Viikko-ohjelma, päivä 3.

Viikko-ohjelma, päivä 3.

Treenisuunnitelmalle jatkoa.

Kuten ihminen, myös hevonen kaipaa lepoa. Hevosia on erilaisia, toiset kestävät vapaapäiviä hyvin, toisilla ne ”nousee päähän”. Siksi on aktiivisemman hevosen kohdalla hyvä pitää kevyt päivä vaihtoehtoisen liikunnan parissa. Hevosen fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin takia tulisi olla lepopäivä. Lihakset kehittyvät levossa, eivät suinkaan rasituksen aikana. Aivojenkin on hyvä nollaantua, itse kullakin. 😉

Viikko-ohjelma:

Päivä 1: taivuttelua, kouluratsastus

Päivä 2: tarkkaavaisuus; puomit / kavaletit

Päivä 3: vapaa; vaihtoehtoliikunta

Päivä 4: kuuliaisuus; siirtymisiä

Päivä 5: esteet

Päivä 6: oman lajin valmennus, n. 1 1/2 h

Päivä 7: palautteleva harjoitus

Vapaapäivän sijainnilla ei ole periaatteessa merkitystä. Jotkut pitävät viikon päätteeksi, mutta miksei se voisi olla aikaisemminkin? Joskus vapaapäivät pitää suunnitella töiden ja opiskeluiden mukaan. Suositeltavaa kuitenkin olisi, että rankan treenin jälkeisenä päivänä olisi ns. palauttelupäivä eli ei suoraa vapaapäivää. Lihasten täytyy saada tasainen lasku, jotta jumeja ja revähdyksiä ei pääse syntymään. Jos siis on ollut esim. rankka valmennus, olisi seuraavana päivänä hyvä olla edes kevyt liikutus, vaihtoehtoista liikuntaa ratsastamisen sijaan.

– juoksutus; n. 20 min, kaikki askellajit, esim. champon-ohjilla

– hallittu irtojuoksutus; ei turhaa revittelyä

– ohjasajo; lue lisää täältä

– kesäisin uitto, talvella hangessa kahlaaminen; n. 15-20 min

– kävelyttäminen maastakäsin; kuka tarvitsee kävelytyskonetta?

– agility; toimii myös isoilla hevosilla, hevosmiestaitojen harjoittelua

Keksitkö itse lisää? 🙂 Huomenna jatkuu treenaus ratsain!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *