Kilpailu!

Kilpailu!

Millainen on unelmahevosesi?


Oma unelmahevoseni on pieni hevonen varustettuna suurella egolla ja sydämellä. Se on voimakas sekä lihaksistoltaan että tahdonvoimaltaan, fyysisesti ja henkisesti. Kilpailuissa se on tehnyt aina parhaansa, kuitenkin pieni pilke silmäkulmassa. Se on opettanut minut aikoinaan ja monen muun junnun ratsastamaan. Murheissa ja suruissa se on kuunnellut sinnikkäästi eikä ole laverrellut eteenpäin. Siihen on voinut luottaa. Olen onnekseni kyseisen yksilön omistanut jo 13 vuotta.

Kerro vähän omasta unelmahevosestasi tähän kommentilla ja lisää vielä sähköpostiosoitteesi. Aikaa on 8.12. asti. Voit voittaa ponikuolaimet (13 cm) joko käyttöön tai koristeeksi!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

8 thoughts on “Kilpailu!

 1. Unelmahevoseni on isoissikka, joka osaa hypätä, mennä koulua edes vähän ja omistaa kaikki 5 askellajia. Pystyisin kilpailla sillä ja vain nauttia maasto retkistä lähi maastoissa ja sen verran rauhallinen että pystyisi myös vikeltää! Osaisi käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta saisi omistaa hiukan niitä huonojakin puolia esim. kovasti innostuessaa saattaa yrittää lähteä käsistä tai on muuten vaan erittäin energikäs.

  karo.hyrkas@hotmail.com

 2. Unelmahevonen on iso suokki, entinen ravuri, joka ei todellakaan käyttäydy kuin yleensä ex ravurit! Laiska mutta uskoo kun antaa napakat ohjeet. Varustaessa nukkuu. Satulavyötä laittaessa pullistaa niin että ei meinaa saada mitenkään kiristettyä vyötä vaikka istuisi selässä. Turkki paksu kuin karhun turkki! Hevosta ei haittaa ratsastajan virheet ja yrittää aina parhaansa, kuitenkin kesken ratsastuksen löytyy pilkettä silmäkulmassa eli saattaa lähtee kentältä pois jos ei oo hereillä. Maastossa ei pelkää mitään ja jos pelkääkin niin vain katsoo asiaa pitkään ja vauhdin saa kuski päättää! Mari <3
  kassu97@windowslive.com

 3. Mun unelmahevonen on jo poistunut keskuusdestamme. Sellainen (isoego) pieni kimo risteytysponiruuna, jolla oli ponnua esteille, entinen aluetason kilpaponi. Se oli sellainen, että se opetti kaiken, yleensä niin, että ennenkuin hoksasin mitä poni tarkoitti, maistelin jo hiekkaa. Se oli kujeileva, mutta antoi todella paljon. Sen pienen pukkipepun ansiosta mun oma peppuni on pysynyt suhteellisen hyvin satulassa monessakin tilanteessa. Pahimmassakin teini-iässäni se kuunteli, eikä valittanut. Kasvoin ponin myötä ihmisenä. Mutta se oli myös hyvin viisas, se toimi jopa vammaisratsuna ja kantaen pienempiä lapsia kuin kukkaa kaviossa. Monet ilot ja surut ehdittiin kokea kymmenen vuoden aikana, mutta se poni oli ehdottomasti elämäni hevonen. En ole vieläkään vastaavaa löytänyt, ja tuskin tulen koskaan löytämäänkään.

 4. Oman unelmahevoseni rodulla ei ole väliä, eikä välttämättä värilläkään, mutta luonteella on. Hevosen pitää olla luonteikas, mutta kuitenkin käsiteltävissä. Esimerkiksi täysin automaattia ja apaattista en kaipaa, mutta en myöskään halua maastossa pelätä, että kohta katsellaan yläkautta silmiin ja katapultitetaan ojaan vastaan tulleen kävelijän takia. Unelmahevoseni pitäisi osata sekä koulua että esteitä, mieluiten niin, että olisi esteillä osaavampi. Itse olen esteratsastajana melko arka, joten hevonen, joka voisi opettaa varmuutta, olisi ideaali. Koulupuolella taas pidän siitä, että näen luomani kehityksen hevosessa, joten sen ei tarvitsisi olla mikään VaA-tasoinen.

  Muita kaipaamiani piirteitä olisivat älykkyys, rohkeus ja uteliaisuus. Hevonen ei saa antaa liikaa anteeksi, muttei saa myöskään ottaa nokkiinsa, jos istunta ei olekaan joka hetki aivan perfect.

  essi.ahonen@hotmail.com

 5. En hevosista oikein mitään tiedä, mutta unema/ihanne hevonen on pieni ja erittäin karvainen herkku suu ja mieluusti laikukas/täplikäs. Olisi myös mukava, jos hevosella olisi samanlaisia luonteenpiirteitä kuin itsellä; itseppäinen, hieman vastarannan kiiski, aktiivinen hulivili, kiltti, vilkas, utelias, fiksu.

  yurizcx@gmail.com

 6. Jykevä, lihaksikas, hieman pullea vuoristoponi pitkällä hulmuharjalla varustettuna. Omaisi kauniit liikkeet ja luonteeltaan olisi vilkas, vähän hömelö sekä rakastavainen. Sellainen hevonen, jonka kanssa saisi itkeä ja nauraa, ja joka keksisi omistajalleen päänvaivaa hyvin usein.

  Toivottavasti joidenkin vuosien päästä saan astutettua oman tammani jollakin hienolla orilla, jolloin tämäkin unelmaponi ei olisi unelmaa enää 🙂 Täytyy kyllä myöntää, että vaikka nykyinen hevoseni ei olekaan ihan Se mitä olen halunnut, on Se kuitenkin parhain ja rakkain minulle.. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *