Elmo elvistelee.

Elmo elvistelee.

Kuulumisia meidän junnun elämästä.

Elmo kääntyy vuoden vaihteessa 5-vuotiaaksi, joten meillä nyt vähän ”tiukka” aikataulu saada rutiinia hyppäämiseen. Olemme tehneet helppoja, lyhyitä treenejä ja pikkuhiljaa nostaneet korkeutta. Ristikot ja 60-70 cm esteet menevät jo sujuvasti. Pienen ongelman aiheuttaa kuljetuskaluston puute, pitäisi päästä Wahlmanin Miksun luo. Enoltani on tulossa isompi henkilöauto (Saab), jolla pääsemme vetämään, mutta traileri puuttuu vielä.. Alkuun täytyy vaan vuokrata. 
Alex on todella kiintynyt Elmoon, joten haluan panostaa ruunaan. Olen vieläkin sitä mieltä, että se kuitenkin myydään myöhemmin jollekin junnulle kisakäyttöön. Joulukuun lopulla on kenttäratsastuksen valmennusleiri, jonne olemme menossa. Siellä myös ohjelmaa meille ”omavalmentajille”. Tässä vaiheessa harjoittelua, tärkeintä on saada Elmolle varmuutta ja tehdä simppelejä tehtäviä. Puomeja ja kavaletteja voisi mennä vaikka päivittäin, sillä ne eivät rasita hevosesta muuta kuin aivoja. Olemme laittaneet Elmolle 1,5 metrin välillä ravipuomeja ja kavaletteja niin, että puomin toinen pää on ilmassa. Tämä opettaa jalkatekniikkaa ja vaatii samalla ratsastajalta paljon. Hevonen ei saa itse ”ratkoa” puomitehtäviä, vaan sen täytyy keskittyä kuskin ohjeisiin. Se ottaa muutamia toistoja.


Välillä hypätään pientä sarjaa, okseria tai 2-3 esteen rataa isommalla korkeudella. Toissa päivänä hypytettiin n. 60-90 cm esteitä, jotka alkuun olivat vähän haastavampia. Kun Elmo sai luottoa, alkoi hyppy luistaa! Ruunalla voisi ensi vuoden puolella startata joitain pikkuluokkia jo, kun viisivuotiskausi alkaa. Esteiden jälkeen on vielä haparointia myötälaukan suhteen, saattaa jättää ristilaukalle. ”Arpoo” laukkoja, mutta osaa myös vaihtaa sen itse silloin tällöin. Nyt tätä taitoa täytyy vahvistaa. Alexin tulee aina esteen päällä antaa oikeat laukkapohkeet, jotta Elmo oppii laskeutumaan myötälaukalle.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *