Hevoset2015: Sukuposti, haastattelu.

Hevoset2015: Sukuposti, haastattelu.

Tampereen Hevosmessut 11.-12.4.2015.


Roosa ja Akro.

Vielä olisi yksi haastattelu julkaisematta toissa viikonlopun messuilta! Videon alussa puhe katoaa vieressä kailottavan asiakkaan alle… Roosan jututettavana siis Sukupostin perustajajäsen Terhi Piispa. Todennäköisesti jokainen hevosihminen on joskus käyttänyt Sukupostin järjestelmää. Ennen sitä sukutaulujen suurin lähde taisivat olla 90-luvun heppatytöille tutut ”sukutaulukerhot” ja Hevoshullun palstat. Oletko koskaan miettynyt, kuinka uniikki ja erikoinen kapistus Sukuposti loppupelissä on?

Sukuposti on yllättävän laaja ja monipuolinen portaalipalvelu hevostelijoille. Hevostietokannan lisäksi siellä on kattava kuva- ja varsagalleria sekä orikuvasto. Tietojen ja kuvien ohessa järjestelmään lisätään kilpailu- ja näyttelytuloksia. Tamman omistaja voi leikitellä dream pedigree -ohjelmalla, jossa on mahdollista nähdä millainen olisi ”unelmamatch” varsalle. Ja koko hommaa pyöritetään vapaaehtoisten avulla!

Sukupostin perustaminen vie vuoteen 1996, jolloin se ilmestyi lehtimuodossa pienen kaveripiirin toimesta. Sukupostin järjestelmää on vuosien mittaan paranneltu käyttäjäystävälliseksi. Nykyversio toimii jopa usealla eri kielellä! Sukuposti on todellakin ainutlaatuinen – vastaavaa portaalia ei löydy muista maista! Kuvien lisääminen mahdollistaa yksilöllisen tietokannan pitämisen. Päivän aikana kuvia saapuu tarkistettavaksi noin 50 kpl. Kuvat tarkistetaan käsin yksitellen. Vastoin yleistä ”oletusta”, Sukupostista ei saa kopioida hevosten kuvia, ilman kuvaajan lupaa. Ei edes sosiaaliseen mediaan. Omalle koneelle kopiointi on kuitenkin sallittua.

Sukupostin käyttö ei vaadi rekisteröitymistä, mutta hankkimalla käyttäjätunnuksen voi mm. lähettää kuvia ja listata suosikkihevosia. Myös muita ”erikoisominaisuuksia” kannattaa hyödyntää tunnuksella. Sukupostin toimintaa voi tukea ostamalla verkkokaupan tuotteita sekä tietysti mainosmyynnin kautta!

http://www.sukuposti.net/
http://www.allbreedpedigree.com/ (+ linkkivinkki: ulkomaan tuonnit yms.)

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “Hevoset2015: Sukuposti, haastattelu.

  1. Haluaisin muuten huomauttaa, että All Breed Pedigree ei muuten käy tietolähteenä Sukupostiin lisättäville tiedoilla, jos joku nyt saa idean laittaa tietojen täydennystä jostakin hevosesta tuon sivuston perusteella! All Breed Pedigreessä esiintyviä tietoja voi nimittäin kuka vain muokata, joten se ei ole kovin luotettava lähde 🙂 Rotuyhdistysten ja muiden maiden hevosrekisteriä ylläpitävien tahojen omat hevostietokannat ovat yleensä valitettavasti maksullisia tai rekisteröitymisen vaativia, mutta muun muassa Virolla, Latvialla, Liettualla, Puolalla ja Ruotsilla on omat ilmaiset tietokannat, jotka eivät vaadi rekisteröitymistä.

    1. Kiitos tiedosta! 🙂 Voitko laittaa minulle vielä linkkeinä nuo Baltian ym. ja Ruotsin tietokannat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *