Kysy, minä vastaan!

Kysy, minä vastaan!

Perinteinen kysymys/vastaus -postaus tulossa!

Kaivertaako joku mieltäsi hevosten suhteen? Haluatko tietää jotain ratsastuksesta tai valmentamisesta? Vinkkejä ratsuttamiseen? Ihmetteletkö kuka prkeleen tyyppi minä olen?

Ole hyvä ja jätä kysymyksesi kommenttina 6.5. mennessä. Minä vastaan parhaani mukaan! 🙂 Ja hei, lisää lukijoita, jotta päästään taas arpomaan!

Aili ja Poni estetunnilla.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

8 thoughts on “Kysy, minä vastaan!

 1. Kyseessä vasta vähän aikaan ratsastettu hevonen. (ex-ravuri)
  Pohdiskelen ohjastuntumaa ja sen parantamista.
  Lähtötilanne oli, että hevonen puri kuolaimeen kiinni ja pyrki kovasti lähtemään kaikista avuista karkuun. Eteenpäinpyrkimystä on löytynyt ainakin! Herkkä hevonen, reagoi helposti puremalla kiinni tai loikkimalla epämieluisaa tai sille epäselvää tilannetta.

  Nyt jaksaa tehdä puolisen tuntia hyvin töitä, ilman että puree kiinni ja kestää hyvin ohjastuntuman, liikkuu eteenpäin ja malttaa hieman "odotella kuskia".
  Tämän jälkeen usein alkaa viskelemään päätään ja painamaan kädelle, eikä tunnu kestävän ollenkaan ohjastuntumaa. Väsyykö selkä, koko hevonen vai mistä voisi olla kyse?

  Tällöin olen pohkeilla ratsastanut eteen ja varonut säätämästä mitään ylimäärästä ohjilla, ettei purisi kiinni. Oikein? Tehtävän vaihdosta, askellajin muuttamista ja heti kun on lopettanut viskomisen ja vetämisen olen siirtynyt käyntiin hetkeksi ja antanut ohjaa. Kävelyttänyt sen verran, että rauhoittuu ja lopettaa jännittämisen.

  Jonka jälkeen pyrin vielä hetken vaatimaan siltä rauhallista menoa ilman järjetöntä päänviskomista, onnistunut kyllä vielä tähän mennessä näin.

  Pohdin vain, että mikä on syy tähän ja teenkö oikein?

  Täytyisi varmaan uskaltautua tällä hevosella sinun silmiesi eteen, että voisit kädestäpitäen neuvoa.. -Terveisiä Porvoosta 😉

 2. Kuinka tärkeää ratsastajan asenne on sinulle opettaessasi ja vaikuttaako se opetustapaasi? :–)

 3. ootko katunu jonkun hevosen ostamista?

  jos sun selkä kestäis hyppäämistä, ni mitä luokkia luulisit kisaavas tällä hetkellä?

  KUMPI ON MAHTAVEMPI, MALPPA VAI PALPPA? (; juu ja tohon ei tarvi vastata, tuli vaa iha btw mielee 😀

 4. Onko eteesi sattunut hevosihmisiä, joiden ajatusmaailma on ollut kovinkin erikoinen? Jos on, niin kerro pari esimerkkitapausta.

  Millainen on ollut hirvein ratsastamasi hevonen?

  Oletko joutunut koskaan toteamaan valmennettavalle/tuntiratsastajalle/ratsutetun hevosen omistajalle että et varmaan pysty auttamaan heitä? Minkä takia?

  Oletko koskaan pelännyt mennä jonkun hevosen selkään?

  Oletko ikinä ollut sellaisen valmentajan tunnilla, joka oli mielestäsi huono? Miksi hän oli huono?

  Jos joku asiakkaasi valittaa opetus/ratsutus palvelusta, miten lähdet asiaa ratkaisemaan?

  Jos saisit jonkun toisen bloggaajan tai valmennettavasi hevosen omaksesi, kenet valitsisit?

  Oletko ikinä nähnyt kisoissa tai valmennuksessa hevosta, joka on jäänyt mieleesi? Jos olet niin kuka/millainen hevonen ja miksi?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *