Ilmainen vinkki SRL:lle.

Ilmainen vinkki SRL:lle.

Liitolle tiedoksi, ideaa saa hyödyntää mielihyvin!

Olen tätäkin asiaa pidemmän aikaa taas pohtinut. Nykyisin olen siis keskitason kouluratsastaja, jonka esteura päättyi selän hajoamiseen ja heikkoihin 115-120 cm amatöörisarjan tuloksiin. Nyt sitten lämmittelen uudelleen kilparatsastajan uraa, mutta aloittaen tyystin toisesta lajista. Lajista jota aikaisemmin halveksin ja pidin pakollisena pahana.

Riemukseni olen voinut jo useamman vuoden seurata ehkä parasta keksintöä harrastetason kilpaesteratsastajien keskuudessa, eli Amateur Touria, jonka kruunaa mahdollinen pääsy hyppäämään Horse Show’hun. Ideanahan on siis pääasiassa hypätä nollaratoja ja maksaa järjetön osallistumismaksu, jotta pääsee sarjaan ”sisään”. Semifinaalit Ypäjällä ja finaali Hartwall Areenalla HIHS:ssä. Nerokasta!

Tästä pääsemmekin sitten itse asiaan; miksei kouluratsastajille ole samanlaista sarjaa? Tai jos on, niin herran tähden kertokaa minullekin! Kaikkiin tällä hetkellä olemassa oleviin sarjoihin tällainen 25-vuotias wannabekouluratsastaja on joko liian vanha (Hevoshullu Powercup) tai – toistaiseksi 😉 – liian huono (Tapiola Small Tour). Miksei siis kehitetä meille omaa Dressage Touria? Useita vuosia (tai varmaan aina) on valitettu yleisön puuttumisesta kouluratsastuskilpailuissa. Jaa, mistähän johtuu? Ehkäpä niistä tappavan tylsistä ja tasapaksuista radoista sekä kuoleman hiljaisuudesta katsomossa. Ainoastaan GP-tason kisoissa ja küreissa on jotain järkeä. Olisiko tässä yksi tapa kehittää ihmisten tietoa kouluratsastuksesta, herättää mielenkiintoa ja parantaa lajia yleisöystävällisyydessä?

Säännöt voisi muokata Amateur Tourista. Esim. nollaratojen sijasta viisi yli 60 % suoritusta, luokkina HeB, HeA, VaB-A ja vaikkapa vielä Pyhä Yrjö tai Inter. Sarja tavallisille harrastetason kilpakouluratsastajille! Tiivistetään Horse Show’sta se perhanan tylsä ja sekava lasten show vähemmälle ja rajoitetaan vielä hieman estepuolen Amateur Touria. Hyvin mahtuu kouluratsastajatkin Areenalle! On jo törkeää, että nytkin korkean tason kouluratsastusluokat on lykätty torstai- ja lauantaiaamuun!

Mutta tässä tällainen aivopieru tältä erää. Kiva, jos joku liiton vaikuttaja ottaisi onkeensa! ;D Lisätietoja SRL:n sarjakilpailuista > täältä.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

3 thoughts on “Ilmainen vinkki SRL:lle.

  1. Hihs kouluratsastus ei ole ollut mikään ilo silmälle, enkä usko meidän tunareiden helpon a:n nykimisen siellä ketään kiinnostavan. Osallistujakin saa palkinnokseen korkeintaan haukut netissä.

    Alueranking on han hyvä tapa seurata omaa sijoitustaan aluetasolla.

  2. Enpä nyt sanoisi, että onko estepuolen Amateur Tour'kaan kovin nautittavaa tai vastinetta rahoille… Lähinnä pitkästyttävää katsoa, kun ponitytöt tippuili 80-90 cm luokissa.

    Kouluratsastus tarvitsisi uuden brändäyksen ja egon kohotuksen! Ja jos samanlailla koulupuolen Amateur Tourissa olisi karsintaraja (esim. 60 %) ei siellä kaikki "tunarit" olisikaan, vai mitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *