Akro puuhailee.

Akro puuhailee.

Joulukuun viimeinen ”jennipainotteinen” viikonloppu.Niinpä se on taas, että vuosi on tullut päätökseen… Ollut tasapaksu vuosi, huomioimatta muutamaa highlightia. Kuten aikaisemmin mainittu, Jenni on hoitanut Akron liikutusta viime viikkoina. Tämä viikonloppu oli myös Jennin vastuualueella.
Lauantaina toimin kuskina, kun Akro ja Enska kävivät maneesilla treenaamassa. Jenni oli jo tovin kysellyt, että koska voidaan käydä ja nyt olisi hyvä tilaisuus. Enska (4v. ruuna) oli ekaa kertaa ”maailmalla”, joten mikäs se parempi kanssamatkustaja kuin Akro! Se verran hyvin tiedän Akron ajatukset, kun ollaan hallilla treenaamassa, että laitoin heille gramaanit ratsastukseen. Akro muuttuu nopeasti todella vahvaksi ja haluaisin, että Jenni oppisi ensin toimimaan siellä muuten, kuin ”tappelemaan” ruunan kanssa. Remmeillä menikin sitten pätkiä ihan kivasti! Tekivät perusjuttuja; vähän avo- ja sulkutaivutuksia, voltteja jne. Kerrankin oli tilaa! 
Akro oli unohtanut, mitä laukkapohkeet tarkoittaa (…) – esitti vain hienoja sulkutaivutuksia ja muita poikituksia, kun Jenni pyysi laukkaa. Muutama räpellysnosto löytyi. Sovittiin, että käyn kyydissä vähän muistuttamassa ja huhheijaa, kun oli mukavaa! En ole useampaan viikkoon ratsastanut, kuin asiakkaiden hevosia muutamaan otteeseen. Otin ulkohousuissa ja tallikengissä Akron kanssa vähän laukkaa ympyrällä, nosti ihan hyvin ja kasasikin. Tehtiin pari vaihtoja ja pätkät keskiravia. Voittajafiilis, kun Jenni sanoi joskus osaavansa itse samallalailla. 😀 Jenni kävi vielä verkkailemassa itse.

Sunnuntaina meillä oli istuntatunteja Saara Auvisen toimesta. Jenni ja Akro olivat ekalla tunnilla ”etsimässä peräaukkoa” ja ”avaamassa haaroja”. No ei, ei nyt sentään mitään niin epämääräistä, mutta mielikuvina käytettynä auttoivat istunnan haussa. Ryhmiä oli yhteensä neljä ja uskon, että kaikki saivat tunnista jotain irti! Jennin istunnassa ja istunnan käytössä tapahtui ainakin selkeä muutos, kun tallia siivotessani katselin pätkiä sieltä täältä. Akro alkoi heti liikkua rennommin ja paremmin. Lisäksi sille oli tullut hiki kainaloihin ja takapäähän, joka on oikeasti (Jennin ratsastaessa) harvinaista! 😉 Tunti ei sinällään ollut raskas, lähinnä käyntiä ja vähän ravia, mutta hevoset pistettiin tosissaan töihin ratsastajan istunnan vaikutuksesta. Saara tulee taas 17.1., pitää varmaan itsekin uskaltautua…
Tällä viikolla pidän jonkin verran valmennustunteja, tulee uusia ratsastajia valmennettavaksi. Vuodenvaihde menee rauhallisesti kotona, viikonloppuna olemme Turussa ja käymme Tukholmassa. Yksi tallipaikka on vielä kotona vapaana, otan siihen ratsutettavan tai täysihoitohevosen. Palaillaan!

Kuvat: Anni Ihalainen.

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *