Pistää vihaksi!

Pistää vihaksi!

Onko asiakas kuitenkaan aina oikeassa?

Kuten moni muukin ala, myös hevospuolella työskenteleminen, valmentaminen sekä opettaminen on asiakaspalvelutyötä. Samaan kategoriaan kuuluu täysihoitotallin pitäminen, ratsuttaminen, siittolat jne. jne. Välillä ihmisiä tavatessaan, esimerkiksi kisoissa ja valmennustapahtumissa, tulee miettineeksi miksi kyseinen henkilö on edes tällä alalla? Varsinkin jos asiakaspalvelutaidot ovat pyöreä nolla. Osa ehkä tietää, että miehekkeeni on paikallinen julkkis, eli työskentelee kylällä Salen kassalla. Hän, jos kuka tietää asiakaspalvelun tärkeyden! Vaikka tädit kuinka kiukuttelisivat tuotteista ym. on pakko olla ystävällinen ja käsitellä tilanne järjellä. Sama koskee hevosalan työntekijöitä. Se tallin pikkutarkka täti on kuitenkin maksava asiakas, vaikka kuinka välillä ketuttaisi ja tekisi mieli toivottaa hänet syvälle suohon.

Mutta pitääkö vanha sanonta ”asiakas on aina oikeassa” paikkansa? Saako joskus tässäkin työssä raivostua ja kertoa oikean mielipiteensä? Onko ainoa tulos siinä tilanteessa asiakkaan menetys? Mistä asioista saa hermostua? Minäpä listaan henkilökohtaisesti ketuttuvat asiat! Löysätkää siis pipojanne ja tuntekaa pisto sydämessänne jälleen… (Rakkaat vakiasiakkaani, te olette täydellisiä!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

3 thoughts on “Pistää vihaksi!

  1. Oi kuule! Itse olen pienen työikäni ollut kokonaan asiakaspalvelussa ja niellyt sellaista kakkia ja hymyillyt samalla. Oon jopa meinannu saada maalipurkin päähän kun en suostunut ottamaan sävytettyä maalia vastaan koska asiakas oli tietoinen ettei niitä oteta vastaan ja itse ei ollut varma oliko sävy oikea mitä oli edellisen kerran ostanut.
    Mutta tosiaan, ensimmäinen oma tuntini tänä syksynä(kausi siis alkoi, kerron vielä että harrastan ratsastusta:D) alkoi sillä että kaksi oppilasta tuli myöhässä. Ratsastuksenopettaja ei ollut mielissään asiasta mutta ei sanonut mitään kyseisille oppilaille. Nyt sitten toinen näistä matti myöhäsistä on tullut JOKA IKINEN tunti myöhässä, opettaja joka kerta maininnut(toisesta tunnista lähtien) että pitää tulla ajoissa että hevonen on valmiina kun kello lyö tasan. Odotan innolla sunnuntaita ja onko matti myöhänen tällä kertaa ajoissa. Opettajan ilmeestä näkee että tämä asia sapettaa sitä aivan mielettömästi.

    Anteeksi sekava kommentti, mutta ymmärrän joten kuten sua tässä tilanteessa. 🙂

  2. Voin vain kuvitella miten turhauttavaa on sumplia tuntilistoja uusiksi. Itse olen myös ollut yrittäjä, tosin siivousalalla ja ihmisillä ei kyllä ole järjen hippustakaan päässä. Jos olet asiakaspalveluammatissa niin se tarkoittaa että olet tavoitettavissa 24/7 ihan minkä tahansa syyn takia tai voit seisoa oven takana pimputtelemassa ovikelloa joka tiistai kymmeneltä eikä kukaan avaa ovea ja tekosyyt ovat juuri niin tyhmiä kuin kuvitella saattaa. Jos olet siivousalanyrittäjä olet yhtä kuin saastaa, jota voi kohdella ihan miten tahansa ja pythyi perään!

    Grrr, vieläkin kiehahtaa, vaikka lopetin yrittäjänhommat pari vuotta sitten. Ei taida olla minusta siihen hommaan. Nostan hattua sinulle. Varmasti hevosalalla asiat ovat vieläkin hurjemmin.

  3. Hyvä hyvä! Ja noihin peruutusmaksuihin liittyy aina myös se että kun tunti on veloitettu, asiakas tulee savu korvista nousten mesoamaan ettei se niin voi mennä. Huoh!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *