Kerran viikossa.

Kerran viikossa.

…minäkin kampean satulaan!


Eilen ehdin hienosti itse taas ratsastaa Akron. Ruuna on aika kivasti nyt saanut säännöllistä liikuntaa – kevyesti, mutta kuitenkin! Ajattelin vähän pyytää tällä kertaa enemmän, joten päähän kanget ja baanalle! Ensin tietysti toppaudun kaikenlaisiin housuin ja paitoihin, sitten sullouduin kokochapseihin. Sormet jäätyi vaikka oli kahdetkin erilaiset hanskat… Alkuun venyteltiin käynnissä pitkällä rungolla, sitten ratsastin suoristuksia kahdella puoliympyrällä. Tein myös pysähdyksiä ja hain suoria ”lähtöjä” niistä.

Sitten kevyessä ravissa rentoa alkuverkkaa. Taivuttelin ympyrällä ulos ja sisään testaten sisä- ja ulkoapuja. Vasempaan kierrokseen Akro työnsi takaosaa ulkopäin taivutuksessa voimakkaasti sisään, joten jouduin korjaamaan paljon sisäavuilla. Tein lisäksi käynti-ravi -siirtymisiä. Harjoitusravissa hieman sulkutaivutuksia. Pohja oli niin kurja (vähäluminen ja osin liukas), että Akro liikkuin tosi varovaisesti. Niinpä sanoin kuvaamassa ollelle Alexille, että käyn tiellä vähän ”päästelemässä” (eli nylpytän koululaukkaa). Kävin ottamassa tallin viereisellä pätkällä vähän laukkaa ja reipasta ravia. Tien reuna on onneksi sopivasti luminen ja pehmeä!

Akro liikkui mukavasti tiellä ja sitten palasin kentälle ottamaan lisää laukkaa. Tein ympyrällä nostoja käynnistä ja kokosin muutamia kertoja ihan hitaalle laukalle. Akro kuunteli hienosti pelkkää istuntaa, vatsalihakset huusi hoosiannaa! Harmi, ettei laukkoja saatu videolle, kun alkoi jo hämärtää! Menin reilusti alle tunnin, mutta kuitenkin kiva pikku treeni. 🙂 Tänään olin ekaa päivää töissä, joten Akrolla oli vapaapäivä. Selvittelen käykö Jenni tällä viikolla, muuten varmaan juoksutan ruunan huomenna itse.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Kerran viikossa.

    1. Kesämitoissaan 20 x 40 metriä, mutta nyt surkastunut kelien takia n. 30 metrin ympyrään… Keväällä tulossa lisämittaa 60 metriin asti. 🙂

    1. Tuossa muutama HeA-VaB rata tullut mentyä jo ja valmennuksissakin pyöritty – joten eiköhän ne ole riittävän hallinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *