Teletappinen yhteys.

Teletappinen yhteys.

Työntäyteinen viikko.


Viime viikolla oli paljon hommaa sekä meillä, että hevosilla. Kenttä on taas loistavassa kunnossa tuulen ja auringon ansiosta. Lanasin sen vielä, niin päästiin ratsastamaan vimpan päälle hiotulla areenalla. 🙂 Tiistaina Satu piti omat tuntinsa meillä ja Kisse oli aiheuttanut draamaa, kun tarhakaveri-Tessa haettiin pois. Yksi venähänyt sormi ja naarmu Tessan takapuolessa… Sadun taistellessa ponien kanssa, minä olin Miekkiössä neuvottelemassa tauolla olleesta projektista. Meillä suunnitteilla Lahteen uusi laadukasta opetusta pienryhmissä tarjoava ratsastuskoulu. Puitteet on kohdallaan (kenttä ja maneesi) sekä hyvät opetushevoset. Toiminta alkaa tässä kevään korvilla, kannattaa seurata tiedoittelua!

Keskiviikkkona ja torstaina pidin omat tuntini. Tavoitteena oli tehdä pelkästään käynnissä ja ravissa perustyöt kuntoon. Se onnistuikin jokaisen ratsastajan kohdalla ja heidän resursseillaan hienosti! Harjoituksena oli salmiakkikuvio, jossa tehtävänä oli käyttää johtavaa ohjasotetta, taivuttavaa sisäpohjetta ja kääntävää ulkopohjetta kulmissa sekä tehdä riittävät suoristukset. Teen tästä tehtävästä myöhemmin oman postauksen. Ratsastin myös Akron vaihteeksi itse. Tehtiin kankijumppaa ja kokeilin verrytellä hevosen pitkälti laukassa. Se tuntui toimivan hyvin, sain nopeasti ravissa tehtyä töitä! Huvikseni asetin loppuvaiheessa kännykän videoimaan itsekseen kentän laidalle ja Milja Vasikkaniemi koosti minulle siistä kivan videon, jonka laitan nyt tähän! Keskiviikkona olisi tarjolla Emilia Kaikkosen yksityistunti.

Perjantaina pidin ensimmäisen tunnin Miekkiössä, jossa kokeilimme opetushevosia omien oppilaitteni kanssa. Olin huipputyytyväinen, samoin tilan omistaja piti näkemästään! Maneesi on sopivan kokoinen, jotta pystyy tekemään erilaisia harjoituksia ja ääni kantaa. Hevoset toimivat kuten pitikin. Tallilta löytyy erilaisia ja -kokoisia hevosia ja poneja, joten kaikentyyppisille ratsastajille on sopivia ratsuja. Keräämme vielä tiimin kasaan, minun lisäkseni pari opettajaa. Lauantaina oli vapaapäivä, mutta kilometrejä tuli ajettua yli 500 km. Kävimme nimittäin Alexin kanssa Turussa ja Pöytyällä hakemassa Alexin äidiltä tavaroita. Takaisin tullessa napattiin matkalta mukaan meille adoptiokoira Sulo. Sulo on vanhempi herrasmies, jackrussell merkkinen, jonka perhe ei voinut sitä enää lasten myötä pitää. Sulo ryhtyi sitten tallikoiraksi, on täysin ADHD -tapaus… Virtaa riittää, mutta tallipäivien jälkeen on ollut illalla aika väsy! Yöt vietetään Orimattilassa, joten kuuntelee vielä jonkin verran uusia ääniä ym.

Sunnuntaina Tiina Heltimoinen kävi pitämässä muutaman ryhmän verran estevalmennusta ja minulla oli illalla omat oppilaat. Kaikki hevoset pääsivät siis liikkumaan, shettiksiä myöten. Vespa ja Akro tsemppasivat hypyissä ja näyttivät suht järkeviltä välillä… 😉 Kiitos vaan taas kaikille mukana olleille! Meillä taitaa olla se ”teletappinen yhteys”… 😉 Roosa ratsasti vielä Elmon minun toimiessani avustajana. Ruuna kulkee hyvin jo ravit liinassa ja osaa mennä ilman taluttajaa käynnit. Pikkuhiljaa jätetään sitä enemmän ”yksin”, jotta oppii tukeutumaan ratsastajaan, eikä avustajaan. Muutenkin tallimme nuoret 4-6 v. ponit menivät eilen hienosti! Varsinkin Lotta oli mainio tyttöjen tunnilla. (Hemu voisi mennä sillä jonkun raviohjelman, vih vih.)

Tästä sitten jatketaan tätä viikkoa! Tänään vähän paperitöitä ja pieni palaveri iltapäivällä, muuten tallihommia ja koiran paimentamista… Lauantaina sitten Tampereen Hevosmessut, näemme siellä??

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Teletappinen yhteys.

  1. Uuuu, tuo Lahden kuvio kuulostaa mielenkiintoiselta, itsellä pienimuotoinen haku päällä tallin suhteen.. onko tarkoitus keskittyä joihinkin tiettyihin ikäryhmiin vai laajemmin?

    1. Kyseessä enemmän valmennustyyppiseen opetukseen keskittyvä, eli ihan alkeislapsia ei pystytä ottamaan. Junnuja ja aikuisia, alkutaso n. (alkeis) HeC-HeB.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *