557 haamulukijaa ja muita heikkouksia.

557 haamulukijaa ja muita heikkouksia.

Mihin mun aika on mennyt?


Tämänkin postauksen otsikon piti olla 558 haamulukijaa, mutta joku luopio häipyi taas. Blogiani on kohdannut lukijakato (vaan ei suinkaan kävijäkato, 11 000 / kk), mutta siitä voin syyttää vain itseäni ja hidasta päivitystahtiani. Miekkiön Ratsastustalli on vienyt kaiken ajan, teen mainostyötä eniten vapaa-aikanani. Mutta en valita, nyt on tehtävä hommia, kun tulijoita on! Päivä alkaa aamutallilla, ruokimme hevoset klo 8.00 ja viemme ulos ennen yhdeksää. Sitten siivoamme oman tallimme ja perään vanhan tallin. Aamupalan jälkeen klo 12.00 annamme päiväheinät ja käymme kotona. Klo 16.00 jatkuu päivä tunneilla, ratsastuksella ja tarhojen ym. siistimisellä. Iltaseitsemältä annamme heinät ja klo 20.00 ruokinta.
Ratsastin Akron itse viimeksi pari päivää sitten, menimme kentällä nivelillä ravityöskentelyä. Ajattelin nyt tehdä yhden asian juurian myöten kunnolla, joten taivuttelin ruunan pehmeäksi isolla ympyrällä. Alkuun sai ratsastaa hiki otsassa, kunnes se vihdoin antoi periksi! Lopuksi oli jopa ihan nautinnollista mennä! ;D Ei siis mitään erikoista, mutta tehokasta perustyöskentelyä. Akro pääsi myös yksi päivä Hemun kanssa hieman ilman satulaa liikkumaan, tyttö oli niin pieni tyypin selässä! Mutta Akro meni nätisti. Aamuisin hevoset ovat olleet hetken pienellä laitumella. Akropa oli sitten sateen jälkeen piehtaroinut oikein kunnolla, ette usko kuinka meinasi mennä hermo, kun tätä puunasi! Lopulta luovutin saatuani isoimmat pois ja pesin sen ratsastuksen jälkeen. Torstaina Pinkki saapuu valmentamaan, mutta lupasin Akron Ninalle lainaan. Menen siis vain seuraamaan. 🙂

Mietin tässä eräänä päivänä heikkouksiani ratsastajana. Vahvuuksiksi lasken mm. kyvyn lukea hevosta, ennakoinnin ja reaktionopeuden, tasapainon sekä pitkän taustan erilaisten hevosten kanssa. Mutta luetellaan vikoja, sillä ihmiset tykkää aina valittaa… Fysiikka ja kehonhallinta on nykyään suurin ongelma. Esteaikoinani olin fyysisesti vahvempi ja joustavampi ratsastaessa. Nyt olen jäykkä p*ska, jonka kropppa ei jousta enää mihinkään. Jokaikinen täräys pompauttaa ja joutuu tekemään tuplasti töitä, jotta pystyy istumaan. Mitä jäykempi olen, sitä passiivisemmaksi istunta tietysti muuttuu. Jään pahasti välillä matkustamaan. Passiivisuus ilmenee myös kädessä, sillä se saisi olla levollisempi. Selkä notkistuu ja hakee hyvää asentoa, jonka ansiosta jalka menee eteen. Pohje pitäisi siis pysyä lähellä hevosta, missä helvetissä on mun lähentäjälihakset?? Satulasta riippuen peffa myös hivuttautuu takakaarelle. Taivas, olempa täydellinen. Ai niin ja istun vinossa oikealle, koska oikean puolen lihakset eivät pidä. Milloin pääsee parajoukkueeseen? 😉 Positiivisena puolena täytyy sanoa, että ainakin osaan tunnistaa ja myöntää virheet. Nämä ovat kyllä tulleet vuosien varrella…

Vahvuuspuolelle luettelin reaktionopeuden, josta päästään myös ennakointiin ja reaktiokykyyn. Mielestäni nuo ovat ratsastajan tärkeimmät ominaisuudet. Tästäpä sitten teen seuraavan postaukseni, joten pysykää mukana! Mutta mitä teen teidän 557 haamulukijan kanssa? 

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

2 thoughts on “557 haamulukijaa ja muita heikkouksia.

  1. En ole kauaa blogiasi seuraillut, mutta tosi kivalta vaikuttaa, omakin blogi puoliksi kuollut, ja kun kommenttia eikä palautetta tule, päätin että kommentoin jokaiseen seuraamaani blogiin jotakin 🙂 Tykkään blogistasi sen, minkä vähän olen lukenut 🙂 mutta haluaisitko vähän selventää paria asiaa ?:) anteeksi jos ihan tyhmät kyymykset !, mutta onko sinulla oma talli? Ja onko se omiesi hevostesi vai talli missä käy muitakin vähänniinkuin ratsastuskoulu? Ja millaisia hevosie sinulla on omana tai hoidettavana tai ratsastettavana ? Kuinka monta ? Mutta blogisi sai yhden aktiivisen lukijan 🙂

    1. Kiitos paljon palautteesta! Meillä on siis kihlattuni kanssa hevosalan yritys, jonka olen perustanut v. 2008. Olemme kahden tallin "loukussa", Hämeenkoskella on vanhempieni tilalla pari poniani sekä täyshoitohevosia ja sitten meillä ns. vuokratilat Lahdessa maneesitallilla. Siellä minulla kaksi hevosta ja Alexilla kaksi. Muuten on sitten täysihoitohevosia ja opetuskäytössä olevia. En ratsasta juuri nyt, kuin omaani. Hoidettavia on päivästä riippuen 7-14 kpl. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *