Päivitystä viime päiviltä.

Päivitystä viime päiviltä.

Pe-ma 4.-7.1.

Tämä viikonloppu on taas tehty töitä enempi vähempi! Perjantaina kävin erään valmennettavan kotona pitämässä vaihteeksi tunteja hänen omilla poneillaan. Molemmat ovat eestiläisiä ruunia, toinen 6v. ja toinen 4v. Jälkimmäinen on myös minun sisäänratsastamani. Koska viikon polttava teema on ollut temponmuutokset ja siirtymiset (olen tahkonnut aihetta niin monena eri versiona että…), teimme helppoja harjoitteita kasaamalla käyntiä ja ravia pätkissä sekä ratsastamalla taas välissä eteenpäin. Ideana oli saada ponit reagoimaan nopeasti apuihin, niin hidastaviin kuin lisääviinkin. Tehtäviä vaikeutettiin ponien mukaan, vanhempi teki hieman enemmän ja junnu vähän helpompana versiona. Muutama laukannosto päälle. Oma kehu haisee, mutta täytyy sanoa, että 4v. ponilla oli paljon parempi työmotivaatio ja liikkui hienosti! 😉 Vanhemmasta tulee kyllä oiva kisaponi tälle kaudelle, jahka kuski malttaa tehdä töitä rauhassa! Illalla oli vielä pari tuntia kotona ja Janita ratsasti Akron.

Lauantaina ”eksynyt karitsa” eli Katarina palasi meille vauvaloman jälkeen takaisin yksityistunneille! Haettiin perusasiat kuntoon tauon jälkeen ja hyvinhän se sujui! Sitten Heltimoisen Tiina piti hyppärit meidän kuudelle (kisatiimi)ratsukolle. Olin onneksi fiksu, enkä aurauttanut kenttää viime viikolla! Loska suojasi jäätymiseltä ja kenttä oli nyt pelkän lanauksen jäljiltä bueno! Aliisa ratsasti Musen ”naapuritallilta” teitä pitkin 5 km päästä heidän ekalle yhteiselle estetunnilleen ja ilman maltillisesti meni. Tiinan mukaan siitä tulee ihan kelpo peli, vaikka juttujen mukaan Muse on kuulemma ”käytöshäiriöinen”… P*skan marjat, sanon minä! Tuota parempaa ponia en ole vähään aikaan nähnyt, tekee juuri mitä pyydetään, kulkee nätisti ja on hyvä hoitaa! Eiköhän se ole ihan ratsastajasta kiinni, miten pelittää – voisin veikata. Hyppäreiden jälkeen Jesse piti yhden yksityistunnin ja sillä aikaa vein Musen hevosautolla takaisin tallillensa. Ei tarvinnut Palpan enää pimeässä ryttyyttää menemään. Itselläni oli vielä sen perään kolme ratsukkoa klo 17.00 tunnilla.

Sunnuntai oli vähän ”kevyempi” päivä. Ajelin Orimattilaan ja pidin siellä viidelle uudelle ratsukolle valmennukset. Olivat kovin tyytyväisiä, joten liitin heidät valmennuspiiriini. Tarkoitus olisi käydä siellä vähintään kahden viikon välein, heillä käy myös istuntaopettaja silloin tällöin. Otan tällä kevätkaudella vielä muutamia uusia ratsukoita – joko meille tai muualla. Hienot uudet mainoksetkin saapuvat parin päivän sisään, viljelen niitä sitten pitkin kyliä… Kotona oli vain yksi tunti, joten ehdin ratsastaa huolella ravurista ratsuksi -projektinikin eli Maxin. Ruuna on ollut neljä viikkoa ratsastettavana ja nyt löytyy jo jotain pätkiä selkeää ravia pyöreänä molempiin suuntiin. Laukka-apuihin ollaan myös tutustuttu, mutta vasta ihan vähän. Yritän saada ensi viikonloppuna teille tehtyä postauksen pelkästään Maxista, Erkko lupasi tulla kuvaamaan! Jos teillä on kysymyksiä ex-ravurin ratsastamisesta, nyt olisi hyvä sauma avautua! Lisäksi saatiin uudet ”edustusvaateetkin” käyttöön!

Tänään maanantaina oli hermoja lepuuttava VAPAAPÄIVÄ! Siivottiin J:n kanssa heti aamusta talli ja suunnattiin sitten Lahteen junalle. Näppärästi rautatietä pitkin Helsinkiin, jossa treffattiin ihanat ystäväni Kaisa ja Maija. Kävimme syömässä herttaisessa pienessä italialaisravintolassa, kahvilla, kaupoissa jne. Oltiin umpituristeja ja kierreltiin paikkoja. Olen syntynyt ja asunut pienenä Helsingissä, mutta nykyisin olen siellä aivan surkea kulkija! Kiitos vaan tytöille! *puss*

Huomenna jatkuu normityöt! Viikonloppuna tulee Marika käymään, joten menemme hevosten kanssa käymään maneesilla. Marika lupasi ratsastaa hetken Akrolla, yritän saada videota otettua! Muutama täti uskaltautuu meillä Marikan tunnille… 😉 Mulla myös paatospostaus tuloillaan, teen sen erikseen kun ehdin! Lopun kuvassa Kaisa ja joku eduskuntatalo! …eivaa. 😉

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

4 thoughts on “Päivitystä viime päiviltä.

  1. Hmmmm, jos sulla on vielä aikaa, niin olisko kiinnostusta käydä pitämässä Janakkalassa estetunteja? Meillä kun tuo Nikkilän Maria käy kerran viikkoon pitämässä kouluvalmennusta, mutta estevalkku on vielä hakusessa. Olis meikäläisen lisäksi myös toinen ratsukko vailla estevalmentajaa 🙂

    1. Eiköhän se onnistu, vielä mahtuu muutama ratsukko kalenteriin… 😉 Laita mulle sähköpostia (palomaan.ponitalli@phnet.fi), niin voidaan sopia joku ajankohta! Jos teitä on kaksi niin ryhmätunnin hinta n. 25-30 eur / ratsukko, riippuu matkasta. Yksäri vähän enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *