Akrobat ja ratsastajan ongelmat.

Akrobat ja ratsastajan ongelmat.

Jospa sitä kasvattaisi vatsalihakset ja kunnon?

Kyllä – olen nyt uuden hevoseni myötä päättänyt aloittaa ahkeran treenaamisen! Aikaisemmin olen ollut valitettavan passiivinen hevosteni selässä, mutta Akrobatin kanssa on pakko tehdä koko ajan töitä, joka askeleella. Se on todella kiltti ja yhteystyöhaluinen hevonen, joka silti vaatii tiukkaa ratsastusta. Toistaiseksi se on vielä kovin laiha ja lihaskunto ei mikään paras. Onneksi on TAAS kokonainen talvi aikaa treenata ensi kautta varten! Suunnitelmaani kuuluu EqB-Teamiin pääseminen, joten paineet alkaa kasvaa 23. päivää kohti…

Olen kuitenkin törmännyt useampaan ongelmaan. Ensinnäkin; meidän kenttä on aivan liian pieni tuolle hevoselle! Ennen ei ole ollut näin mittavia vaikeuksia ratsastaa siinä. Roopella on säkää n. 175 cm, eli ei voi kuvitellakaan harjoittelevansa edes lyhyen radan ohjelmaa. Joten, joudun ilmeisesti menemään ensi viikolla maneesille. Kuuden kilometrin päässä olisi normaali pieni maneesi, mutta tallin omistaja ei ole halukas vuokraamaan hallia. Ei sitten, jos ei raha kelpaa. Toinen seikka; fyysinen kuntoni alkaa taas pettää. Selkäonnettomuudesta on jo nelisen vuotta aikaa, mutta selkä vaivaa vähän väliä. Hyppääminen on ehdottomasti kielletty, sillä muutama pikkuhyppy saa aikaan jo hillittömät kivut. Viime päivinä on vaivannut hartiajumit sekä oikealla puolella oleva hermosärky alaselästä reiteen. Hartiajumi aiheuttaa vielä pääkipuakin. Yritän saada itseni pian lääkäriin ja hierojalle! Töitä riittää, joten ei ole aikaa sairasteluun.

Kun fysiikka loppuu hevosen selässä, sattuu joka soluun. En pysty ratsastamaan tehokkaasti ja istua oikeaoppisesti kuin pieniä pätkiä. Se on valtavan turhauttavaa! Mieli tietää mitä pitää tehdä, mutta kroppa ei pysy mukana. Ei auta muu kuin ratsastaa sen verran, kuin pystyy ja alkaa taas käyttää tukivyötä, joka helpottaa selän lihasten työtä. Aion myös sijoittaa Back On Track -selkävyöhön.

Keskiviikkona Akrobat on ollut kotona viikon. Mietinkin, että kehtaanko julkaista tätä videopätkää täällä ollenkaan, mutta laitan sen nyt kuitenkin. Tässä vähän materiaalia tältä päivältä, ennenkuin kameran muisti täyttyi:

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

5 thoughts on “Akrobat ja ratsastajan ongelmat.

  1. Oletko kysynyt selkävaivoihisi apua naprapaatilta tai kiropraktikolta? Tuli mieleen, josko siellä olisi jokin sellainen ongelma, johon manipulointi auttaisi (en tokikaan tiedä, mitä selässäsi on vialla, mutta tuskin käymällä mitään häviää?).

    Kyselin aiemmin Viron valmennuksista, ja nyt olen menossa itse viikonlopputreeniin :). Hauska lukea, että uusia ratsastettavia on löytynyt, nähdään ehkä ensi vuonna kisoissa 🙂

  2. Selkää on aikoinaan fysioterapoitu, viimeksi viime kesänä. Pakko aina lopettaa jossain välissä, koska se ei ole halpaa (vakuutus/Kela ei korvaa)… Olen syyskuun aikana menossa spesialistille Vantaalle.

    Koska olet Julia menossa Viroon? Järlepaanko? 🙂

  3. Järlepaan hyvinkin :). Jos kaikki menee hyvin, ehkä lähetän hepankin sinne oppiin jossain vaiheessa. (Nyt tosin halon hiuksia, koska Nordea väittää tilinumeroa virheelliseksi (maksu on palautettu), vaikka käytin IBAN-numeroa, ja lasku on maksettu jo elokuussa!) Huomenna pitäisi siis lähteä.

    Ystäväni sai selkäongelmiinsa avun naprapaatilta (?), hänellä olivat nikamat siirtyilleet, eikä lääkäristä löytynyt apua (olisiko siirtymät olleet niin pieniä, ettei niitä havaittu tms.). Siksi tuli mieleen, josko sieltä olisi sinullekin apua? Lysti ei kyllä ole halpaa, mutta elämä on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *