Vaihteiden käyttöä.

Vaihteiden käyttöä.

Pinkin valmennus 16.7.

Olimme eilen Neron kanssa Orimattilassa taas Pia Varjosen luona tunnilla. Pinkki oli hitusen myöhässä, joten ehdin verrytellä maneesissa rauhassa. Aluksi tehtiin verryttelyä käynnissä ja ravissa eteenalas keventäen, sitten töitä harjoitusravissa. Aiheena oli epäsuorasti vaihteiden käyttäminen. Ratsastettiin uraa ympäri tehden tarkat kulmat sekä pitkille sivuille sujuvat käyntisiirtymiset hitaan ravin kautta. Käynnin jälkeen pari vaihdetta ylöspäin vauhtia ja uusi siirtymä. Mini Wahlbergin sanojen mukaan, nuoria ratsastetaan liian aikaisin liian kovassa tempossa, jolloin ne eivät kestä. Siihen en onneksi syyllisty, minulla aivan päinvastainen ongelma… 🙂

Ensin siirtymiset olivat todella töksähtäviä, sillä Neron aikaisemmat ratsastajat ovat ratsastaneet jarru päällä. Sitä yritetään nyt korjata ja löytää lennokkuutta. Jos vähänkin hellitän vatsalihaksilla, se tiputtaa heti käynnille. Nyt pitikin siirtymisissä ajatella nopeasti heti eteen. Lopulta alkoi löytyä ihan siedettäviä käyntisiirtymisiä! Teimme myös neljäsosaradalta väistöjä uralle sekä siihen perään voltti. Tarkoituksena oli opettaa väistättävän ja taivuttavan pohkeen eroja. Ja taas vähän vaihteiden käyttöä väistöjen jälkeen, pykäliä ylöspäin ravissa!

Käynti ja laukannostot ovat parantuneet, kuten olin toivonutkin! Nostimme jokaisen sivun keskellä laukan, teimme ympyrän tai kaksi ja siirsin mahdollisimman pienellä ohjasavulla raviin. Laukassa ei saanut ryysätä karkuun, joka oli ainakin vasemmalle kovin helppoa… Oikealle löytyi jo kunnon laukka!

Valmennustunti sujui todella hyvin ja tunsin taas saaneeni paljon irti sekä harjoiteltavaa kotiin! Muutaman viikon kuluttua uudestaan. Lopuksi vielä pieniä pätkiä eiliseltä:

P.S. Ja pliis! Hankkikaa huumorintajua, ennenkuin luette blogitekstejäni ja linkittelette kaikkea vihreälle foorumille! ;D

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *