Nyt saa kysyä tai toivoa!

Nyt saa kysyä tai toivoa!

Kysymyspostaus tuloillaan ja toiveita saa esittää…

Tähän väliin voisin taas ottaa teiltä kysymyksiä vastaan! Ainahan niitä tasaiseen tahtiin tulee täällä ja Facebookissa, mutta jos joku uskaltautuisi nyt paremmin ihan luvan kanssa. 🙂 Eli jos jokin asia askarruttaa ratsastamisessa, valmentautumisessa, ratsutuksessa, meidän toiminnassa tai ylipäätään hevosalalla, niin saa kysyä! Lisäksi otan vastaan toiveita koskien erilaisia ratsastus- tai hevosaiheita. Saadaan sitten taas mielenkiintoisia (?) postauksia teille luettavaksi! Suosittelen kuitenkin lukemaan ensin arkiston aarteita, jos sieltä löytyisi jo vastauksia… Reilun viikon verran saa kommentteja jättää. 🙂

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

20 thoughts on “Nyt saa kysyä tai toivoa!

 1. Hei!
  Haluaisin kuulla mielipiteitäsi hevosen pitämisestä karsinassa/pihatossa/ulkona. On monia tapoja pitää hevosia, ja esim. ravitalleilla on yleistä, että hevoset ovat huhti-syyskuussa ulkona 24/7, tai ne otetaan korkeintaan päivällä sisälle nukkumaan suojaan helteeltä ja ötököiltä (vs. monet tallit, kun hevoset ovat ötököiden kanssa ulkona helteessä). Jotkut pitävät kilpahevosiakin pihatoissa, suurinosa karsinoissa. Mielipiteitä näistä?

 2. Tahtoisin kovasti tietää, miten siulla on toiminta lähtenyt käyntiin tallin parissa? Oletko mukana valmiissa talliyrityksessä, vai alusta asti itse ollut laittamassa toimintaa käyntiin, kotisivujen perusteella talli on ollut pystyssä kuitenkin jo pidempään?

  Ja kiitänpä samalla huippukivasta blogista, ihanaa että pystyt ja haluat tarjota ratsastajille ja asikkaille laadukkaalta vaikuttavaa palvelua! Jos asuisin siellä suunnalla, eksyisin varmasti tallille!

 3. Miten sun mielestä olis hyvä lähtee vahvistaa ex-ravurin laukkaa? Ei osaa vielä mennä muuta ku täysiä. Osaa kyllä nostaa laukan ravista, mutta muuta vaihdetta ei ole kuin kiitolaukka.
  Entä miten saisin saman hepan kulkee pyöreempänä, ja tukeutumaan kuolaimelle?

 4. Trakehner-tammallani on vahva, paksuhko kaula ja pitkänomainen selkä. Se kulkee aina todella etupainoisesti, ja sen pää on vaikea saada ylös. Sen saa kyllä helposti fatsastettua pyöreälle selälle, mutta ryhtiä hevoseen ei yli tunnin ponnistelullakaan saa kunnolla. Ja hepalla on melko lyhyet askeleet. Se on herkkä suustaan, ja pysähdykset ravista, ja käyntiin siirtymiset laukasta ovat tälle helppoja, mutta kokoaiminen on ongelma.
  Mitä suosittelisit tekemään että saisin heppaa käyttämään paremmin takapäätä, saamaan enemmän ryhtiä ja ylipäätään saamaan painoa taakse?

 5. Miten lähdetään rakentamaan lihasköyhällä hevoselle kuntoa ja lihasta? Entäpä missä muodossa tulisi ratsastaa eri kunnonkasvatusvaiheissa olevaa hevosta?

 6. Mikä on vahvin, ja mikä pehmein koulain näistä: nivel-, kolmipala- vai suora kuolain?
  Mun hepalla revähti pahasti lihas lautasesta tammikuussa. Ollaan nyt vasta palailemassa normaaliin työskentelyyn, ja huomasin että hepo on vaihtanut tässä hiljalleen nelitahtisen käyntinsä lähes täydelliseen passiin. Ennen sen käynti oli vahvin askellajeista, ja kilpailuissa saatiin aina 7 tai 7,5 pistettä.
  Ravi on yhä puhdasta, onneksi.
  Mutta, miten voisin korjata käynnin takaisin normaaliksi, vai onko se edes mahdollista?

 7. Mitä mieltä olet joidenkin hevosihmisten 'törkeästä' käyttäytymisestä kisapaikoilla yms?

  1. Ja törkeällä käyttäytymisellä tarkoitan mm toisten hevosten halveksintaa kovaan ääneen, toisten ihmisten haukkumista kovaan ääneen, v*ttuilua, toisten omaisuuden vahingoittamista yms.

 8. Täälläkö sai esittää (vielä?) kysymyksiä? 🙂

  Minäpä kysyisin sinulta issikoista este/kouluratsastuksessa.
  Meillä olisi haaveena joskus hankkia oma heppa. Äitin päätöksellä se tosin tulee olemaan issikka. Itselläni olisi ollut kiinnostusta hevoseen ja este/kouluratsastukseen.
  Näkyykö issikoita kisaradoilla koskaan?
  Voinko heittaa haaveeni suoraan roskiin edes matalimmista ja helpoimmista esteluokista ja esim helppo c radoista?
  Voiko issikalla mennä normaalisti koulu ja estevalmennuksiin?
  Muutenkin ajatusta näiden kolmen asian yhteydessä. Issikkaahan ei ole alunperin luotu estehevoseksi tai kilpakouluratsuksi, mutta onko mitään mahdollisuutta edes yrittää?
  Ja lisäksi olemassa se töltti ja parhaimmillaan passi vielä..
  (Itse olen ratsastanut issikoilla ja hevosilla/poneilla elämäni puoliksi, myös par'aikaa! Kokemusta siis löytyy molemmin puolin! :))

  Kaipailen ajatuksiasi! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *