Ei voitto, vaan asenne!

Ei voitto, vaan asenne!

Korpikylän seuraestekilpailut 9.5. Hollolassa.

Jo eilen Facebookissa ilmoitin stressaavani tätä päivää. Meiltä osallistui Korpparin hyppelöihin neljä ponia ja viisi tyttöä, yhteensä kuusi starttia. Tuttavaperheen vetoauto hajosi, joten emme siis saaneet traileria perään. Niinpä jouduimme ajamaan hevosautolla kaksi keikkaa, ensimmäinen porukka vietiin kisapaikalle klo 7.00 jälkeen… Onneksi ajomatkaa vain 20 minuuttia suuntaansa ja tiimityö toimi varusteiden sekä ponien hoidon suhteen! Kiitos vaan Hannille! 🙂

Ensimmäisinä starttasivat Sini & Playsson ja Ansku & Nanna pienimmässä eli 50 cm luokassa. Molemmat hyppäsivät hienot nollaradat saaden ruusukkeen. Samoin teki Oona & Mummis 60/70 cm radalla! Vähän jännitti seuraavat 80 cm kolme rataa, ensimmäistä kertaa tällä radalla Aliisa & Nanna & Muse sekä Roosa & Muse. Roosalle myös eka 80 cm rata ever. Nanna teki tappavan tasaista alkurataa, ilman odotettua kengurubensaa ja kielsi ulos kuutosesteeltä, jolla oli ”pelottava” punainen lankku. Roosa toisti saman Musen kanssa… Aliisa pääsi Musen kanssa kuitenkin viimeiselle esteelle (sarja), johon tuli tuplatiplu ihan vaan ponin kiukuttelun takia.

Silti olen hitto vie niin kovin ylpeä meidän tytöistä! Heillä on uskomaton asenne ja motivaatio toimia kilpailuissa (ja treeneissäkin)! Jos sattuu tulemaan pettymys, se otetaan asiallisesti, mietitään miksi niin kävi ja miten edetään seuraavalla kerralla. Meidän ponit eivät ole huippukalliita eivätkä helppoja, joten vastoinkäymisiä tulee. Taidolla pääsee kummasti eteenpäin. Tiedän, etten ole kovin ”suosittu” tällä seudulla suorapuheisuuteni takia, mutta kyllä voisivat ihmiset vähän miettiä asennettaan kilpailupaikoilla/tilanteissa ja löysätä sitä pipoa.

Seuraavat kisat ovat ensi sunnuntaina (19.5.), jolloin yritän päästä starttaamaan Akron kanssa FEI:n Dressage Challenge -luokan, joka on risteytys HeA:ta ja VaB:tä. Siinä mm. laukanvaihto käynnin kautta, avot ravissa… Vähän rataa alle ennen juhannuksen kisoja Ruilassa (Viro). Laitan tähän loppuun vielä koosteen tämän päivän radoista! Videossa pieni tekstikämmi, koittakaa pysyä kärryillä ratsukoista! 😉 Kuvista iso kiitos http://annakaisaoinonen.blogspot.com ja http://juulin.pic.fi.

P.S. Kaverikuvakilpailun palkinnot on vielä lähettämättä, pahoittelut! Yritän saada ne matkaan tässä kuussa! 😉

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Ei voitto, vaan asenne!

  1. Eikös se Dressage test B ole ihan vain HeA, sillä nuo käyntivaihdot ainakin ovat HeA-juttu, VaB:ssa tulee jo askeleessa vaihdot. Ja kyllä avokin taitaa HeA:ta olla, sillä VaB:iin tulee sitten sulut. 🙂

    1. Totta puhut, en ole sitä VaB:ksi väittänytkään. 😉 Se on virallisesti Helppo A, mutta lähimpänä VaB:tä, joka on siitä seuraava ohjelma. Siksi se on hyvä "ponnahduslauta" treenata VaB:tä varten.

  2. Mun mielestä, valmentajan pitää olla suorapuheinen valmennettavalleen, koska muuten kyseinen rarsukko tuskin pääsee eteenpäin tavoitteisiin, jos elää vain ns pilvilinna tarinaa.
    Keep going and don't care what else say to you ! No one will not stop you, vai miten se ny meni ;D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *