Akrobats.

Akrobats.

My big boy.
Akrobats on siis ollut viime aikoina muiden, lähinnä Roosan ratsastettavana. Eilen sunnuntaina 21.9. olimme Korpikylän Ratsastuskeskuksella koulukilpailuissa, sillä Roosa ja Akro oli ilmoitettu Helpon C:n tutustumisluokkaan yhdessä Jennin ja Vespan kanssa. Akroa on ratsastettu enimmäkseen pellolla, sillä se ei liiku mielellään meidän kentällä pohjan takia. Niinpä Roosalla on ollut tilaa treenata laukkajuttujakin paremmin. Jenni jännitti ohjelmaansa aika runsaasti, mutta verryttely oli hieno! Radalla Vespa toimi vespamaiseen tyyliinsä ja ensimmäisen laukkaosuuden jälkeen hyppäsi kouluaidan yli, nätillä tyylillä. Hylkyhän siitä tuli.

Roosa sai Akron kulkemaan verryttelyssä todella kivasti, jopa keskiravit löytyivät. Radalla koko ratsukko oli oikein rento ja ohjelma sujui mainiosti! Ainoastaan se treenattu keskiravi jäi vaatimattomaksi. Prosentteja 61,1 % ja 4. sija!! kaksi kasiakin tuli, siirtymistä ja linjoista. Parempi sijoitus jäi parin pisteen päähän, joten luonnollisesti hieman harmitti, ettei keskiravi lähtenyt odotetusti. Parissa kaarteessa ruuna huomattavasti kaatui sisäpohkeelle eikä ravannut kunnolla. Muuten oikein ehyt rata, joskin jotenkin ”tukkoinen”.

Aikaisemmin kerroinkin jo, että Akro lähtee Ypäjälle treenattavaksi. Olen miettinyt tätä ratkaisua jo pitkään, mutta en ole kyennyt luopumaan ruunasta aikaisemmin, vaikka olisi pitänytkin… Roosa ratsastaa Akroa hyvin eikä kyse ole mistään muusta, kuin siitä, että talven tullen meidän puitteet Palomaalla menee normaalia huonommiksi. Kenttä jäätyy ja on miltei käyttökelvoton jollei lunta tule. Haluan hevosen kunnollisiin puitteisiin ja treeniin. Olen aika varma, että se kipeytyy pienellä kentällä liikkumisesta, niin jaloistaan kuin lihaksistoltaankin. Siksi olemme välttäneet sen liikuttamista meidän kentällä. Alex laittaa Akrolle pohjalliset, jotta se suojaisi kavioiden pohjaa eikä se arkoisi niitä jos tulee jotain kiviä ja käpyjä vastaan. Lisäksi ostin sille uudet Back On Trackin -tallisuojat (olen todennut aikaisemmin käytössä olleet patjat ihan huippuhyviksi). Akro sai myös D-kalsium lisärehua nivelille. Ihan vaan täytyy nyt ennalta ehkäistä ja ottaa varman päälle, kun lähte toiselle ratsastettavaksi!

En tiedä kauanko Akro siellä on. Tiedän että tulee kova ikävä. En haluaisi luopua ruunasta, mutta pitää pystyä ajattelemaan hevosen parasta. Ja eikä Ypäjä onneksi ole kaukana. Ensi viikonloppuna on Alexilla ja Elmolla aluekatsastus, viedään Akro samalla. Elmo vielä majoittuukin samassa tallissa, kuin missä Akrolla on tallipaikka varattuna. Luottavaisin mielin matkaan! Minulla on mielessä vähän mielipidepostausta… Olen nimittäin kyllästynyt toisiin hevosihmisiin. Siitä lisää myöhemmin.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *