Elmon elämää.

Elmon elämää.

Nyt alkaa pienen ponin matka kilparadoille!


 

Kuten aikaisemmin jo mainittu, meillä hieman muuttunut valmennustuntitoiminta vakitunneista erikseen sovittaviin. Opetushevosia on ollut sopiva määrä, mutta nyt niillä ollut vähän liikaa vapaata… Niinpä on pitänyt tehdä jotain. Uusi opemme Satu aloittaa meillä omat tuntinsa maaliskuussa ja minä pidän sen mukaan kun ulkopuolisilta valmennuksilta ja töiltäni ehdin. Nanna on nyt tutuilla Oitissa, sillä siellä kaikkea mitä se kaipaa – kevyttä työtä ja ruokaa. Sydän meinasi murtua, mutta Nannu jäi sinne puuhailemaan uuden naapurinsa kanssa havun oksia. 🙂 Kyllä me Nanna varmasti vielä nähdään!

Ikäänkuin vaihdossa hankin meille sellaisen kivan projektin… Nanna kun ei mikään superkilpaponi ole ollut, niin ajattelin, että tarvitsemme näppärän ison ponin, jolla valmennettavat saa ratoja tulevaisuudessa alle. Tyyppi on 4-vuotias risteytysponiruuna (tilasto) El Fragante eli Elmo (on oikeasti ihan Elmon näköinen). Se on vasta alkuvaiheessa eli tässä kevätkaudella tehdään sisäänratsastus. Elmoa on irtohypytetty, juoksutettu ja ohjasajettu, joten mukava pohja töille jo on. Se on säkäkorkeudeltaan jotain 145 cm luokkaa, alta 150 cm kuitenkin. Kevyt rakenne hämää. Elmon isä on nykyään Miran omistuksessa oleva Dancing Spirit. Danny on aikoinaan ollut minulla uransa alkuvaiheessa ratsutettavana. Vähän tästä syystä ponin meille halusinkin. 🙂 Suvusta siis löytyy vähän kaikenlaista, kuten arabia.

Elmo olisi tarkoitus saada alkukesään mennessä perusratsastettua, kaikki askellajit ja ehkä vähän estetyöskentelyä. Mikäli on kesällä jo hyvässä mallissa, niin jotkut pikku harkkarit voisi käydä suhauttamassa. Katseet kuitenkin vasta kaudelle 2015. Sovittiin, että Alex ottaa ”rodeoratsastajan” työn, eli käy ensimmäiset kerrat selässä. Minä jatkan sitten totutusvaiheen jälkeen. Syynä se, etten selkäni kanssa halua ottaa osumia, jos niikseen tulee… Elmo kuitenkin hyvin luottavainen ja kiltti ruuna, että uskon sen ratsutuksen olevan suhteellisen helppo! Blogissani tullaan nyt seuraamaan myös Elmon elämää, toivottavasti siitä hyötyä teille, jotka mietitte ratsuttamiseen liittyviä asioita!

Ensio ja Elmo, pojat on poikia.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Elmon elämää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *