Pohjalta ylös.

Pohjalta ylös.

Marika Vunderin valmennus 20.-21.4.

Omavalmentajani ja mentorini Marika Vunder saapui tänään viikonlopun vierailulle ja heti sain tuta, kun kiipesin hevoseni selkään… Olen Akroa lähinnä vain juoksutellut ja köpsytellyt viime päivinä, sillä meillä ollut taas MASSIIVISIA ongelmia tahdin ja muodon kanssa. No, vikahan löytyi sitten nopeasti minusta – olen jälleen helvetin hidas korjaamaan virheitä ja kädet oli päin peetä. Alkuun ruuna tuntui aivan kauhealta, nyki ja tempoi koko ajan päätään ja tappeli kuolainta vastaan. Vähän kerrallaan sain itseni ruotuun ja ylläripylläri hevonenkin alkoi toimia. On se jännä… Kaunistahan se ei missään nimessä ollut. Herramunjee.


Aluksi tehtiin vain pysähdyksiä, jolloin Akro aina pyrkii ylöspäin. Nyt tehtäväni oli korjata asia nopeasti pidätteillä ja istunnalla. Muutama ihan ok pysähdys tulikin… Sitten vain ravissa muodon korjausta sekä siirtymisiä – ilman, että ruuna jyrää kättä vasten ja peräpää tallin puolella. Aina kun Akro alkoi valua ulos, minun piti korjata pikaisella ulostaivutuksella vinous. Sen jälkeen suoristus ja nopea korjaus taas taivutuksella, jos ongelma uusiutui. Lopulta löytyi se fiilis, kun ruuna oli VIHDOIN kevyt ja kuunteli istuntaa eikä vain kiukunnut ohjalle. Se kyllä vaati sitä, että ryhdistäydyin ja pyysin jopa oikeita asioita, kunhan sain ohjeita! Valmentajan rooli on kyllä huipputärkeä! Otettiin muutama laukannosto rehellisellä takaosalla, ihan tyytyväinen olin.

Huomenna Marika käy taas itse Akron kyydissä. Tammikuun ”läpiratsastuksen” jälkeen selvisimme miltei tänne asti. Näyttää siis valoisalta, että Marika tulee jälleen toukokuussa ja kesäkuussa lähdemme sitten sinne. Tällä hetkellä tuntuu, että ryven pohjalta ylöspäin etsien motivaatiota ja jonkinnäköistä uskoa itseeni, että minustakin voisi vielä tulla siedettävä ratsastaja – nimeomaan TÄMÄN hevosen kanssa. Marika kertoi, että kesäkuun lopulla olevissa Ruilan kisoissa, joihin olemme osallistumassa (Eestin mestaruudet) on torstaina normaali kouluohjelma ja perjantaina HeA -tason kür (!!!). Kür kuulemma kasataan sitten kahdessa viikossa, kun olemme Akron kanssa saapuneet Järlepaan. Hieman tulee paineita, mutta koitan saada treenit kohdalleen. Mitä biisejä voisi samplata küriin? Eli nyt ratsastajalle järki päähän, satulaan kaari vaihtoon ja hevosen hampaiden raspaus! Perkele. Loppuun vielä vähän vertailun kohdetta…

Tässä ensimmäisiä kertoja Eestissä, ai kun helpon näköistä…
 
Jesse testaa myös, ei niin nättiä.
 
  
Ruikula-Akro ilman lihaksia.
 
Tässä taas toivon häivähdystä. 😀
 
 

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Pohjalta ylös.

  1. Olisiko mahdollista saada joskus valmennuspostausta ilman taustamusiikkia, eli siten, että "oikean ympäristön" äänet kuuluvat (valmentaja jne.)? =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *