Tavoitteet tälle vuodelle.

Tavoitteet tälle vuodelle.

Uusi vuosi, vanhaakin vanhemmat kuviot!

No ei vaan, ainahan sitä täytyy yrittää päästä eteenpäin (kisa)kausi kerrallaan! Tämäkin näyttänyt olevan suosittu aihe eri blogeissa, joten tottahan minäkin tällaisen teen! Eli nyt täysin varastettu idea, mutta muovaan sen vain omakseni. 🙂

Tammikuussa ratkeaa moni asia. Hain II-tason lajivalmentajan koulutukseen ja tiedon pääsinkö siihen mukaan saan vasta 14.1. Saatuani I-tason läpi en uskaltanut mennä kokeneempien valmentajien perässä samantien II-tasolle, vaan jatkoin opettamista kotona hissukseen. Nyt tuntui, että olisin valmis jatkaan, että olisi jotain uutta annettavaa, joten laitoin hakemuksen! Tämä olisi iso harppaus taas ”urallani”! Tiedän, että siellä on paljon muitakin päteviä hakijoita, ei voi kuin toivoa parasta… Jos pääsen mukaan, koulutus alkaa helmikuussa Vierumäellä ja jatkuu myöhemmin Ypäjällä. Suuntautumisen olen ajatellut tehdä tietty kouluratsastuksen pariin.

Akron suhteen tahtoisin saada sen ensimmäiseksi tarvittavaan kisakuntoon. Talvikaudella treenaileminen on vaikeaa kotiolosuhteissa ja aina ei ehdi maneesillekaan… Pitää siis tehdä kaikkea mitä pystyy, maastoilla, hioa helppoja asioita, juoksuttaa jne. Se syö reilusti, mm. Kraftin Muskelia. Kuten olen aikaisemmin kirjoitellut, se on ollut todella vahva ratsastaa viime aikoina! Toivottavasti tilanne paranee hammashoidon ja hierontojen ansiosta! Meillä aloitti uusi apuratsastaja Janita, Briteissä olevan Jennin sijaisena. Janita on jo vähän tutustunut hevosiin ja ideana olisi, että hän pääasiassa ratsastaa Akroa silloin kun en itse pysty. Kisatavoitteena on ratsastaa kesän aikana läpi muutamia hyviä HeA -ratoja (jos saisi sen 60 % täyteen) sekä testimielessä käydä pari VaB -rataa, heti kun laukanvaihdot on ok.

Omien valmennettavieni kanssa on aika erilaisia tavotteita. Keskitytään jonkin verran enemmän Aliisaan ja Museen, sillä tytön olisi tarkoitus siirtyä tällä kaudella uuden ponin kanssa aluetasolle estepuolella. Jos Aliisalla ei riitä mielenkiinto koulupuolellekin, tsekkaan sille jonkun kouluratsastajan menemään myös HeB-HeA -luokkia. Poni kuitenkin hankittu hänelle kisakaveriksi, joten niillä eväillä edetään… Nanna ja muut pikkuponit pysyvät muiden tyttöjen kisattavina. Jospa saataisiin lisää sijoituksia ja 10-vuotias Sinikin 60-70 cm luokkiin! 🙂 Haluan heidän vain saavan kisakokemusta ja hyviä ratoja! Heillä kaikilla kuitenkin takana vasta 1-2 kisakautta.

Eilen illalla olin saanut puhelimeeni soiton oudosta numerosta ja selvitettyäni asian, sain tietää numeron kuuluvan tälle meidän olympiaratsastaja Mikaela ”Fia” Lindhille. Hän oli laittanut myös sähköpostia ja tänään puhuin hänen kanssaan sitten puhelimitse. Kahden viikon kuluttua selviää, menenkö heidän talliinsa tuuraamaan mm. nuorten hevosten ratsastajana, helmikuusta eteenpäin. En uskalla vielä innostua liikaa tai nuolaista ennenkuin tipahtaa, sillä niin usein käy. Tanskaan lähteminen olisi superhienoa ja huippuasia tälle vuodelle, mutta olen leijunut jo pelkästään tästä tilanteesta! Katsellaan, katsellaan…

Playsson täyttää tänä vuonna 22-vuotta. Sen ja Lotan kanssa olisi tarkoitus pyöriä vähän näyttelyissä. Olisi mahdottoman upeaa, jos Playsson uusisi kesällä Vermossa parhaan veteraanin palkintonsa! Toivon mukaan Lotan kesäihottumakin pysyisi paremmin kurissa… Shettisten SM-kisoihin ei todennäköisesti osallistuta – ainakaan enää P:n kanssa. Ehkä Lotalla, jos ovat lähellä.

Mitäpä muuta? Ei viitsi IHAN hirveästi tehdä tavotteita, hankala ehtiä kaikkialle! Muuten jatketaan töitä, selän kuntouttamista, kisailuja ym. Eiköhän retkiäkin tehdä; hevosmessut, Finnderby, TIHS, HIHS, Viro… Salaisena haaveena olisi myös aloittaa ensi syksynä aikuisbaletti! Joskus lapsena olen tanssinut balettia, mutta siitä on piiiiiitkä aika. P.S. Huomatkaa, että teksteissäni on nyt arvostelutähdet! Klikkaa omaa mielipidettäsi vastaava pympyrä!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *