Ranskalainen pakkasessa.

Ranskalainen pakkasessa.

Jälleen yksi jännittävä päivä Ponitallin arjessa!

Vihaan talvea sekä aika-ajoin myös autoja! Minulla on ollut oikeasti todella kiirettä viime päivinä, kuten jo mainittu, mutta olen yrittänyt blogia pitää hengissä aina näin iltaisin. 😉 Tänään on pakkasta ollut täällä ”pohjoisessa” kiitettävästi, hieman alle -25 *C. Sekä rakas Ooppelini että uusi hevosauto suostuivat kuitenkin käynnistymään, reippaita bensakoneita molemmat. Aamupäivällä haimme mm. uuden valaistuksen kentälle sekä pari loimea ja kun hevoset menivät päiväheinille ulos, olin jo kiirehtimässä muualle… Hevosautolla matkaan, Roosa ja Aliisa koulusta kyytiin ja kohti Nastolaa! Tytöt koeratsastivat yhden poniruunan ja näin olen taas kerran yhtä kappaletta kaviokkaampi…

Mennessä oli pieniä ongelmia vaihteiden kanssa, mutta paluumatkalla tilanne paheni siihen mittaan, että hevosauto ei enää Hollolassa tallin pihasta liikkunut mihinkään! Säännöllisistä ryypyistä nauttiva ranskalainen oli loukkaantunut pakkasesta ja lopettanut vaihteistonsa toiminnan – mitään vaihdetta ei löytynyt, ei eteen eikä taakse! Onneksi poni oli jo turvallisesti karsinassaan! Ei muuta kuin soitto isäpapalle ja hän saapui katsomaan auton tilannetta. Todennäköisesti kytkimen vaijeri jäässä tahi poikki. Huomenna selviää, kun pääsee valosalla tutkailemaan…

Jaa mikä poni vai? Kyseessä 12-vuotias eestinponiruuna Mustang III eli ”Muse”, joka ei oikein ollut sopeutunut ratsastuskoulutyöhön… Muse asustelee nyt toistaiseksi tutun tallilla Hollolan kirkonkylällä, mutta siirtyy sieltä aikanaan meille. Siitä olisi tarkoitus tehdä Palpan (ja minun) toimesta kiva kisaponi meidän tytöille tai myyntiin. Mutta ensin se saa nollata päänsä ja nauttia pikkutallilla kavereista sekä ruuasta! 🙂 Tässä vielä ihan pieni videopätkä koeratsastuksesta, Palppa kyydissä:

P.S. Palpan (eli Aliisan) blogin löydät täältä!! Sinne tulossa juttua Nannasta sekä varmasti myös Musesta.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *