Shownäyttely 5.5. Urjalassa.

Shownäyttely 5.5. Urjalassa.

@ Hessi-talli sunnuntaina.

Lähdettiin eilen aamulla ajelemaan julmettu kahden tunnin matka Urjalaan Nannan ja Lotan kanssa shownäyttelyyn. Ei matkassa muuta, mutta kun se tuntui niin järjettömän pitkältä… Sata kertaa olen pienenä sen reitin mennyt, kun isovanhemmat asuivat Urjalassa – silti! Matkaeväänä sipsipussi, kahvia ja Batterya. Kun sitten lopulta päästiin Urjalan keskustaan asti, niin saakutan hevosauto sammui mäkeen. Bensa loppui (eikä auto vaivautunut kuin vilauttamaan bensavaloa) ja oltiin jo muutenkin myöhässä. No, onneksi oli varakanisteri mukana, joten siitä pikatankkaus ja näyttelypaikalle! Soitettiin vielä paniikissa matkalta ja ihanat järjestäjät tiputtivat meidän poneja listassa myöhemmäksi!

Ensin Alex esitti Nannan, joka taisi olla elämänsä ensimmäisissä näyttelyissä. Hienosti tamma käyttäytyi ja sai kehuja hieman pyöreistä muodoistaan… ”Melko hyvätyyppinen ja ponimainen. Lihaksikas, tiivis, takakorkea runko, voimakas ihrainen kaula, hieman painunut selkä, hieman pysty lapa, hieman lyhyt lautanen. Hyväasentoiset ja kuivat jalat, etujaloissa sivuttais siirtymää. Käynti ahtaanlainen, riittävä yliastunta. Irtonainen ravi, tahdikas, väljenee. Hyvin esitetty.” 7-7-7-7-8 = 36 pist. II palk.

Lotan kanssa on se kurja, että sille tulee kesäisin aina ihottuma, enkä voi viedä sitä rotunäyttelyihin. Niinpä kuskaan sitä kaikkiin muihin kissanristiäisiin keväisin… Viime vuonna Lotta oli Kouvolassa BIS II ja jatkoi nyt samaa malliin. Roosa esitti tamman hyvin ja se sai tuomareiden pitkän harkinnan jälkeen koko poniluokan ainoan I palkinnon! ”Hyvä rotuleima, hyvä tammaleima, suurilinjainen. Lihaksikas, pyöreä runko, ilmeikäs, hieman pitkä pää. Jalat hieman hentoluiset, hieman painuneet polvet, muuten hyväasentoiset. Käynti takaa väljä, takajalat kerii, melko tarmokas, ei riittävää yliastuntaa. Ravi väljenee, tarmokas.” 9-8-8-7-8 = 40 pist. I palk. Lotta voitti poniluokan ja oli vielä koko näyttelyn Best In Show kolmonen (BIS III)!

Kiitos järjestäjille hyvistä näyttelyistä! ISO KIITOS Alexille ja Roosalle, olette parhaita! ♥
Kuvat: rikotut.net. Seuraavat näyttelyt 18.5. Hämeenlinnassa, meiltä samat ponit näytillä.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *