Haistattelu… eikun mitä?

Haistattelu… eikun mitä?

10 kysymyksen haaste.

Sain Ratsumäen Kristalta haasteen, kiitos! Tämä jaetaan myös neljälle muulle bloggaajalle!

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?

Minulla on valitettavan paljon asiaa, kiinnosti ne ketään tai ei. Aikoinaan kirjoitin monen monta vuotta tallivihkoa, sitten vanhoilla nettisivuilla blogin tapaista uutissivua ja lopulta ”oikeaa” blogia v. 2010 lähtien. Se tuntui hyvältä jatkolta ja tavalta kirjoittaa tapahtumia muistiin. Vielä mukavampaa, että muitakin hevosihmisiä kiinnostaa meidän touhut!

2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet?

Aloitin kilpailemisen v. 2002 pienistä tehtävä- ja ristikkoluokista shetlanninponilla. Myöhemmin kilpailin 3-4 kautta latvialaisella puoliveriruuna Naapella, jonka enempi vähempi itse rakensin seura 60 cm luokista miltei kansalliselle 120 cm tasolle. Sitten hajosi tuo selkäni… Nyt olen uudelleen lämmitellyt kisauraani kouluratsastuksen puolella. Startteja eri hevosilla HeC-HeA luokissa, ensi kaudella Akron kanssa tavoitteena HeA-VaB. Olen kilpaillut myös maastoesteillä, ohjasajossa, laukkakisoissa jne.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?

Pääsin ratsastustunneille 4-vuotiaana ja siitä lähtien olen ratsastanut oikeastaan koko ajan säännöllisesti. Tänä vuonna ratsastusuraa takana noin 21 vuotta; suurin osa siitä ajasta projekteja, ”ongelmatapauksia”, raakoja ja nuoria ratsastaen.

4. Koulu vai esteet?

Sydän sanoo esteet, järki koulu. Olen aina ollut 100 % esteratsastaja, mutta pakosta (ja terveydellisistä syistä) vaihdoin kouluratsastukseen. Tykkään pitää estevalmennuksia ja käydä tyttöjen kanssa estekisoissa, itse en silti aio enää ikinä hypätä. Sileällä meno on turvallisempaa…

5. Valmennus vai kilpailut?

Valmennus on välttämätöntä, jos haluaa kilpailla. Valmennuksien kautta pystyy ylläpitämään omaa taitotasoaan ja kehittymään. Kilpailuissa taas näkee oman sen hetkisen tasonsa. Tämä on vaikea, mutta sanon valmennus.

6. Poni vai hevonen? Perustele.

Poni. Niitä on niin erilaisia, mutta kaikilla on se perus ponimainen luonne. Periksiantamattomuus, itsepäisyys, kuitenkin tarvittaessa saumatonta yhteistyötä ja kiitosta. Hevoset eivät ole niin persoonallisia.

7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?

Kahta ensimmäistä laatua on ollut monia, omiakin löytyy tällä hetkellä ihan tarpeeksi. Myös ex-omia on kertynyt maailmalle valitettavan paljon… Kaikkia ei voi pitää ikuisesti.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?

Olen, joskus Playssonin kanssa olemme ollee maastoestekokeessa. Hypättiin bankettia, portaita, tukkeja, vesihautaa, juurakoita jne. Huisin hauskaa! Ensi kesänä voisi viedä tyttöjäkin maastoesteradalle treenaamaan.

9. Lempihevosrotusi?

Ei tähän ole kovin montaa vaihtoehtoa; shetlanninponi. Kai ihmiselle tulee kummallinen tunneside siihen ensimmäisen oman hevosen rotuun. Shettiksiä haalisin vaikka koko pihan täyteen, jos voisin! Ehkäpä joskus voisi alkaa hieman kasvattamaankin…?

10. Korkein hyppäämäsi este?

Ratana 120 cm, yksittäisenä joskus treeneissä 130 cm jonkun tehtävän yhteydessä. Ei ole koskaan ollut tarvetta hypätä korkeutta, enkä näe siinä mitään järkeäkään. Harmittavan paljon näkee näitä ”sankareita”, jotka hyppää päättömän korkeita esteitä, vaikkei omat tai hevosen taidot siihen riitä.

Haastan seuraavat:

Aliisa & ponit

Team Sählät

Henna ja heppaset

Laura Viljanen ja Coolman II

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Haistattelu… eikun mitä?

  1. Naape <3 Hoidan ja liikutan kahta suokkia tallilla, joka oli Naapen viimeinen koti. Itse en hevosta kauheasti tuntenut, mutta vaikutti oikein mukavalta ja symppikseltä ! Lepää rauhassa Naape.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *