Kaikki on uutta.

Kaikki on uutta.

Taas on vuosi kulunut ja jälleen perkele joulu yllätti. En tiedä oletteko te huomanneet, mutta aina yhtäkkiä havahtuu siihen, että vuosi on oikeasti kadonnut jonnekin. Kohta joutuu taas kirjoittamaan uuden vuosiluvun, joka menee pieleen seuraavat kaksi kuukautta jokaiseen viralliseen paperiin.

Meillä on ollut viime vuosina paljon muutoksia. Liikaa, jos minulta kysytään. Oman juttunsa löytämiseen ja sen muovautumiseen menee aikaa. Keväällä 2018 Playsson.net käynnistää neljännen toimintavuotensa. Idea hevosblogien ja sosaalisen median kehittämisestä on edelleen vahvana, mutta tähänkin soppaan on tullut uusia mausteita. Loppuvuosi on ollut rankka, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Välillä näyttää paremmalta ja sitten tulee taas uusi kuoppa tiehen… Kun aikansa rämpii suossa, niin jossain vaiheessa on pakko saada lujaa maata jalkojen alle. ?

Ypäjän peräkylän rauha.

IMG_1512

Muutaman sattuman kautta Playsson.netin myymälän yhteyteen tuli Ypäjän posti sekä Matkahuollon toimipiste. Työn määrä kasvoi rutkasti ja vaikka palkkasimme työvoimaakin, ei kaikkeen riittänyt enää aika. Niinpä päätimme syksyllä, että luovumme Honkalan tilasta, joka oli alunperinkin meille liian iso. Viimeiset pari kuukautta olemme kaiken muun ohella tehneet muuttoa ja siivousta, siirtyen samalla uuteen kotiin. Yhä asumme Ypäjällä, mutta noin 10 km päässä keskustasta Palikkalan kylässä. Uusi talo on pieni punainen mökki hiekkatien päässä omassa rauhassa. Pihassa on neljän hevosen talli sekä pieni pihattokatos.

Asiakashevosia ei enää ole, joten meidän oma lauma siirtyi vapaalle heinälle. Näin ei tarvitse stressata ruokinta-ajoista ja hevoset saavat syödä miten haluavat pitkin päivää. Kenttä vielä puuttuu, joten toistaiseksi mennään maastoilulla. Saimme luvan lainata parin kilometrin päässä olevan tallin kenttään, jossa ei enää hevosia asu. Tulee ainakin hyvät alku- ja loppuverryttelyt!

Pekka keskittyy olennaiseen.

26105136_10155868978872180_31355232_o

26102080_10155868975322180_1262070292_o

Olen siinä mielessä ”päässyt yli” joulusta, että lahjat, ruuat ym. eivät enää ole suuressa roolissa. Siksi (ja koska olen katkera ämmä) en jaksa edes plärätä seuraavaan kahteen viikkoon blogien postauksia, joissa listataan toinen toistaan mahtavampia jouluaaton saaliita. Sovimme Alexin kanssa, ettemme osta tänä vuonna toisillemme joululahjoja. Vähän lipsuttiin siitä, sillä hankittiin kyllä tarpeellisia lahjoja yhdessä. Niihin kuului uudet talvikengät Alexille ja mulle / meille MacBook, jolla saa työjuttuja tehtyä. (Huulia pumppaava huulikiilto onkin sitten ihan vain pikkumaisuutta.)

Vuoden vaihteessa on tapana tehdä uuden vuoden lupaus. Minä en halua luvata mitään, mitä en pysty pitämään. Siksi on ehkä parempi vain pitää tavotteita. Haluaisin palauttaa blogini takaisin siihen, mitä se on ollut aiemmin: hyvä hevosblogi. Blogi, joka kertoo hevostelusta, tallielämästä ja valmentamisesta. Liikaa on tullut kerrottua asioita aiheen vierestä ja siitä synkemmästä näkökulmasta. Nyt on niin paljon kaikkea uutta, että aiheiden puuttumisesta tai huonoista bloggaamisvälineistä se ei ainakaan jää kiinni.

Meillä on kaksi uutta hevosta, puolivuotias Duke, joka tuotiin Latviasta sekä ponitamma Kafa. Kertoisin mieluusti teille seuraavissa postauksissa, miten hevonen ostetaan ”postimyynnistä” ja kuinka sen tuonti Suomeen käy loppupelissä helposti. Sen lisäksi olisi asiaa koulutusseikoista ja miten meillä opetetaan hevosille käyttäytymistä. ?

 

Oripoika Duke.
Pojat (Rex ja Mauno) olivat kiinnostuneita aamulatesta.

 

Pqv3hiy

 

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *