Eniten v*tuttaa kouluratsastus.

Eniten v*tuttaa kouluratsastus.

Miksi piti valita juuri tämä laji? Riko selkäsi ja selvitä asia!

Kaikki sen tietää. Kouluratsastus on epäreilu laji! Kaikki on kiinni vain siitä, millaisella tuulella tuomaritäti on ja haittaako häntä se, onko lettejä pariton vai parillinen määrä. Tietysti itse suorituskin voi vähän vaikuttaa. Esteratsastus on rehtiä; heti puomin tiputtua tiedät, että se oli tässä ja nyt voi sitten huoletta rällättää vauhdilla loppuradan. Paremmat mahikset siten edes olla jossain päässä tuloslistaa.

Miksi sitten tuomari valitsee yleensä sen toisen ratsukon koulukisoissa? Ensinnäkin pitää olla hyvä hevonen ja taitava ratsastaja. Tosin molemmista on hyötyä, jos toinen osapuoli on huonompi. Se ei aina riitä, välillä joku vain miellyttää toista enemmän, ratsastit sitten hyvät tiet tai et, hymyilitpä koko radan idioottimaisesti tai et. Silti v*tuttaa saada aina hevosesta riippumatta HeC-HeB ja jopa HeA radoilla alle 60 % tuloksia. En ole kouluratsastuksessa tietenkään kovin kauaa kilpaillut, joten en voi vielä ihmeitä odottaa. Olenko siis huono ratsastaja vai vain ihan väärissä piireissä toistaiseksi? Kovana tavoitteena silti saada vielä tällä kaudella 60 % tai yli ihan mistä TAHANSA koulukisoista!

Jaa miksi teillä tämä riemu vastaanottaa valituksen multihuipentuma? Olimme eilen 14.7. Tuusulassa seurakoulukilpailuissa Neron kanssa, ohjelmana tutustumisluokan Helppo C. Nero oli kisapaikalla uskomattoman hieno ja verryttelyssä mainio! Työn alla olleet laukannostot sujuivat, vaikka verryttelylle varatussa maneesissa olikin ajoittain todella ahdasta ja sekavaa. En jännitä kilpailuja, joten olo oli kaikinpuolin hyvä. Radalla Nero hieman liikkui ”käsijarru päällä”, muttei mitenkään häiritsevästi. Ohjelma sujui, ainoastaan pieniä rikkoja kulmien ratsastuksessa ja laukat vielä epätasapainossa. No, mikä ongelma tässä sitten on?

Tulos 55 % ja risat! Voittajalle 64 %. Älkääkä ymmärtäkö väärin; olen TAVATTOMAN tyytyväinen hevoseen, jolla olen ratsastanut noin kuukauden ja ikää sillä juuri hikiseen 6-vuotta! En lähtenyt reissuun ehdottomana voittajasuosikkina. Silti olen hitusen pettynyt, sillä uskon, että olisin pystynyt parempaan, kun olisi taas päässyt siihen zen-mielentilaan. Pitäisikö siis alkaa jännittää kilpailuja, jotta saisi adrenaliinistä lisäpotkua? Menenkö nyt liikaa ”sunnuntaiajeluna” kisoja? Tavoitteeni kuitenkin täyttyi eilen osittain; puoleenväliin luokkaa vaikken 60 % saanutkaan. Tuomareiden palautteessa kommenttina ”potentiaalinen hevonen” mikä lämmitti kovasti mieltä. Nero on super! Laukan raakuudesta oli rokotettu, ymmärrettävästi. Tokat kisat takana, tästä on hyvä jatkaa! Tässä vielä eilinen rata (kuvista kiitos Ninjalle!):

Huomenna ajelemme Orimattilaan Pinkin luo saamaan lisävinkkejä ja ensi sunnuntaina koulukisoihin Myrskylään. Silloin on saatava oikea kilpailuhenki päälle! Ensi viikolla olen Marikan luona Virossa, valitan siellä lisää. 🙂

P.S. Olimme tänään shetlanninponien rotunäyttelyssä Tampereella. Playsson voitti veteraaniluokan!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

6 thoughts on “Eniten v*tuttaa kouluratsastus.

  1. Vau! Tykkäsin kyllä taas kovasti tästä postauksesta, sitähän se kouluratsastus on.. Mutta ensiksi haluan mainita, että minun silmään tuo rata näytti todella hyvälle, hevonen oli todella nöyrän olonen ja kuunteli, kulki rauhassa ja ratsukko näytti sitä myöten todella hyvälle, tykkään 🙂 Kyllä tuolla suorituksella kelpaa jo kehuskella, huomioiden hevosen nuoren iänkin! Mutta tuohon "kisastressaamiseen" sen verran, että ole tyytyväinen kun et osaa niitä jännittää sen enempää ja ratsastat rennosti ja tarkasti, se on todella tärkeä taito jatkoa ajatellen! Itse jännitän kisoja enemmän kuin laki sallii, jonka takia mikään suoritus ei tunnu hyvälle itsestäni tai hevosestakaan… Jännitys syö hevosesta liikkeen, tekee sen hermostuneeksi, eikä yhteistyöstä ole tietoakaan. Tämän takia itse jätin kisaamisen sikseen, vaikka useinhan sitä sanotaan että kun jatkaa vaan kisojen kiertämistä niin siitä se hellittää, mutta ei minulla itsevarmuus riitä siihen että joka kisojen jälkeen se alle 50% tulos ja huono suoritus lyttää minut maan tasalle… Noh, ehkä joskus tämäkin helpottuu 🙂 Mutta kiitos taas kovasti tästä postauksesta ja anteeksi tämä hirviä värssy, on niin vaan mukava lueskella ja kommentoida näitä, tykkään!

  2. Hah, kiitos kovasti! 🙂 Tutustuppa psyykkiseen valmentautumiseen, auttaa kisoissa jännittämiseen!

  3. Mihin koulukisoihin sä oot menossa Myrskylään sunnuntaina…? 😀 koska mä oon menossa lauantaina sinne! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *