LET’S BLEND – smoothiemullistus!

LET’S BLEND – smoothiemullistus!

Tämä postaus on kaupallinen yhteistyö Back On Track / WellAwaren kanssa.

Sen jälkeen, kun vähitellen lopetin aktiivisen ratsastuksen olen lihonut aika kivasti… Ei niin, että se nyt hirveästi näkyisi (173 cm / 62 kg, ennen max. 57 kg), mutta selkälihasten hävittyä entisestään on notko pullahtanut etupuolelle. Olen aina ollut huono syömään, kuitenkin nyt huonon ruuan mättäminen on arkipäivää. Vaihtoehtoisesti en syö koko päivänä käytännössä ”mitään”. Jossain vaiheessa olen tajunnut katsoa mitä suuhuni laitan. Stressivatsa ja refluksia eivät ole mitään nautinnolista seuraa. Antepsin tekee onneksi tehtävänsä. Jatkossakin syön lähinnä kanaa, kasviksia ja hedelmiä. Muuten laava valuu pikkuhiljaa ruokatorveessa ylöspäin…

Huhtikuun alussa aloitimme yhteistyön Back On Trackin kanssa ja saimme mahdollisuuden mullistaa ruokailutottumuksia taas terveellisempään suuntaan WellAwaren smoothiejauheiden ja -juomien avulla. Smoothieaineiden lisäksi tukea sai myös proteiinipuoli hamppu- ja kaurajauheiden muodossa. Joten reippaasti hakemaan uusi blenderi kaupasta ja hommiin!

Niinpä meillä on uusi rutiini ja se on runsas blenderin käyttö. Ja munakkaat! WellAwaren pinaattijauhe sopii aivan mainiosti munakkaaseen, jossa on kurkkua, tomaattia ja kinkkusiivuja. Pinaatti tuoo myös kivaa väriä ja on niin terveellistä, että huh huh – pinaatti sisältää mm. C-vitamiinia, A-vitamiinia, magnesiumia, rautaa ja K-vitamiinia. Puhumattakaan B -vitamiineista. Oikeaa superfoodia!

Alex on tehnyt smoothieista taidetta. Mitä herkullisimpia yhdistelmiä, jotka ovat näppäriä aamupalalla. Olen todella huono syömään ylipäätään aamulla mitään. Tulee niin nopeasti äklö olo, jos yrittää syödä liian aikaisin. Smoothie sulahtaa paaaaaaaaljon helpommin alas. Nykyään on muotia, että kaikki blendataan smoothieksi, joten miksipä emme myös me?

 

Pari makeaa smoothiereseptiä (yhdelle):


 
 
PIRTEÄ HEDELMÄMIX
 
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl sekamarjamehua
1 kokoinainen banaani
1 dl vadelmia (pakaste tai tuore)
2 rkl WellAware -mango smoothiejauhetta
2 mittaa WellAware SuperNutrition hamppuproteiinia
RAIKAS VITAMIINIPOMMI
2 dl maustamatonta jogurttia
1 kokonainen kiiwi
2 dl hedelmäcoctailia (säilyke)
2 rkl WellAware -papaija smoothiejauhetta
2 mittaa WellAware SuperNutrition kauraproteiinia
Oma suosikkini on kuitenkin tällä hetkellä valmis mansikka-granaattiomena-chia-juoma (Chia Humara), joka on korkillisessa lasipullossa. Myönnettäköön, että en ole aiemmin chiaa maistanut, vaikka meidän hevoset ovatkin sitä syöneet eri muodoissa. Aluksi chiajuoma näytti (ja tuntui suussa) ihan sammakonkudulta (apua, voiko noin edes sanoa!), mutta tulos oli aivan muuta. Chian siemenistä kun saa tunnetusti proteiinia, kuitua ja Omega-3:a. Chia laskeutuu vatsan pohjalle kivasti, eikä nälkäkään yllätä ihan heti. Mikä parasta – vatsani ei ole pariin viikkoon ollut lainkaan niin kipeä, kuin yleensä.Sitten vähän faktaa tuotesarjasta… WellAware on suhteellisen uusi brändi, jonka takana on Back On Track. Ensin oli jäykkiin niveliin ja tulehduksiin tarkoitettu ruusunmarjarouhe, joka nousi nopeasti ykkösmyyntituotteeksi. Nykyään WellAwarella on useita eri tuotteita ja kokonaan oma tuotanto. Raaka-aineet tulevat suoraan viljelijöiltä ja valmistajilta. Näin tuotanto on turvallista ja puhdasta. Kaikki tuotteet myös analysoidaan ennen käyttöä. Termi ”superfood” tarkoittaa muuten nimenomaan ruokaa tai ruoka-ainetta, joka on poikkeuksellisen täynnä ravinteita. Superruoat ovat yleensä luonnonmukaisesti tuotettuja tai luonnosta kerättyjä ruokia, jotka ovat varastoineet itseensä muun muassa mineraaleja, vitamiineja ja antioksididantteja.

Näillä eväillä siis kirjaimellisesti menty kohti kevättä! Turha tätä nyt on lopettaa, kun selkeästi vaikuttaa positiivisesti vatsan hyvinvointiin ja ylipäätään jaksamiseen. Huolehdimme aina hevosten ruuansulauksesta, mutta usein unohdamme itsemme kokonaan…

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *