Perustele itsesi valmennustunnille!

Perustele itsesi valmennustunnille!

HURRAA!! 200 lukijaa VIHDOIN täynnä, kiitos!! Ja toivon mukaan nousu jatkuu… 😉 Tässä juhlakilpailu!

Tämän lukijakisan voittaja saa yksityisen valmennustunnin, jonka tulen ihan henkilökohtaisesti itse pitämään! Kyllä. Joillekin se on palkinto, toisille ei… ;D Palkinnon arvo on yhteensä 30 euroa + matkakulut. Pienenä rajoituksena se, että tallisi tulee olla Etelä-Suomen alueella, valitettavasti en lähde Keski-Suomea ylemmäksi. Myöskään nykyiset omat valmennettavat eivät saa osallistua enkä tarjoa ratsutusvaihtoehtoa.

Ohjeet: Mikäli haluat tunnille, perustele miksi haluat. Kerro myös ikäsi sekä perustiedot ratsustasi, missä suunnalla olette, minkälainen yhteinen tausta teillä on, onko kisakokemusta ja/tai -tavoitteita. Mainitsemisen arvoista on myös, tahtoisitko este- vai koulutunnille ja mikä aihe olisi mahdollisesti toiveena?

Osallistu kommentoimalla tähän postaukseen 20.5. mennessä. Jos kukaan ei uskaltaudu, pidennetään aikaa tai keksitään muuta. 😉 Valitsen voittajan hakijoista, tunnista sovitaan sitten sähköpostitse tai puhelimitse. Hakua peliin!

Allekirjoittanut

Pennie
Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

Vaaleanpunaisia unelmia ja karvasta kalkkia tarjoilee kolmenkympin paremmalla puolella oleva nainen, joka profiloi itsensä media-alan freelanceriksi sekä pitkän linjan hevosihmiseksi. Hankalaksi huhuttu, mutta oikeasti ihan kiva.

6 thoughts on “Perustele itsesi valmennustunnille!

 1. Minulla ei ole kauheasti ylimääräistä laittaa valmennuksiin, joten on tullut harrasteltua itsenäisesti liian pitkään ilman minkäänmoista piiskaamista. Minua ovat opettaneet monenmoiset eri lajien opettajat, ja mielestäni uusien valmentajien näkemykset ovat tosi arvokkaita. Olen siis tosiaan enkkupuolella enemmän koulupainotteinen, mutta myös henkeen ja vereen western-ihmisiä.

  Olen ratsastanut sellaiset 11-12 vuotta, onnellisesti seonnut laskuissa, ja olen myös onnellinen westernin ja kouluratsastuksen sekoittelija, silloin kun en jaksa keskittyä yhteen lajiin. Tarjoan siis uudenlaisia haasteita, vaikken ehkä vaarallisia tilanteita kuitenkaan, toivottavasti.

  Ongelmia jalan paikan, käsien syliin valumisen, ohjien käsistä luisumisen ja hevosen niskan tuijottelun kanssa. Puhumattakaan siitä, että istuntani on vino. Hevosparkaakin ajatellen olisi vähintään kohtuullista vuorostaan rääkätä kuskia oikein olan takaa. Koulutuntia siis toivoisin.

  Itä-Uusimaan ja Keski-Uusimaan rajalla oleskellaan, käytössä 30×50 kenttä, joka varattavissa omaan käyttöön.

  Hevonen on vielä auki, mutta kisan päättymiseen mennessä on toivottavasti jo selvillä ja omassa tallissa. Eli siis hevosen vaihdon keskellä tässä ollaan, mikä oikeastaan tekee kuskin virheiden korjaamisen entistä tärkeämmäksi heti alkuun ja uuden yhteistyön edistämiseen ovat kalliit vinkit sitten tarpeen taas! Sen verran voi sanoa, että hakusessa on kuitenkin kylmäverityyppinen, n. HeB-tasoinen "normaali" otus. Aivan alkutaipaleella oltaisiin siis varmasti.

  Aiheena kiinnostaisi eniten kuskin istunnan rukaaminen parempaan kuntoon ja hevosen mahdollisimman optimaalinen aktivointi. Jätän sitten mielikuvituksen varaan, millaisilla harjoituksilla tähän parhaiten päästäisiin.

 2. Aivan mahtava kilpailu ! Oon ratsastanu 13 vuotta ja tällä hetkellä ratsastan erittäin potentiaalista Lv-ruunaa Peteä 🙂 Valmennuksissa ei oo tullu käytyä valitettavan pitkiin aikoihin. Petellä kanssa on käyty parit yhteiset kisat ja muilla hevosilla oon kilpaillu C:tä ja B:tä. Valmennustunti tulis erittäin tarpeeseen, kun välillä tuntuu ettei mikään onnistu en jaksa ja menee vaan sieltä mistä aita on matalin ! Koen myös olevani huono ratsastaja jolla on kaikki kokoajan huonosti 😀 Ja täältä kaakkois-suomesta ollaan ! 🙂
  veera.kokkonen@hotmail.com

 3. Olen omistanut Siran kohta vuoden ja vaikean ja herkän tamman kanssa alkaa vasta asiat nyt sujumaan. Kuitenkin oma istunta on vielä ajoittain kouluradoilla aika tasapainoton jolloin hevonenkaan ei pysy tasaisena. Olen 16 vuotias junnu ja Sira on herkkä ja vielä kokematon nuorehko tamma. Tamma osaa olla ajoittain todella hankala ja herkkyytensä takia koulussa olisi vielä paljon hiomista. Esteillä meidän pitäisi vain saada vähän rutiinia isommista esteistä niin että kuski malttaisi ratsastaa koko ajan samalla tavalla. Pienemmät 80-90cmradat menevät jo rutiinilla mutta siitä ylöspäin niin alan yleensä säätämään jotain ihan omaa kesken kaiken. Kisatavoitteet ovat kentässä harraste-tuttari tasoa ja muuten esteillä 90-100cm ja koulussa loppukaudella He A mikäli hyvin menisi. Tunnin lajilla ei ole sinäänsä väliä sillä haluaisin uutta näkökulmaa ratsastuksestani niin esteillä kuin koulussakin. Valmennustunti tulisi tosi tarpeeseen näin kisakauden alussa 🙂 Sira asuu Järvenpäässä, khtdei@hotmail.com on säpö.

 4. Mäkin nyt kokeilen onneani, vaikka Ilmajoella asti asustellaankin. Tämän vastauksen voi sitten jättää huomiotta, jos matka on liian pitkä.

  Kaikista muista poiketen en ole ratsastanut ikuisuutta, enkä aio lähitulevaisuudessa kisata mitään. Ensimmäinen oma hevonen saapui talliin tasan puoli vuotta sitten. Tahvo on kohta 12-vuotias ic-ruuna, joka on oppinut kaikki temput ettei vain tarvitsisi nostella jalkoja enempää kuin on pakko. Ollaan siis aikamoisia matelijoita tällä yhdistelmällä; laiska hevonen ja arka tätiratsastaja, joka ei niin kovasta menosta välitä, eikä kovin ahkea raipankaan käyttäjä ole..
  Tunnin teemana olisi siis ihan perusratsastus, ei mitään kummempia vääntelyitä eikä ainakaan esteitä. Olisi ihanaa saada itselle varmuutta laukkaamiseen ja istuntakin tarvitsisi vähän parantelua.
  Meidän tavoitteena olisi ehkä joskus osallistua lyhyelle matkalle matkaratsastuskisoissa. Kunhan ei eläkkeellä olla ennen sitä. 🙂
  Perusteluina miksi juuri minä tarvitsisin ylimääräisen valmennuksen on se, että haluaisin oppia ratsastamaan paremmin itseni ja Tahvon takia. Luulen, että olen hevosen mielestä aika ristiriitainen perunasäkki siellä selässä keikkumassa. Aika ajoin löydän itsestäni nukkuvan leijonan, joka uskaltaa käskeä laiskamatoa liikkeelle, mutta sitten taas vaivutaan sinne jonnekin karhuemon talviunille ja Tahvo saa töpötellä omaan tahtiinsa. Haluan kokea useammin sen olon, joka tulee kun se nukkuva leijona herää ja Tahvo tuntuu menevän pelkän ajatuksen voimalla ihan minne haluan. Haluan, että voin harrastella hevosellani yhdessä eikä aina vain taistella joka kerta portin kohdassa ja yksin maastoon lähtiessämme mennäänkö vai eikö mennä.

  Voisin jatkaa perusteluita vielä tuntikausia, joten lopetan tähän. Sähköposti on weppunen@gmail.com

 5. Hei!
  Aluksi perustietoja. Olen 20v ja ratsastanut 16v joskin alussa en jaksanut kunnolla motivoitua ja on ollut taukoja yms. Kuitenkin nelisen vuotta sitten ratsastus kärpänen puraisi kunnolla ja tuntejen lisäksi otin alle vuokrahevosen jonka kanssa aloin harjoitella tunneilla tehtyjä juttuja itsenäisesti ja parin vuoden jälkeen aloimme kilpailla seura-ja harjoitus kilpailuissa (koulussa helppo c ja helppo B esteillä korkein luokka 90cm ). Nykyään hevonen on siirtynyt minun omistukseeni ja halu kehittyä paremmaksi ratsastajaksi on valtaisa. Kuitenkin tuntuu , että yhteistyömme ei ole niin saumatonta kuin haluaisin, hevonen on todella hyvä ja taitavampi mitä itse olen ja itseäni harmittaa se, että en pysty ottamaan kaikkea hyötyä hevosestani irti, mitä siitä saisin. Ja yleensä kun huomaan kaiken menevän rimaa hipoen masennun ja luovutan hetkellisesti kokonaan.
  Kilpailuissa saamme ihan ok tuloksia(edelleen seura ja harraste puolella), mutta en vain ole tyytyväinen esteillä vauhtia pitäisi hieoa, tehdä tiukempia teitä yms, mutta ei vaan ota onnistuakseen. Tuntuu siltä, että ulkopuolisen ja meitä ennestään tuntemattoman henkilön olisi hyvä tulla antaaman neuvoa ja katsoa meitä uudesta kulmasta ja saada varsinkin minun toimintaani jotain järkeä ja toimintaani jonkin laista ryhtiä ja valaa itseluottamusta! Jos sattuisin voittamaan tahtoisin este painoitteisen tunnin jossa hiottaisin pilkun tarkasti ihan yksinkertaisia asioita , kuten avut, tiet, kaarteet, lähestymiset..
  Tavoitteitteenani on pyrkiä mahdollisimaan siistiin ja virheettömään ratsastukseen ja siihen että saan hevosen toimimaan parhaimmillaan omalla ratsastuksella, jotta voisimme kilpailuissakin saada joskus oikein SUPER suorituksia, joita ei nyt tule koska joku ratsastuksessani on pahasti vialla:/ Hevonen Lohjalla.
  meitsu@hotmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *