Kuumia kesäpäiviä!

Kuumia kesäpäiviä!

Viikonloppu 6.-8.7.

Huh, nyt on taas lämpöä riittänyt! Pelastin päivällä Playssonin ulkoa, kun se oli jo sulamassa kuumuudesta tarhaan. Pelkäsin, että saa lämpöhalvauksen, joten nopeasti kylmäsin sen juoksevalla vedellä ja vein sen viilentymään talliin karsinaan tuulettimen kanssa. Nyt pappa söikin jo, olkaa oikeasti tarkkoja varsinkin vanhempien ponien kanssa näillä helteillä!!

Perjantaina meillä oli lasten päiväleiri klo 10-20. Reippaita ponityttöjä oli täysi määrä eli seitsemän kappaletta. Lisäksi mukana oli viisi meidän vanhempia tyttöjä auttamassa. Aamupäivän tunnit ratsastettiin kentällä, sen jälkeen ruokailtiin. Iltapäivällä oli teoriaa hevosen hoidosta ja käsittelystä. Osa tytöistä oli muualta, ratsastivat normaalisti isoissa ratsastuskeskuksissa tunneilla. Minulle tuli järkytyksenä, kun sain kuulla, että he eivät esimerkiksi osaa taluttaa hevosta tai eivät ole koskaan antaneet poneille porkkanaa! Ja heistäkin pari oli jo kolme vuotta harrastanut ratsastusta. Omalla ratsastuskoululla kun kuulemma aina hevoset joko karsinoissa tai valmiina maneesissa. No, onneksi saimme annettua uusia kokemuksia! Teimme vähän ”maastakäsittelyä”, eli taluttaen kaikki saivat pujotella tötteröitä hevosen kanssa, harjoitella kääntämistä ja pysäyttämistä, laitettiin suitsia päähän ja tietysti annettiin porkkanaa! 🙂 Teorian jälkeen vanhemmat tytöt olivat tehneet leirikilpailuiksi rastitehtäväradan, jossa piti mm. siivota karsina, tunnistaa suljetussa pussissa ollut esine ja luetella ratsastajan varusteita. Kaikki saivat hienosti pisteitä ja kolme parasta palkittiin! Illalla vielä ratsastettiin maastolenkki molempien ryhmien kanssa. Tämäkin oli osalle uutta, kun vain aina menty maneesissa. Kovin surullista, ettei isoissa paikoissa keskitytä aina perusasioihin!

Leiriläisten lähdettyä vein meidän tytskät picnicille rantaan ja kävivät samalla uimassakin. Oli limua, jäätelöä, pizzaa ja karkkia. Kiitos vaan Anskulle, Hemulle, Mantalle, Roosalle ja Erkolle!

Eilen pidin pari valmennustuntia ja ajelin sitten Hautjärvelle tapaamaan paria vanhaa ystävää. Toinen heistä oli vuoden Italiassa, joten emme ole nähneet. Se on kummallista, että vaikka on pitkään ollut taukoa, oikeiden ystävien kanssa kaikki on kuin viime kerrallakin! Maija joutui lähtemään aikaisemmin, joten jatkoimme kaksistaan Kaisan kanssa juoruamista. Koska Kaisakin on vanha heppapuppa ja omistaa 15-vuotiaan lämminverisen ruuna, lupasin vähän katsoa kun hän ratsastaa. Taivuteltiin ympyrällä, mentiin puomeja ja lopuksi vähän kavaletteja sekä pientä estettä. Myöhemmin lämmitimme saunan, teimme ruokaa, söimme ja joimme hyvin sekä kävimme tietysti kesäöisellä naku-uinnilla (ei ollut nätti näky)! ;D Tänään ajelin sitten aamupäivällä kotiin…

Kaisa ja Ippe esteelle menossa sekä ravailua.

Kesäilta Hautjärvellä, kuva by Kaisa.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *