niin tyytyväinen! TE-toimisto puoltaa alustavasti alan vaihtoa, eli saan taloudellista tukea sieltä. Minun tulee vielä toimittaa lääkärin B-lausunto. Kelan kanssa väännän toisesta asiasta, pitää tsiljoonannen kerran selvittää yritykseni tilanne.

Kouluttaja sanoi, että koska minulla on yrittäjätaustaa, olen tammikuussa vain pari viikkoa koulussa ja sitten minun on mahdollista aloittaa työssäoppiminen. Olen vähän jo miettinyt mihin menisin. Alunperin suunnittelin kysyväni paikkaa Tuulosen kauppakeskuksesta, jossa Alexkin on töissä. Olisi helpompi kulkea jne. Jonkilainen vaatekauppa tai vastaava olisi hyvä, sillä työkokemuksen jälkeen olisi vaivattomampaa saada töitä tai ehkä oppisopimuspaikka. Alex joutuu leikkaukseen tammikuun lopulla ja on sairaslomalla pidemmän aikaa, siksi ei olekaan tarvetta ajella sinne päin. Niinpä ajattelin hyödyntää hevostaustaani ja harjoitella uusia asioita. Toiminimi on nyt levossa, mutta olen suunnitellut joskus myöhemmin aloittavani hevostarvikeliikkeen tapaista. Voisinkin siis hakea harjoittelupaikkaa jostain Lahden hevosliikkeestä. Kaikkea pitää kokeilla, joten olisi kiva saada kokemusta tästäkin. Pidin todella paljon työskentelystä HIHS:in expossa pari vuotta sitten!

Hevosaiheisia postauksia tulossa, aiheina mm. läpiratsastus, meidän Bambe ja klippaus. Pysykää menossa mukana! Blogin ulkoasukin vaihtuu tuota pikaa…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

3 thoughts on “Muuta kuin hevosjuttuja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *