Voita valmennustunti!

Voita valmennustunti!

500 lukijaa täynnä, ISO KIITOS!


Puolisen tuhatta lukijaa saatu kasaan! Vau, olen kovin yllättynyt, että pienestä aivopierusta lähtenyt blogi on päässyt näinkin mittaviin lukemiin… 🙂 Koska vakilukijoita on näin paljon, ajattelin laittaa nyt palkintoa jakoon. Osallistut kilpailuun, kun kerrot alas kommentilla mitä uutta haluaisit oppia / vanhaa hioa ratsastuksen suhteen? Palkinto on huima; nimittäin valmennustunti GP-kouluratsastaja ja SM-mitalisti Pia ”Pinkki” Varjosen ratsastuskoululla Orimattilassa (n. 15 km Lahdesta)! Tallin sijainti tietysti vaikuttaa joidenkin osallistumiseen, mutta tästä lahjakortti vaikka jouluksi pukinkonttiin… 😉

Kilpailuaikaa 18.11. asti. Palkinnon arvo 35 euroa, ei voi muuttaa rahaksi. Tunti tulee sopia itse ohjeiden mukaan. Lisätietoja Pinkistä löydät oheisesta linkistä > http://www.piavarjosentalli.fi/

PÄIVITYS 4.11. Koska osallistumisia on tullut niin paljon, lyhennän kilpailuaikaa! Osallistua voi kunnes mukana on 40 kpl kilpailijoita!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

42 thoughts on “Voita valmennustunti!

 1. Itse haluaisin hioa istuntaani. Olen itse vino, niin ratsailla kuin muutenkin ja Pialla on omakohtaista kokemusta selän alueesta ja osaisi varmasti auttaa oikeanlaisen tukilihaksiston kehittämisessä ja siinä neuvomisessa.
  Tämä siksi, koska olen vino satulassa on hevonenkin vino, enkä saa kunnollista tuntumaa hevoseen.

  – Annika, iida_annika@hotmail.fi

 2. itse haluaisin yksinkertaisesti oppia olemaan mahdollisimman mukava kuski hevoselle, ja oppimaan lukemaan monenlaisia hevosia. tahtoisin oppia ratsastamaan eleettömästi vaikeampiakin tapauksia. 🙂
  perusjuttujakaan ei koskaan voi harjoitella liikaa!

 3. Haluaisin oppia eniten istumaan paremmin ja ratsastamaan mahdollisimmat pienin avuin. Joskus käteni on aivan liian kova ja haluaisin päästä siitä eroon. Joskus olisi myös hienoa osata ratsastaa korkeamman tason koulufatsastusliikkeitä, mutta tärkeämpänä pidän oppia ratsastamaan siististi ja niin että se on hevoselle mahdollisimman mieluisaa 🙂

  amanda.paavilainen@gmail.com

 4. Aina voi olla parempi, oppia uutta ja hioa vanhoja juttuja. Haluaisin saada oman istuntani vielä paremmaksi ja haluaisin päästä eroon siitä, että katson maahan. Haluaisin että hevonen kulkisi kanssani rennosti ja että pystyisin ratsastamaan mahdollisimman pienillä avuilla.

  maikker96@gmail.com

 5. Haluaisin saada kammottavan näköiset kyynerpäät pois eli saada käden asennon oikein ja omaa istuntaa haluaisin hioa, myös hevosen vieminen hyvin eteenpäin pienillä avuilla olisi mahtavaa! Oisihan se siistiä kun joku kunnon ammattilainen pitäisi tunnin varmasti olisi kovasti hyötyä:)

 6. Haluaisin oppia, miten saada erilaiset hevoset toimimaan mahdollisimman hyvin pienellä ja tarkalla ratsastuksella ja yleensäkin saada tehokas tunti uudella hevosella, kun tulee niin paljon humputeltua vaan omien kanssa ja tehtyjä samoja juttuja. Lisäksi on totta kai hiottavaa istunnassa, ja minun pitäisi myös opetella vaatimaan itseltäni ja hevoseltani enemmän ratsastuksen aikana eikä tyytyä molempien osalta keskinkertaiseen työskentelyyn.

  riina.rama@gmail.com

 7. Haluaisin saada omaa vinouttani vasempaan korjattua. Varsinkin esteillä se häiritsee. Lisäksi pitäisi saada vähennettyä lantiolla myötäämistä ja saada painopidte tasaisemmaksi. Lisäksi olisi hiomisen kannalta koulukisoja ajatellen kiva oppia saamaan hevonen muotoon ja liikkuvaan pienemmillä avuilla ja vähentää omaa kuolaimen heilutusta… Olen käynyt Pinkillä ennenkin, mutta vaan katsomassa ja mielestäni olen sinutkin siellä nähnyt 🙂 nyt on vuoden verran joka juhlapäivän lahjatoiveeni ollut päästä Pinkille, mutta ei se oli vielä toteutunut…
  randomi2012@gmail.com
  http://haeveny.blogspot.fi/

 8. Haluaisin korjausta istuntaani, jalkojen heilumiseen ja käsien lipsumiseen ohjissa. Itseluottamustakin tarvittaisiin ja uskallusta pyytää hevoselta enemmän. tyti97@gmail.com

 9. Haluaisin oppia käyttämään kehoani oikein ja mahdollisimman pienin avuin ratsastaessa. Minun ongelmanani on ollut aina istunta, sillä olen ratsastanut vain pienemmillä poneilla ja olisi korkea aika jo siirtyä hevosiin, niin niillä isommilla ratsastus on vähän hakusessa 🙂

  erika.ahtiainen@hotmail.com

 10. Haluaisin saada istuntaani suoremmaksi, koska vinous on ollut enemmän tai vähemmän ongelmana jo pitkään. Lisäksi haluaisin oppia vaikuttamaan hevoseen tasaisemmilla avuilla, koska se on minulle vaikeaa ja etenkin nyt kun on tullut muutama kuukausi treenitaukoa oman hevosen ollessa kipeä, näyttää ratsastukseni varsin mielenkiintoiselta 😀

  tuulia.saukkonen@gmail.com

 11. En ole ollut pitkään aikaan säännöllisesti valvovan silmän alla, joten ratsastuksessani on varmasti paljonkin korjattavaa. Erityisesti istunta olisi huippua saada paremmaksi ja jalka paikoilleen.
  moona_parkkinen@msn.com

 12. Haluaisin parantaa istuntani virheet, kuten yläkroppaa suoremmaksi (etenkin laukannostoissa meinaan aina nojata hirmuisesti eteenpäin), kyynerpää kulman oikeaksi ja käden tasaisemmaksi sekä jalka oikealle paikalle. En ole pitkään aikaan käynyt oikeasti osaavan ammattilaisen valvovan silmän alla joten nyt olisi jo korkea aika 🙂

  juulia.kinnunen@hotmail.com

 13. En osallistu kilpailuun, sillä asutaan täällä periferiassa asti.. Jos oltaisi lähempäna niin sitten.
  Itse olisin niin onnellinen jos saisin enemmän varmuutta. Juuri ikinä ei ole sellaista tunnetta, että "jes, mä osaan tän!". En myöskään näiden kahden vuoden aikana ole pystynyt irrottamaan ulkokättä harjasta laukan ajaksi. Pari kertaa olen kokeillut ja niin sitä mennään aina keskelle kenttää. Millähän muistaisi ulko-ohjan tuen ilman sitä harjaa..

  Onnea kaikille kisailuun! 🙂

 14. Olen koko ikänä ratsastellut, siispä haluaisin oppia ratsastamaan oikein. Teininä kaahasin estekisoissa vailla mitään järkeä ja olin oikea true-esteratsastaja, nyt nuorena aikuisena olen herännyt tähän maailman ja esteet eivät kiinnosta enää oikeastaan yhtään, välillä mielenvirkkeeksi. Haluaisin oppia lukemaan hevosta selästä käsin, miten saisin hevosen takapään oikeasti aktiiviseksi ja hevosen kulkemaan oikeinpäin oikeasti, en halua huijata niputtamalla hevosen etupäätä, niikuin muka olisin saanut sen muotoon. Perusaisioita ei voi ikinä petrata tarpeeksi ja ne ovatkin kaiken perusta. Olen oikeastaan koko ikäni vain painellut menemään, enkä saanut oppia juuri nimeksikään, ratsastamaan oppiminen onkin alkanut kiinnostaa vasta aikuisiällä, mutta nyt virheitä on paljon hankalampi jo korjata.

  weckman.anna@gmail.com

 15. Jonkin aikaa kestäneen ratsastustauon (ja sitä edeltäneen valmennustauon…) jälkeen olisi mahtavaa päästä kunnon istuntatunnille. Ponin sairausloma on loppumassa ja päästään vähitellen aloittelemaan treenejä uudestaan, niin olisi ihanaa päästä istuntarääkkiin kunnon opettajavan valvovien silmien alle. Toivoisin samalla saavani taas uusia vinkkejä ainaiseen ongelmaani, eli notkoselkäni korjaamiseen. Se on aina nimenomaan ratsastaessa pahin ja sitä kautta vaikeuttaa myös muuta elämää kipeytyessään. Ongelma korostuu kun en ole vähään aikaan päässyt valmennuksiin,

  emmi.heinonen@windowslive.com

 16. Haluaisin oppia todella paljon mutta tärkeimpänä nyt ehkä just istunta, ja se että kädet pysyy tasaisena, istunta suorana, ja se että miten saan hevosen rennoksi ja kuuntelemaan. Estepuolelta haluaisin hioa istuntaani mutta koulujutuissa saada sujuvaksi esim. väistöt ja muut, koska helposti kallistun sivuun. Tälläisia pieniä juttuja jotka kuitenkin vaikuttavat paljon 🙂

  kainomaa.taru@gmail.com

 17. Haluaisin oppia ratsastamaan mahdollisimman eleettömästi ja pienillä avuilla istuntaa käyttäen, koska tavoitteena ovat kuitenkin kouluradat, joissa ratsastuksen kuuluu näyttää siistiltä. 🙂

  sirkku.riitala@gmail.com

 18. Haluaisin hioa istuntaani ja painoapujen käyttöä lisää. Suurin ongelma on kallistumiseni sivuille erilaisissa tehtävissä 🙂 Ja ei ne jalat ja kädetkään aina ihan paikoillaan pysy 😀

  josksupoksu@gmail.com

 19. Haluaisin oppia saamaan istuntani hyväksi, olen hieman notkoselkäinne, ja haluaisin saada pohkeeni paremmin hevosen ympärille, ja käteni tasaisiksi. Ja ihan niitä perusjuttujakin pitää heiman kehittää. Että kaikki avut tulevat todella selkeinä yms

 20. Ongelmanani on se, etten aina osaa olla tarpeeksi määrätietoinen. Yleensä ratsastelen tavallisilla ratsastuskoulun hevosilla, jotka ovat usein laiskahkoja. Itselläni, kuin myös hevosella, riittää kyllä taitoa hyviinkin suorituksiin, mutta kun minä en aina osaa pyytää hevosta oikein tai tarpeeksi, jolloin suoritus jää "vajaaksi". Pelkään, että mahdollinen tietämättömyyteni tekee sekä minulle että hevoselleni karhunpalveluksen ja pahimmassa tapauksessa satuttaa/hämmentää hevosta. Tätä tuntemusta on hankala pukea sanoiksi, mutta sen voisi toisella tapaa myös ilmaista niin, että olen liian lepsu ja haluaisin tästä "pahasta" tavasta eroon. Tottakai istunnassa yms on vielä työstettävää, mutta kaipaisin ratsastuksestani myös minulle ennestään tuntemattomien ammattilaisten näkökulmaa. Häiritseekö käteni/pohkeeni hevosen työskentelyä, annanko tietämättäni ristiriitaisia apuja hevoselle? Mitä voisin tehdä, jotta helpottaisin yhteistyötämme? Mikä on akuutein ongelmani ratsastuksessa, mikä pitää hoitaa asap, jotta hevosen työskentely helpottuu?
  Tämä voisi olla jo hyvä pohja itseni tsemppaamiselle 🙂

  ihalainen.anni@gmail.com

 21. Olen ratsastanut nyt monta vuotta pelkästään "projekteilla", ja olisi ihan mahtavaa päästä osaavan ratsun selkään, Pinkin silmän alle toteamaan oma todellinen, tämänhetkinen taso sekä korjata ja hienosäätää istuntaa & apujen käyttöä niin, että pystyisin yhä parempaan yhteistyöhön nykyisen projektiratsuni kanssa.

  jennakentta@gmail.com

 22. Haluaisin kehittää omaa istuntaani ja korjata käsien paikkaa. Haluaisin oppia ratsastamaan erilaisilla hevosilla, erilaisissa tilanteissa. Olisi tosi kiva päästä kokeneen kouluvalmentajan silmän alle korjailemaan virheitä ja saamaan neuvoja.

  jenzuparas@gmail.com

 23. Pidin jonkunaikaa ratsastuksesta taukoa ja nyt tuntuu, että moni asia on unohtunut. Haluaisin oppia kunnon istunnan ja perus apujen oikeanlaisen käytön. Eli perusasiat kuntoon kantapään kautta, niin sillä pääsee taas pitkälle eteenpäin.

  ira.uronen@wippies.com

 24. Minulla on tällähetkellä new forest poni alla, sen kanssa ei oikein kouluratsastus suju, mutta haluaisimme edetä aluetasolle. Koulutasolla olen kilpaillut russ ponin kanssa, mutta tämän uuden tuttavan kanssa olen ollut vasta muutaman kuukauden enkä kisoihin ole vielä päässyt. Olen käynyt muutamasti kouluvalmennuksissa ja niistä on ollut apua! Lähinnä istunnan, sekä jalkojen kanssa on ongelmia. Myös kädet meinaa heilua/kiskoa ohjista vaikka ei pitäisi.

  inka.uronen@wippies.fi

 25. Apujen tasaisuutta ja hevosen ratsastusta rennoksi, missään tunnilla ei pääse näihin tarpeeksi koskaan käsiksi. Mahtavaa olisi päästä kunnon oppii ja pitkästä aikaa tunnille 🙂

 26. Istuntaa ja apujen käyttöjen minimisointia eli mahd. pienillä avuilla heppa toimimaan. Olisi myös hyvää harjoitusta kokeilla jotain aivain uutta hevosta ja uutta valmentajaa, sillä kuulisi myös tämän näkökulman asioihin. 🙂

  roosa@playsson.net

 27. Haluaisin oppia istunnan salat, sillä minulla olisi todella kriittinen tarve saada apua istuntaani sekä käsiini. Valitettavasti oma raha tilanne ei anna periksi valmennustunteihin saatika perus ratsastustunteihin, tämä olisi siis kultaakin täkeämpi asia minulle.

  dropdeaddiva@live.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *