Saako talvella olla laiska?

Saako talvella olla laiska?

Lunta tulvillaan, voi p*rkele sanon minä.

Olen viime päivien aikana ollut entistä enemmän puhki poikki. Työt tallissa vaikeutuvat heti, kun pakkasta ja/tai lunta tulee reilusti. Vedet jäätyy, pitää loimittaa extrasti, itse paleltuu tuntia pitäessä vaikka kuinka pukeutuisi tai vaihtoehtoisesti pakkasen takia on tunnit peruttava jne. jne. Joka talvi tulee mieleen, että jos voisi olla muumi, mennä nukkumaan ja herätä keväällä. Saako siis talvella laiskistua? Kun ei vaan viitsi tai jaksa? Enkä tarkoita sitä, että jättäisi hevoset hoitamatta tai muuta, mutta tekee vain välttämättömän eikä yhtään enempää. Jopa silmälasien huurustuminen ottaa päähän!

Hepat aikaisempina vuosina talviriemussa!

Olen todella huonosti ratsastanut Akroakin, koska inhottaa mennä -15 asteen pakkasessa ratsastamaan. Sormet on jäässä, toppahousut nousee korviin ja hevonen kompuroi tai liukastelee lumisella kentällä. Mitään järkevää ei saa aikaiseksi! Ja hiljaa nyt te kaikki, jotka ratsastatte maneesissa – lämmitetystä/lämpöeristetystä puhumattakaan! Yritän olla stressaamatta, liikuttaa vaikka joka toinen päivä ratsain tai juoksuttean ja sitten mennä taas kerran kuussa EqB-Teamin valmennukseen ”rentoutumaan”. Sen lisäksi stressaa myös muiden hevosten liikkumista. Vanhoissa Hevoshullun (80-luvun) sarjakuvissa Niemelän tallin hevoset viettivät aina talvilomaa. Silloin ei tehty mitään. Sehän ei nykyään onnistu, hevoset ovat niin tarkan hoidon alla. Jos joku jätetään liikuttamatta, syntyy vatipääreaktio tai lihasjumeja. Meillä ainakin ponit ovat vapaiden jälkeen ryhdistäytyneet ja tarjonneet kyseenalaista huumoria tiputtelemalla ratsastajia… Kentän lumipohja kuulemma on ihan pehmeä. 😉

Onko siis mitään keinoja selvitä talvesta, näin tallin pitäjän näkökulmasta? Mistä lisävirtaa saada vähän lisätöitäkin tehdyksi? Itse en ole jouluihmisiä, joten en jaksa hössöttää lahjojen ym. suhteen. Kynttilöistä, pipareista ja muusta krääsästä ei siis ole apua. Lasken pikemminkin päiviä juhannukseen… Pikkuhiljaa voikin siirtää jo katseet ensi vuoteen ja seuraavalle kaudelle. Minä tein sen hakemalla II-tason valmentajakoulutukseen!

Minä ja supertätivalmennettavani Saija.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

3 thoughts on “Saako talvella olla laiska?

  1. Talvella saa olla laiska että kettuuntunut. Täällä toinen jota vaan inhottaa talvi.
    On kylmä, loimet, liukasta, hokit ja tilsat, vedet jäätyy.. Vaikka en oo ees paljon tallijuttuja tehnyt talvisin, niin on tullut hyvin jo selväksi miten inhottavaa se on.
    Mutta ainut selviytymiskeino on vissiin asenne ja ajatus siitä että kesä tulee taas joskus.. (:

    1. Hei – tollanen ratsastushame on just sitä mitä tarvitsen! Mä olen tosi herkkä kylmälle, vihaan palelemista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *