Tuplatreenit.

Tuplatreenit.

Välillä ratsastuspäiväkirjaa.


Eilen sunnuntaina ratsastin ensin Akron. Olemme 7.9. osallistumassa HäkRan koulukilpailuihin kylällä HeA:1 luokkaan. Ohjelma on teknisesti aika haastava meille, joten olen jo hyvissä ajoin opetellut radan ja alan käydä sitä läpi pikku hiljaa… Aloitin alkukäyntien jälkeen muutamilla takaosakäännöksillä, jotta saan hevosen kuulolle ja taivuteltua. Oikealle paljon paremman käännökset kuin vasemmalle. Unohdan aina välillä itse katsoa ”olan yli”, jotta taivutus on riittävä ja poljento säilyy takapäällä. Käännösten jälkeen otimme hieman kevyttä ravia, voltteja pitkässä muodossa. Akro on tarkka kangilla ratsastamisesta, sillä se nopeasti joko tippuu kuolaimen alle tai ei löydä muotoa ollenkaan. Se ei vieläkään jaksa pysyä riittävästi ryhdissä. Alkuravien jälkeen jatkoimme harjoitusravissa voltteja ja pituushalkaisijalta väistöjä kumpaankin suuntaan. Mielestäni väistöt ovat Akron vahvuuksia – suoraan menemisen lisäksi. 😉

Laukannostoja keskiympyrällä ja sitten hieman vastalaukkoja. Tein päädystä L- ja C-kirjaimista täyskaarron ja siitä vastalaukassa puoliympyrän kentän poikki. Molemmat kierrokset olivat yllättävän hyviä tällä kertaa! Vain yksi vahingossa tehty vaihto kesken kaarron. Lopuksi menin ohjelman ”vähän sinne päin” ekaa kertaa läpi, jotta vain muistin sen. HeA:1 -ohjelmassa tullaan alku- ja lopputervehdykseen laukassa, joten joudun kiinnittämään extrapaljon huomiota niihin ja kaikkiin muihinkin siirtymisiin. Onneksi Björsin valmennus on sopivasti ennen kisoja! Lisäksi keskiravissa Akro putosi liian alas, muuten mielestäni ok. Tuskin vieläkään saamme 60 % rikki, mutta lähdetään taas hakemaan vaan rataa alle!

Vespan kohdalla tein vain lähinnä läpiratsastuksen. Taivuttelin volteilla ja sitten hieman käyntiväistöjä. Vespalla väistöt sujuvat vasemmalta oikealle, mutta heikommin toisinpäin. Se tuntuu olevan muutenkin vielä kovin toispuoleinen. Ravissa helpotin ja tein keventäen pitkiä, loivia väistöjä. Oikeaan taas hyviä, mutta vasempaan nihkeämpiä. Päälle vielä laukannostoja keskiympyrällä ravista ja käynnistä. Vespan nostot ovat parantuneet huomattavasti, nyt ongelmana on laukan ylläpito. Ruuna kun tahtoisi niin kovin mielellään tiputtaa heti raville – ei ymmärrä, että pelkkä nosto ei ole se itse suoritus. 😀
Tällä viikolla on reilusti tunteja pidettävänä ja heräsin sopivasti aamulla kuumeiseen oloon sekä kurkkukipuun. Kävin ostamassa kurkkutabletteja ja yritän saada valmennuksen pidettyä. Iman, että ääni lähtee… Sain myös eilen kuvat seuraavaa asiatekstiä varten, palataan asiaan!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *