Tavoitteita kaudelle 2014.

Tavoitteita kaudelle 2014.

Parempi tehdä tämä myöhemmin, kuin ei milloinkaan!


Tammikuuhan on parasta aikaa tehdä uuden vuoden lupauksia ja suunnitella muita visioita tulevalle kaudelle. Minähän en mitään lupauksia tee, sillä tilanteen muuttuu aina kuin itsestään. Niinpä listaan vain minulle ja meidän tiimille sopivia tavoitteita tulevalle vuodelle. Hevosurheilu on niin epävarmaa, kun kaikki on kiinni ajasta, rahasta ja terveydestä (kuten moni muukin asia). Mutta niiden puitteissa laitetaan vähän asioita ylös!

Kouluratsastus


Talven treenit ovat olleet vähän syystä jos toisestakin heikkoja. Nyt kevättä kohti olisi tarkoitus tiivistää minun ja Akron treenejä. Haluaisin päästä valmennuksiin parin viikon välein, kerran kuussakin olisi hyvä. Edellisen kerran olen itse ollut valmennustunnilla marraskuussa, että… Akron kanssa pitäisi edelleen tehdä töitä ryhdin ja tasaisen muodon kanssa sekä jatkaa vaihtojen harjoittelemista. Sen tulisi vaihtaa herkemmin ja myöhemmin pitkän välin sarjoina. Lisäksi tarvitaan voimaa taakse ja lennokkutta raviin. Kamelikyttyrä lautasten päältä alkaa olla jo häviämään päin.

Kilpaileminen


Viime kaudella on rämmitty tuskaisesti HeB-HeA -ratoja. Tulevana kevät-kesänä haluan saada alle varmoja HeA -luokkia. Toiveena olisi kilpailla seura-alue HeB-HeA:ta ja harjoitella harjoitus-seuratasolla VaB:tä. Syksyn kokeilu B:ssä oli ihan onnistunut. Vaihtoja oli treenattu vähän aikaa ja vaikka toinen vaihto myöhästyi, oli ohjelma suht ehyt. Kankikuolaimen kolisuttaminen pitäisi saada myös loppumaan, syynä siihen ilmeisesti se, että Akro jännittää vieraita paikkoja (vaikka onkin muuten cool).

Kouluttautuminen


II-tason lajivalmentajakoulutus on pikkuhiljaa edennyt vuoden verran. Kävin tässä pienen taiston I-tason lisenssistä, koska liitto ei ollut aktivoinut sitä siirtyessäni II-tasolle. Asia kuitenkin ok. En tiedä liiton aikataulua II-tason jatkosta, mutta olisi mahtavaa saada tänä vuonna näytöt tehtyä ja napata lajivalmentajan lisenssi itselleen! Tämän lisäksi aloitamme Alexin kanssa estetuomarinkoulutuksen helmikuun lopulla. Perehdyttäminen kestää viikonlopun ja jatko on sitten kesän aikana tehtävä harjoitteluina. Mielestäni estetuomarin oikeudet tulee tasapainottamaan kouluvalmentajan työtä. En enää usko olevani hyvä valmentamaan esteratsastusta isossa mitassa, mutta tuomaroida osaan!

Työkuviot


Aloitin muutama viikko sitten osa-aikaisena työt kaupan alalla. Se on ollut oikein virkistävää ja kivaa vaihtelua. En usko jääväni siihen työhön ikuisesti, mutta tällä hetkellä se on ihan sopivaa. Vapaa-aikana teen valmentajan ja ratsuttajan töitä, eli oikeastaan puolet ja puolet viikosta. Välillä kun saisi järkättyä vähän lepoakin… Valmennuspuolelle on tullut uusia ratsastajia ja heidän kanssaan on hyvin lähtenyt homma toimimaan. Valmennettavia on tällä hetkellä sopivasti, ehtii paneutua jokaiseen ratsukkoon huolella. Positiivinen palaute heiltä on aina eteenpäin vievää! Kotona meillä tulee vielä muutoksia, sillä vakituiset tunnit jatkuvat maaliskuussa uuden opemme Sadun toimesta. Ratsuttajana haluaisin vihdoin päästä alan koulutukseen, mutta se on paljon kiinni rahapolitiikasta (= kallista!) ja kisatuloksista. Haluaisin kokeilla tosissani taitojani ja viedä laadukkaita ratsutettavia kisaradoilla. En nyt sano, että kieltäydyn poneista ja harrasteratsuista, mutta olisi kiva saada tilaisuus laittaa jotain ns. parempaakin. Joku joka oikeasti uskoo taitoihin ja antaisi mahdollisuuden.

Team Playsson


Tuntuu, että talvella kaikkien ratsastajien treeni-into lopahtaa kelien ja sään takia. Toivon kuitenkin, että saamme tällekin vuodelle hyvän kisatiimin kasattua! Viime vuonna innokkaita oli, vaikkei mitään suuria huippuhetkiä (kuten 2012 Hevoset -messut) tullutkaan. Tärkeintä on saada kalusto kuntoon ja sopivat treeniparit. Muutama ratsastaja on nousemassa aluetasolle, heti kun kvaalit on selvät.

Talliympäristö


Suurimmat projektin tallin suhteen v. 2014 ovat kentän valmiiksi tekeminen keväällä ja tarhojen uusiminen. Kentän pohjatyöt on tehty, nyt tarvitaan vaan päällikerrokset ja 60 metriä baanaa on valmista! Helpottuu omat treenaamiset ja saadan pidettyä kilpailuja paremmin. Tarhojen uudistaminen liittyy kentän tekoon hieman, sillä yhtä tarhaa laajennetaan ottamalla rinteestä hiekkaa kentälle. Kaikki aitalankut pitää korvata uusilla ja korjata sähköliittimet. Shettiksille pitää rakentaa oma tarha, josta ne eivät pääse karkuun (se onkin työ se). Talliin laitetaan ikkunat takaosaan ja katto pitäisi maalata. Siinähän sitä työtä riittää…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *