Hevosmessujen etkot.

Hevosmessujen etkot.

Laukka -korusarjan VIP -tilaisuus pe 1.4.
Tampereen Hevosmessut olivat tänä vuonna iso henkinen ja fyysinen ponnistus, ihan näin henkilökohtaisella tasolla. Termi ”make it or brake it” kuvaa sitä ehkä parhaiten. Jännitin turhaan, sillä tottahan toki meidän mahtava tiimi hoiti homman himaan! Tuskin ketään kiinnostaa, mutta kerron silti – oikea kainaloni on stressikainalo. Se reagoi välittömästi tiukkoihin tilanteisiin muodostamalla päiväntasaajan kokoisen hikiläikän. Niinpä hieman kuumotti, kun sain henkilökohtaisen kutsun perjantain hevosmessujen etkoille, jotka olivat samalla Marko Björsin suunnitteleman Laukka -korusarjan VIP -tilaisuus. Suuri kiitos ja kunnia, mutta myös haaste yrittää näyttää kerrankin ns. ihmiseltä…


Alex avecina mukaan ja saavuimme (yllättävää kyllä) ajoissa Hämeenkadun Kultajousi -liikkeen tiloihin. Liike ei ollut valtava, paikalla oli kuitenkin väkeä arviolta 60 henkeä. Tarjoilu oli oletettavasti eleganttia; chorizo-avokado -cocktailpaloja sekä kuohuviiniä. Pehmeä rupattelun hälinä oli rentouttavaa ja näin siinä pari tuttuakin. Ei ehtinyt ”laukkaa” sanoa, kun kuoharilasi oli taas täynnä… 😉 Kiitos nopeasta toiminnasta tarjoilijoille! Saimme rauhassa tutustua näytillä olleisiin koruihin, ennenkuin illan artistivieras, Sani, esiintyi. Koruseppä Jouni Salo näytti minulle erilaisista koruista piirtämiään 1:1 -luonnoksia, aivan mielettömiä!

Laukka -sarja julkaistiin jo alkuvuodesta 2016. Se on tehty yhteistyössä legendaarisen A. Tillanderin koruliikkeen kanssa. Korualan markkinoilla on ollut kysyntää sekä naisille, että miehille sopivalle luksussarjalle. Björsin persoonassa yhdistyy luotettavuus, ammattimaisuus ja tyylikkyys – siksi hänet haluttiin suunnittelemaan Laukaksi nimetty korusarja. Jokaisesta myydystä korusta lahjoitetaan euro Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto ry:n eläinsuojelutyöhön. Laukka symboloi montaa seikkaa; SEY:n kuluvan vuoden teemaeläin on hevonen ja kyseinen korusarja juhlistaa myös Björsin 40-vuotista taivalta ratsastuksen parissa.

”…homma lähti siitä sitten vähän laukalle!”

”Pidin tätä kunnianosoituksena hevosille ja tietysti myös itselleni, kun minua pyydettiin mukaan. Ensin ajattelin, ettei minusta ole siihen, mutta menin kuitenkin ensimmäiseen tapaamiseen koruseppä Jouni Salon kanssa. Hän oli asiasta innoissaan ja homma lähti siitä sitten vähän laukalle! Koruja piti suunnitella alunperin kolme, mutta niitä tulikin 27…”, Björs kertoo. Sarjan suunnitteluun ei mennyt juurikaan aikaa. Björs teki muutamia luonnoksia ja otti tapaamiseen mukaansa kengitysnauloja. Björs ideoi ja katseli malleja, varsinaiset korut ovat toki kultaseppien takomat. Laukkaa -sarja on siis yhteistyön tulosta.

Täytyy myöntää, etten ole kovinkaan koruihminen. Ahdistun kaikista killuttimista ja sormet turpoavat sormuksista. Silti Laukka -sarja kiehtoi, ehkäpä juuri sen aihepiirin vuoksi. Aiheita on kolme; kengitysnaula, kavio sekä hevossiluetti. Jokainen koru on käsin tehty, eli uniikki. Omaa mieltymystä voi tyydyttää materiaalivalinnoilla kelta- ja valkokullan sekä hopean ja oksidoitun hopean välillä. Päätimme, että Alexille hankitaan nimenomaan oksidoitusta hopeasta tehty kaulakoru suoralla kengitysnaulalla ja nahkahihnalla. Se on miehekäs, tyylikäs ja sopii arkikäyttöön kengittäjällekin. Nahkahihna on säädettävä, joten se käy edustustilaisuudessa riipusmallisena. 
Tilaisuuden päätteeksi arvottiin muutama Laukka -koru sekä Helsinki Horse Show -lippuja. Meidän tuurilla onni ei suosinut, mutta vietimme kuitenkin viihtyisän illan! Korujen hinnat eivät ole tähtitieteelliset, oman yksilönsä saa jo noin 100 eurolla. Kevään ja kesän valmistujais- ja rippijuhlia silmällä pitäen kannattaa punnita Laukka -korun merkitystä päivän sankarin kannalta. Hevosihmiselle varmasti mieluisa lahja! 
Laukka -sarjaa myy Westerback ja A. Tillander Helsingissä sekä Elegance Kultajousi. Halukkaille Playsson.net voi postittaa pyydettäessä mainosesitteen.
Marko Björsia haastatteli tiimibloggaajamme Mira Nieminen, koko haastattelu tulossa Playsson.netin portaaliin tällä viikolla. Kuvat koruista otti Emmi Ylimäki / Playsson.net.


Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *