Mieluummin jäisin Viroon.

Mieluummin jäisin Viroon.

Tallinn International Horse Show 2.-4.10.2015.


Team Playsson kohteessa.En ole kovinkaan paljon maailmaa kiertänyt, mutta sen voin sanoa, että Tallinna on ehdottomasti lempikaupunkini! Sinne on helppoa ja edullista mennä, eikä siellä kulkeminen ole vaikeaa. Olen vuodesta 2008 käynyt säännöllisen epäsäännöllisesti myös Tallinn International Horse Show’ssa, joten tämäkään vuosi ei ollut poikkeus. Nyt saimme vielä verhottua koko reissun duunin piikkiin, sillä Playsson.net sai tapahtumaan kaksi pressipassia. Pressipassit saivat oikeutetusti parhaimmat kuvaajat eli Anni ja Alex. Me muut hoidimme ns. PR-puolta. 😀

Tarkoituksena oli lähteä jo torstai-illalla. Koska ihmisten aikataulujen synkronisointi on välillä hankalaa, tulimme siihen tulokseen, ettei perjantaiaamun ohjelma ollut niin tähteellistä. Niinpä lastasimme itsemme ja automme perjantaina klo 10.30 lähteneeseen laivaan. Tallink Siljalle jälleen kerran vain pelkkiä kehuja asiakaspalvelusta! Tallinnassa olimme klo 12.30 ja pieni kuumotus kiipesi niskaani heti satamassa. Olin luonnollisesti kuskina ja vastassa oli lauma poliiseja ratsaamassa laivasta ulos tulevia autoilijoita. Enhän minä mitään ollut juonut, mittari näytti nollaa ja hyvää päivän jatkoa. Saavuimme Saku Suurhallille hieman ennen klo 13.00. Anni ja Alex menivät pressipuolelta sisään samalla, kun me haimme koko viikonlopun rannekkeet.

TIHS on huomattavasti pienempi tapahtuma, kuin esimerkiksi Helsinki International Horse Show, mutta paljon tunnelmallisempi ja viihtyisämpi. Halli on kotoisa, paikat saa itse valita ja ruokakin on sisällä edullista. Vieressä oleva Rocca Al Maren kauppakeskus on myös kätevä, sillä tauoilla ehtii siellä käydä syömässä paremmin. Luokissa kilpailivat pitkälti aina samat ratsukot, mutta silti jokainen kilpailu oli viihdyttävää. Hienoa nähdä, kuinka virolaiset kannustivat aina raivoisasti omiaan!

Tytöt tekivät ostoksia, joissa minä oli tehokkaasti konsultoimassa. 😀 Expoalue on yhdessä kerroksessa, sisältäen vain muutaman eri yrityksen. Hinnat olivat firmasta riippuen Suomen tasoa tai reilusti sen alle. Joitain hyviä tarjouksia oli, etenkin saksalaisella Reitsport Manski. (Kyseinen puljuhan saapuu myös HIHS:iin, mutta samat tuotteet siellä +20 %.) Minä tapasin joitain virolaisia tuttuja ja kävin juttelemassa paria uutta kontaktia, liittyen portaaliin. Laitettuani pari viestiä, Anni ja Alex pääsivät PR-henkilön kanssa tallialueelle haastattelemaan ratsastajia ja saivatkin aikamoisen saaliin! Koukkuun tarttuivat kouluratsastajista mm. Ettan Ehrnrooth (FIN) ja Dina Ellermann (EST) sekä esteiltä Oliver Karma (EST) ja Rosa Mäkelä (FIN). Kun vaan ehdin, kirjoitan haastattelut puhtaaksi ja ne tulevat portaaliin luettavaksi!

Majoituimme vanhassa kaupungissa, OldHouse -nimisessä asuntokompleksissa. Sieltä hallille noin viisi kilometriä. Meillä oli kuuden hengen kimppahuone, joten iltaisin jutut olivat aika kevyitä… Aamupalan söimme vasta Rocca Al Marella, kuten myös lounaat. Isompikin porukka söi lounaan yhteensä alle 40 eurolla. Hallilta sai muutamalla eurolla hyviä salaatteja ja pressihuone tarjosi kahvit. Ainoa miinus oli, että langaton netti ei toiminut katsomossa, vaan lähempänä pressiä. Muun muassa hallilla jaettiin Eesti Päevalehden TIHS2015 -julkaisua, jossa komeili allekirjoittaneen tekemä artikkeli! Olipa hienoa nähdä se siinä!

Aivoituksieni hedelmä.

Seurasimme vielä sunnuntai-iltana FEI:n World Cup -esteet ja lähdimme sen jälkeen syömään. Laiva lähti takaisin Helsinkiin klo 22.30, joten voitte kuvitella mitä kello oli, kun vihdoin pääsimme omaan sänkyyn nukkumaan… Hieman jälkeen klo 3.00 maanantain puolta. Reissu oli kuitenkin kaiken kaikkiaan aivan mahtava ja onnistunut! Mukava irtiotto kiireisestä, joka päivä sinne tänne juoksemisesta… Kolme päivää saimme nauttia hyvästä seurasta ja tämän pallon puoliskon huippuratsastuksesta! Viro on minulle tärkeä maa. Siellä on paljon hevosalan osaajia, niin valmentajia, ratsastajia kuin kasvattajiakin. Suomessa valitettavasti vain yleensä näkyy se kolikon huonompi puoli. Oli harmittavaa lähteä mukavien päivien jälkeen takaisin kotiin, mutta ehkäpä jossain vaiheessa pystytän tilukset jonnekin Tallinnan tuntumaan… 😉

Tällä viikolla on kiirettä TIHS -artikkeleiden kanssa, mutta myös blogiani olisi tarkoitus päivittää tiheämmin. Tulossa uutisointia murheenkryynistä nimeltä Akro sekä Maunon treeneistä. 🙂 Lisäksi lokakuun aikana täsmentyvät Blogiexpon ja istuntaklinikan ohjelmarungot. Unohtamatta tietenkään HIHS:iä! Tulossa kaikkea hauskaa ja aktiivinen alkutalvi!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *