Kysymyksiä?

Kysymyksiä?

Ole rohkea ja esitä kysymys!

Alkavan marraskuun kunniaksi ajattelin kerätä taas teiltä kysymyksiä ja tehdä aidon oikean kysymyspostauksen! Kerro toki, jos jokin mietityttää koskien minua, hevosiani tai talliamme. Vastailen myös kysymyksiin valmentamisesta tai vaikkapa ratsuttamisesta! Porkkanana vielä se, että kaikkien kysyjien kesken arvotaan hevosaiheinen yllätyspalkinto!

Aikaa on 11.11. asti. Jätä kysymys kommentin muodossa tässä tai Facebookissa! Kiitos!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

12 thoughts on “Kysymyksiä?

 1. Miten mieluusti otat vieraita talliisi ihan vain katselemaan mestoja?
  Kuinka kauan oot tallia pitänyt?
  Ootko yhtään ollu mukana/kiinnostunu ravimaailmasta?
  Kuinka monta omaa hevosta sulla on, hoidatko ne kaikki ite joka päivä?
  Onkohan miten vaikeeta kouluttautua näyttelyiden tuomariksi? Meitsi olis kiinnostunut 😀

 2. Kummasta pidät enemmän, tuntien pidosta vai valmentamisesta? Ja miksi?

  Mitkä ovat tavoitteesi seuraavan viiden vuoden osalta, niin tallisi kuin oman itsesi suhteen?

 3. Näin tilaisuuden tullen kyselen taas vähän laajempia ajatuksia asioihin, pahoittelen.. 🙂

  Mitä asioita pidät tärkeimpänä omassa kehityksessäsi – miksi olet sillä tasolla nyt kun olet? Oletko treenannut ahkerasti itsenäisesti, oheisharjoitellut muiden lajien parissa, käynyt paljon hyvien opettajien silmän alla, omistanut oikeita hevosia oikeaan aikaan tai ollut ahkera itseopiskelija (katsonut paljon valmennuksia, lukenut kirjallisuutta)? Toki mitään ei varmasti voi sulkea pois, mutta olisiko jokin tekijä, jota pitäisit toista tärkeämpänä kehittymisessä?

  Oletko innostunut suvuista tai kasvatuksesta? Onko sinulla suosikki orheja (pv, sh, ponit?), joiden jälkeläisiä tapaat bongailla myyntisivustoilta tai näyttelyistä? 🙂

  Onko sinusta kiinnostavampaa opettaa koulu- tai esteratsastusta vai kolahtavatko molemmat yhtä paljon?

  Valmentajan roolit -postaukseesi viitaten, minkä tyyppisistä opettajista/valmentajista itse pidät? Pidätkö siitä, että tunnit ovat keskustelevia, joissa myös oppilas voi kysellä ja kommentoida tuntemuksiaan? Vai onko parempi, että valmentaja on opetuksen ajan iso auktoriteetti, ja mahdollisia pohdintoja esitetään sitten ratsastuksen jälkeen (jos uskalletaan :))?

  Mitä ajattelet Suomen ratsastuskoulujärjestelmästä? Mikä ratsastuskoulujen tehtävä ylipäätään on – tuottaa tulevaisuuden kilparatsastajia, opettaa ratsastajille hyvää perusratsastusta (jonka sisäistämisen jälkeen olisi aika ostaa oma hevonen tms.) vaiko kenties tarjota mukava harrastusmahdollisuus hevosista innostuneille ihmisille (ehkä jopa ratsastuksessa kehittymisen kustannuksella) vai kaikkia näitä? Tulisiko ratsatuskoulu mieltää vain portaaksi ennen oman hevosen ostamista vai tulisiko tavoitteellisenkin ratsastajan voida harrastaa siellä perustaitoja pidemmälle? Entäpä tuleeko ratsastuskoulun tarjota oppilailleen mahdollisuus kokeilla ja tehdä "temppuja" hevosten kanssa vai voidaanko siellä kylmän viileästi viikonsta toiseen ihmetellä pääty-ympyrällä hevosen suoruutta ja oikeaa tuntumaa?

 4. Millaista oppilasta on mukavin opettaa/valmentaa?
  Miten päädyit hevosalalle?
  Oliko sinulla lapsena/nuorena omaa hevosta/ponia?
  Mikä on mieleenpainuvin hevonen vuosien varrelta, jonka kanssa olet työskennellyt?

 5. Minkälainen on mielestäsi hyvä oppilas?
  Onko mielestäsi valmentaminen mukavaa?
  Onko sinulla "elämäsi hevosta"?

 6. muistatko kaikki oppilaasi nimeltä ja nimitteletkö heitä tunnilla omalla nimellään/ratsun nimellä/ ratsastajan sukunimellä?

 7. Tärkein ei-välttämätön asia, joka on otettava huomioon hevosen omistajana (esim. kokopäivätarhaus, tarkkaan suunniteltu liikunta tmv.), mistä itse olisit valmis luopumaan?
  Montako ratsastuskouluoppilasta tallillasi käy keskimäärin viikossa?
  Kumpi on parempi ostos tuntiratsuksi – valmis, mutta kallis ratsu, vai halpa projektiratsu jota voit itse ratsuttaa jonkun aikaa ennen sen siirtämistä tuntikäyttöön?
  Kolme eniten arvostamaasi ominaisuutta tuntiratsussa?
  Mikä tunneilla pidettävistä hevosista tallillasi on mielestäsi sopivin tuntikäyttöön, miksi?

 8. Tykkäätkö enemmän pitää este vai koulutunteja?
  Onko lapsia helpompi opettaa ratsastamaan
  kuin aikuisia? 🙂

 9. Ihailen suuresti sinua sen vuoksi, että olet noin nuori ja käsitykseni mukaan olet tehnyt kaiken elämässäsi "itse" eli ei pelkästään vanhempien rahoilla tmv. mutta sinulla on jo oma talli ja olet onnistunut saamaan vielä siitä pyörivän bisneksen. Pystyisitkö siis kertomaan jotenkin edes suurpiirteisesti, miten olet onnistunut kaikessa, ja päätynyt tuohon tilanteeseen? Ja mistä kaikesta olet joutunut "tinkimään", voin kuvitella että hevosten ja tilojen hankkimiseen ja ylläpitoon tarvitaan kuitenkin paljon rahaa ja ennenkaikkea aikaa? Miten olet opiskellut ja oletko tehnyt muita töitä ohella? Mikä on kannattavinta, ratsastuskoulutoiminta, ratsutus vai tallipaikkojen vuokraus (anteeksi, olen ihan uusi lukija, en tiedä onko teillä yksäreitä)? Olisin kiitollinen, jos jaksaisit kertoa edes jollain tasolla 🙂 t. Omasta tallista jonain päivänä haaveileva (mieluiten mahdollisimman pian lähitulevaisuudessa :D)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *