Mistä haaveilen.

Mistä haaveilen.

Jokaisella täytyy olla unelma, että jaksaa jatkaa.
Elämäni on ollut nyt jokseenkin hevosetonta ja sanonta ”hevoseton on huoleton” ei juurikaan pidä paikkaansa. Ei kyllä tarvitse stressata huonosta kelistä tai kentän pohjasta, kun ei itse ratsasta, mutta rehellisesti sanottuna on ikävä hevostelua. Tuntuu mukavalta kertoa ihmisille tarinoita, kun oli heppapuppa tai mitä on aikoinaan tullut treenattua ja kisattua. Onko elämä muuttunut pelkäksi haaveiluksi? Tästä ajatuksesta innostuneena kerron nyt teille mistä haaveilen. Tosin kaikkeen tähän tullaan tarvitsemaan rahaa. Vaikka nyt pidänkin paussia hevosalan töistä, unelmoin silti vain hevosista. Tässä muutamia ideoita, jotta ”pääsen taas leikkimään” (vai miten se meni, ht.net?). 😉
Huippuhevoset

Koska on erittäin epätodennäköistä, että ratsastan enää kovinkaan tavoitteellisesti, haluan asennoitua hevosen omistajan rooliin. Olisi kiva omistaa hyviä hevosia, joita tarjota hyville ratsastajille. Joko jo tasokkaille tai sitten nostaa hevosten avulla seuraavalle tasolle. Nuoret ratsastajat ovat edelleen lähellä sydäntä, siksi tahtoisin antaa mahdollisuuksia niille, joilla ei ole pappa betalaria taustalla. Kasvattamisesta en ole kiinnostunut, stressaisin aivan liikaa tammojen tilaa ja olen huono tulkitsemaan sukuja. Ulkomailta tuonti olisi järkevä vaihtoehto. Sinällään Akrossa on laatu kohdallaan, mutta en halua Lotalle paineita sen ratsastamisen suhteen. Jos Akron kanssa saa kaiken toimimaan, sen kanssa on realistista VaB-VaA radat. Sen enempään en usko sen rahkeiden riittävän.
Myyntihevoset

Edelliseen liittyen voisi hankkia yhteistyökumppanin ulkomailta, jonka kautta toisi hevosia Suomeen myyntiin ja kisattavaksi. Minulla on ikävä Marikaa (Vunder), koska en ole pitkään aikaan voinut Virossa käydä tai pyytää häntä meille. Nykyisen taloustilanteen takia hevoskauppa ei juurikaan kannata. Ymmärtääkseni taantuma hellittää ensi vuoden aikana. Joka tapauksessa olisi kiva pyörittää myyntihevostoimintaa. Hyvänä konseptina olisi hoitaa myyntihevosten liikutus valmennustuntien kautta. En halua enää kuormittaa itseäni liialla opetustyöllä, joten opettaja tai useampi täytyisi palkata. Tuntien kautta voisi tarjota myös kilpailumahdollisuuden oppilaille ja siten jatkaa ideaani, jonka jo Palomaan ratsastajien kanssa aloitimme.

Tallitilat

Oikeanlainen oma talli olisi huippua! Palomaan tilat ovat jo niin vanhentuneet ja paikka sijaitsee hankalassa paikassa, ettei sen pito ammattimielessä kannata. Haluaisin modernit tallitilat jostain sopivalta paikkakunnalta, ehkäpä Ypäjän suunnalta missä kaikki tapahtuu? Liukuovelliset karsinat, vesiautomaatit, hyvät hiekkatarhat, kenttä ja – maneesi! Tilat, joissa voi ammattia harjoittaa mutkitta. Sekin ehkä syynä siihen, että haluan taukoa hevostöistä, että se ei ole ollut missään suhteessa enää sujuvaa. Haluaisin olla pelkkä tallipomo! Tilojen pitäisi antaa mahdollisuudet edellä mainittuihin kohtiin, näppärät koeratsastuksia varten ja optimaaliset treeniin.

Hevostarvikeliike ja satulakauppa

Sitten haluaisin kivan pienen liikkeen, jonka kassan takana voisin olla muutamana päivänä viikossa. Olisi mukavaa tehdä visualista työtä kaupan ulkoasun suhteen ja antaa neuvoja sekä ohjeita tuotteiden käytöstä. Ehkäpä myydä jotain tiettyä merkkiä tai maahantuoda jotain uutta. Rakastin olla töissä HorseBoutiquen osastolla HIHS:in expossa! Sai tavata ihmisiä ja myydä hevostavaraa. Lisäksi olen jonkin verran opiskellut satulansovitusta, haluaisin syventää oppeja ja aloittaa satuloiden kaupustelun. Haluaisin panostaa erityisesti käytettyihin, hieman halvempiin satuloihin ja vaihtokauppaan. Harva paikka enää ottaa vaihdossa niitä ei-niin-kalliita penkkejä. 
Blogi

Tuntuu, että ideat blogiin alkaa olla vähissä. En oikein osaa mitään hevosaiheista postata, kun en juurikaan aiheita saa elämästä. En halua myöskään laittaa blogia tauolle, sillä olen kovasti tehnyt töitä sen eteen, saanut yli 500 lukijaa ja panostanut tähän useamman vuoden. Niinpä niskasta kiinni ja pitäisi saada nostetta! Jos saisi enemmän toimitustöitä lähinnä ulkopuolisten työnantajien toimesta. YLE:n Ystäväni hevonen -blogin vierailu oli mieluista, lisäksi toimitan vielä Shettisyhdistyksen lehteen valmennuspalstaa. Tarvitsen siis yhteistyökumppaneita ja uusia vinkkejä blogiin! Olen vähän pohtinut myös apubloggaajan hankkimista… Bloggaaminen on ollut mukavaa ja olen hämmästynyt siitä, kuinka nopeasti blogi lähti kasvuun. Yhtä yllättävää on se, että blogini on ollut ihmisistä niin kiinnostava – hyvässä ja pahassa. 
Että tässähän tätä. Muuta ei puutu, kuin lottovoiton muodossa tulevat tikkaat pois taloudellisesta montusta. Mutta ainahan saa haaveilla… Haastan kaikki bloggaajat kertomaan omista haaveistaan! Etten minäkään aina vain kerro negatiivisia asioita. 🙂

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Mistä haaveilen.

  1. Asuisin maalla, oma pikku talli ja olisin töissä mistä tykkään. Lisäksi olisin opiskellut hevoshierontaa. Mutta ennen kaikkia minä ja läheiseni olisimme terveitä 🙂

    1. Nuohan on ihan realistisia haaveita, jos vaan tekee kunnolla töitä niiden eteen. 🙂 Terveys taas on sattuman varassa…

  2. Pakko udella että mihin perustat väitteen "Ymmärtääkseni taantuma hellittää ensi vuoden aikana." ?

    1. Ihan siihen, että radiossa haastateltiin asiantuntijasetää, joka näin laukoi. Olen kyllä ihan yhtä skeptinen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *