Oikea valmennus pelastaa paljon!

Oikea valmennus pelastaa paljon!

Marko Björsin valmennustunti 3.9.


Olimme Akrobatsin kanssa tiistaina Ruskeasuolla Marko Björsin yksityistunnilla. Jännitti hieman, sillä hevonen on onnistunut repimään kahteen kertaan ennen sovittua tuntia kenkänsä irti… Nyt pysyi kengät jalassa ja päästiin ratsaille oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa! Ajomatka oli noin kaksi tuntia, mutta ruuna oli ihan terässä!

Alkuun kerroin missä mättää ja päätimme keskittyä kangen käyttöön (joka minulla iso ongelma, koska korjaan liikaa kädellä) sekä hevosen jäykkyyden poistamiseen. Marko tsekkasi käynnissä ja kevyessä ravissa Akron liikkeet sanoen, että erityisesti käynti oli laadukasta. Lähdettiin työstämään Akroa ensin käynnissä ja sain heti alkuun monta hyvää työkalua! Kun hevonen ei reagoinut tarpeeksi sisäpohkeeseen, asetin rohkeammin sisäohjalla ja väistätin takajalkoja ympyrältä ulospäin. Muutama nopea toisto ja samaa ravissa. Teimme pieniä kasikkoja hakien taivuttavaa sisäpohjetta ja käyntiväistöstä raviin siirtymisiä. Marko sanoi, että vitosen raviin sijaan minun tulisi ratsastaa seiskan ravia. Eli olen mennyt liian hitaassa tempossa ja nyt sitäkin korjattiin. Muoto oli kuulemma riittävä HeA -tasolle ja se olikin tieto jota tarvitsin.

Laukassa tehtiin ensin taivutusta ympyröillä ja volteilla sekä sen jälkeen puolikkaalla kentälle laukkaväistöjä. Väistön perään heti pieni laukkavoltti. Hetkessä aina niin jäykkä ja kankea hevoseni alkoikin kantaa itseään sekä taipua sisäpohkeen ympärille. Olipa hieno fiilis! Jouduin ratsastamaan vielä koko uraa ympäri ja tekemään pitkillä sivuilla avotaivutusta laukassa. Kulmat oli ongelma, sillä kulman jälkeen ”lopetin” ratsastamisen ja Akro heitti raville. Lopuksi onnistuinkin. Loppuraveissa oli niin letkeä hevonen, ettei mitään järkeä!

Koko 60 minuuttia oli todella intensiivistä ja tuntui, että sain tuosta valmennuksesta enemmän irti kuin keltään muulta (Marikaa laskematta) pitkään aikaan! Akro oli ihan kuitti, samoin minä – mutta väsynyt ratsukko on onnellinen ratsukko! Täytyypä kehaista, että tämä valmennus taisi pelastaa ratsastusurani. Sen verran umpikujassa tunsin olevani hevoseni kanssa. Suosittelen lämpimästi Markon valmennusta! Seuraavana päivänä jatkoin hieman opittuja asioita ja sama tuntuma Akroon oli säilynyt yön yli. Huomenna meillä on kilpailut, joissa menemme HeA:1 -ohjelman ja toivon hartaasti, että saan taas tatsin kuntoon! Tänään vielä ohjelman hiomista…

Enemmän tiistain valmennustunnista voitte lukea Hevoset & Ratsastus -lehdestä, joka ilmestyy 27.9. Minulla on lupa mainita tästä valmennuksesta blogissani ja myöskin kuvien © Jutta Koivula. Palaan lisäksi EqB-Teamiin tämän kuun lopulla, jotta saan jotain järkeä tähän valmentautumiseen!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Oikea valmennus pelastaa paljon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *