Akron kuulumisia!

Akron kuulumisia!

That’s the way the cookie crumbles.

Ajattelin tänään avautua enemmän tuosta Akrosta, muutenkin kuin vain sivulauseessa. Akron kanssa ollaan harrastettu monipuolista liikuntaa. Välillä juoksuteltu, treenattu tosissaan nivelillä ja vähemmän tosissaan kangilla, käyty maastoilemassa yksin ja porukassa. Olen myös antanut hovihevostenhoitajani eli Roosan ratsastaa Akroa silloin, kun en itse ehdi. Roosa on vain hölkkäillyt sillä, joten en näe vaaraa, että menisi ”pilalle”.

Uusimpana uutuutena irtohypytin sitä eilen. Akro on surkea hyppääjä, ei etteikö se menisi yli rehellisesti vaan se, että tekniikka on ihan sieltä ja poikittain… Selkä notkolla, pää polvissa ja jalat siellä täällä. 😀 Ei se mitään, Akrolla oli ainakin hauskaa – samoin meillä. Onneksi en ole estekäyttöön sitä hankkinut. Mikäli kenttä ja kelit pysyy hyvänä on meidän tallilla lauantaina Tiina Heltimoisen estevalmennus. Nakitin jo Aliisan menemään Akrolla Tiinan tunnille harjoittelemaan koikkaloikkia! Alla olevista kuvista kiitos Erkko Annukalle!

Alakuvassa Akro, Roosa ja kurainen peili. Ihanaa.

Tänään ehdin vapaapäivän ansiosta ratsastaa Akron huolella. Ratsastin alkuverryttelynä hieman pienempää uraa, tehden käynnissä ennen kulmaa sulkutaivustusta, kulmassa tavan taivutus, suoristus ja uusi sulkutaivutus. Herra oli yllättävän herkkä ja saatiin aikaiseksi kovinkin miellyttäviä sulkuja molempiin suuntiin! Ravissa keventelin ensin keskiympyrällä ihan vain taivuttelua sisään ja ulos. Sitten treenattiin taas ”kanna itse ruhosi” -harjoitusta, eli hidastan ravia istunnalla (koko ajan keventäen) ja ”nostan” hevosen vatsalihaksia kohti selkärankaa pohkeilla. Tämän tuloksena Akron täytyy pystyä kulkemaan muutaman sekunnin pätkiä ilman, että se roikkuu ohjalla ja joudun pitämään sen päätä ylhäällä. Sen pitäisi siis käyttää omaa ylälinjaansa, selkä- ja vatsalihaksia. Pikku hiljaa pidempiä aikoja, jotta voidaan unohtaa vahvalla tuntumalla ratsastus ja saataisiin lanneselkään lihaksia.

Työravissa (= tarmokas harj.ravi) ratsastin pitkän sivun alkuun voltin ja siitä sulkutaivutusta alta 10 metriä suoralla uralla. Oikealle tapansa mukaan hevonen hyvä, mutta vasemmalle tökki taas. Akro taipuu vielä huonosti vasemmalle ja sulkutaivutuksessa hukkaa vauhdin eikä enää työnnä takaa tarpeeksi eteen. Pitää siis aloittaa loivemmasta taivutuksesta ja lisätä vauhdin mukaan sen astetta. Laukassa loppui sitten inspiraatio, joten keskiympyrällä vain siirtymisiä ja sisäpohkeen etsimistä. Akro melkein kuumeni (!!!), joten hikihän sille sitten oli tullut. Tästä päivästä on kuvia tarjolla uskomattomat nolla, joten tyytykää mielikuviin.

Käykääpä jättämässä kysymys tulevaan kysymyspostaukseen (rullatkaa alaspäin)! Ja jos juuri sinä et vielä ole blogini vakilukija, liity ihmeessä heti! Pian olisi 300 lukijaa täynnä!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

One thought on “Akron kuulumisia!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *