Eestin kypäräkampanja.

Eestin kypäräkampanja.

”NOVEMBER on TURVAKIIVRIKUU!”

Kypärättä ratsastaminen on ääliömäisyytensä esiintuomista! Ilman kypärää ratsastaminen ei tee ratsastajasta ihailtavaa tai yhtään taitavampaa – päin vastoin! Olen itsekin aikoinani syyllistynyt jättämään kypärän kaappiin, mutta kun ajattelee omaa hyvinvointiaan on kypärän päähän laittaminen pieni vaiva! On hienoa, että jopa olympiaratsastajat käyttävät nykyisin kypärää ja ne yleistyvät myös Rioon mennessä.

Olen mukana Eestin Ratsastajainliiton turvakypäräkampanjassa! Sinäkin voit osallistua ja voittaa samalla Charles Owen -kypärän! Lähetä kuva itsestäsi kypärä päässä mailitse osoitteeseen eva-maria.vw@sympatico.ca ja kerro eestiksi, suomeksi tai englanniksi miksi kypärää tulisi käyttää. Liitä mukaan nimesi, puhelinnumerosi ja mailisi! Otsikoksi ”Charles Owen”.

Lainaus tuleratsutama.com -sivustolta:

”Turvakypärän käyttämisestä on tullut itsestäänselvyys jokaisen älykkään ratsastajan kohdalla, mutta silti on vielä ihmisiä, jotka eivät ole ymmärtäneet sen merkittävää tarpeellisuutta. Valitettavasti tietoisuus lisääntyy usein vain jonkun tapaturman traagisten seurauksien kautta. Vuonna 2010 maaliskuussa tapahtui tällainen onnettomuus. Onnettumuuden urhi oli USA:lainen kouluratsastaja ja olympiatiimin jäsen Courtney King-Dye. Sinä päivänä ilman kypärää ratsastanut ratsastaja meni yleensä aina rauhallisella hevosella, joka kuitenkin kompastui. Putoamisen seurauksena Courtney vietti useita viikkoja koomassa. Tapahtuneesta on pian kolme vuotta ja Courtneyn toiveet harrastaa jälleen huippu-urheilua ovat pysyvästi sammuneet. Courtney kertoo itse siitä näin: ”Ihmiset tuntevat sympatiaa minua kohtaan, koska jokapäiväinen elämäni on vaikeaa taistelua. Mutta harvat ymmärtävät, että taistelu kestää koko päivän ja joka päivä. Puhuminen on vaikeaa. Kävely on vaikeaa. Jouduin oppimaan syömään vasemmalla kädellä.”

Toistaiseksi Courney on valtavan tahdonvoiman ja intensiiviseen kuntouttamisen seurauksena päässyt takaisin satulaan – mutta vain fyysisten mahdollisuuksiensa rajoissa. Seuraavassa ajatuksia herättävässä videopätkässä Courney kertoo itse tapahtuneesta onnettomuudesta:

ÄLÄ OLE TYHMÄ! KÄYTÄ KYPÄRÄÄ!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Eestin kypäräkampanja.

  1. Asiaa! Nykyään tuntuu olevan melkein tapana että ostetaan se oma hevonen vaan siksi että saadaan kuvia fb kun istutaan ilman kypärää hevosen selässä. Idioottimaista suoraan sanottuna jos ei välitä omasta päästään sen vertaa ettei yhtä kypärää vaivaudu laittamaan..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *