Vaurio korjasi ratsastajaa – katso kuvat!

Vaurio korjasi ratsastajaa – katso kuvat!

Ville Vaurion kouluvalmennus 16.9. Aulangolla.


Nyt kyllä kaaduin otsikossa jo omaan näppäryyteeni, mutta tuohonhan nykyään klikkimainonta perustuu… 😉 Eli eilen olimme Aulangolla, Hämeenlinnassa Villen valmennuksessa. Ja ”me” -termillä tarkoitan, että minä ajoin yhdistelmää, Roosa ratsasti Akrolla ja Alex oli henkisenä tukena. Alunperin allekirjoittaneen piti mennä tunnille itse Elmolla, mutta muutaman mutkan (ja vaivaisen ratsastajan) takia Roosa lähti tuuraamaan. Sinänsä ehkä ihan hyvä veto, sillä kyseinen ratsukko on taas lokakuussa suuntaamassa aluekatsastuksiin!

Akro on ollut klinikkareissun jälkeen kolmisen viikkoa sairaslomalla, joka siis toteutettiin lääkärin ohjeiden mukaisesti kevyellä liikunnalla. Muutaman päivän ajan sillä on menty hieman rankemmin. Uutta Shockwave hoitoa ei ole vielä tehty, yritän ensin selvitä klinikan lähestymisestä n. 700 euron laskun kanssa… Kortisooni on selkeästi myös auttanut, sillä ruuna liikkuu letkeämmin. Lisäksi meillä on testauksessa Chia de Gracian Joint Buddy -tuote, joten seuraillaan mitä tapahtuu…

Valmennusta edellisenä iltana Roosalla oli aika massiivisia ongelmia Akron kanssa kotikentällä, joten riensin ohjeistamaan. Loppupelissä saimmekin ratsukon riidan selvitettyä ja korjattua lähtötilannetta. Ville oli tietoinen Akron vaivasta, joten treeni suhteutettiin siihen. Kummallista kyllä, ratsukko jatkoi samaa riitaansa Aulangolla, kunnes Ville sai neuvot uudestaan läpi. Sinänsä hyvä, että olin aivan samoihin asioihin kiinnittänyt huomiota ja saanut tarjottua työkaluja. Auttaa taas luottamaan omaan ammatitaitoonsa, ettei ihan puutaheinää hölise ratsastajille. 😉 Roosan heikkous on se, että kun hevonen on vahva, hän jää ”kannattelemaan” hevosta ja kädestä tulee passiivinen. Kun istuntaan saa voimaa, kevenee Akrokin.

Muuten tunnilla ei tehty mitään ydinfysiikkaa. Siirtymisiä, joiden avulla haettiin pehmeää, kokonaisvaltaista tuntumaa hevoseen. Akro vaikutti lopputunnista todella tyytyväiseltä ja Roosa sanoikin, ettei ruuna ole koskaan ollut niin rento! Kesäkuun klinikkatapahtuma siis poiki Ville säännölliset valmennukset Aulangolle, sinne mekin hurauttelemme jatkossa. Ville nakitettu myös kokeilemaan Akroa ensi kerralla!

Sitten asiasta seuraavaan; kuinka helevetin tyhmä hevonen voi olla?! Edeltäneen lääkärireissun jälkeen Akro oli sen verran pöhnässä rauhoittavan jälkimainingeissa, ettei sitä meinattu saada traileriin enää kunnolla. Toimenpidettä ei auttanut yhtään se, ettei tuo hevonen ole todellakaan ollut oikeassa jonossa, kun älykkyyttä jaettiin. No, hänen armollensa on nyt jäänyt jonkinlainen lastausongelma päälle ja sekös on lystikästä… Kun 175 cm norsu seisoo poikittain trailerin rampilla, eikä ymmärrä mihin pitäisi pää/takaosa laittaa, on nauru kaukana. Eilen kotona lastattessa ei ymmärrä, eikä varsinkaan Aulangolta lähtiessä. Siinä oli ratsastuskoululaisilla ihmeteltävää, kun Latvian Ihme pisti pystyyn oman rauhallisen show’n. Tilanne ratkesi sillä, että ruunalle saatiin vihdoin väännettyä rautalangasta mihin aukkoon se pää pitää laittaa, jotta loppuruho seuraa perässä sisälle… Ei morjes. Näin ollen meillä alkaa kotona trailerikoulu.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *